Sab’s Eetoverzicht week 26/2019

Zo, daar ben ik weer hoor! Jullie hebben het even twee weken zonder mijn eetoverzicht moeten stellen maar vanaf nu hoop ik jullie iedere zondagochtend weer te verblijden met een eetdagboek. Het is maar goed ook dat ik van onze vakantie naar Italië geen eetoverzicht hoef te delen, we hebben namelijk vooral pasta gegeten. Zoals jullie weten ben ik dol op pasta en ik heb het dan ook zoveel mogelijk gegeten. Zowel in een restaurant waar ik de lekkerste spaghetti alla carbonara at en wat later risotto met saffraan, prei en inktvis, maar ook in de stacaravan heb ik pasta gemaakt. Heerlijk! Maar zo’n vakantie zonder opletten betekent wel weer even de broekriem wat strakker aantrekken en mede dankzij het fantastische weer van afgelopen week, stonden er vooral salades op het menu bij ons. Allemaal bestaande recepten van Ohmyfoodness dus ik zal ze stuk voor stuk linken zodat jullie gemakkelijk de recepten kunnen terugvinden.

zondag 2

Zondag

Vorige week zaterdag kwamen we terug uit Italië en voor die avond hadden we sushi besteld. Hier hadden we nog (flink) wat van over dus we besloten het zondag gewoon nog een keer te eten. Ook bakten we een restje frietjes en wat borrelsnacks die we in de vriezer vonden in de Airfryer.

maandag 1

Maandag

Zoals beloofd werd het maandag allemaal weer wat normaler. Uiteraard had Tim zin in een Caesar Salad, een van de vaste gerechten die hij roept als ik hem vraag om input, en die besloot ik direct maandag maar te maken. Met spek, kippendijen en avocado.

dinsdag 2

Dinsdag

Broodsalades doen het altijd goed bij mooi weer en om die reden zette ik dinsdag een panzanella met groene groenten op tafel. Aangezien we nog meer dan genoeg vlees in de vriezer hadden liggen, grilde ik er wat drumsticks bij in de oven.

woensdag 2

Woensdag

Om half zes moesten Tim en ik in het ziekenhuis zijn voor de 20-weken echo van onze baby en daarom maakte ik overdag alvast de pastasalade klaar die op tafel kwam. Ik maakte deze frisse pastasalade met Hollandse garnalen; de dressing roerde ik pas op het laatste moment door de salade. We aten het lekker in de schaduw op onze loungebank op en hoewel Vic bij opa en oma al een klein beetje had gegeten, prikte hij toch nog wat mee.

donderdag 2

Donderdag

Het stond op mijn planning om donderdag mijn gambaspiezen met pesto te maken en vrijdag deze gnocchi-salade die Viv laatst deelde, maar het liep toch allemaal iets anders. Uiteindelijk maakte ik donderdag een mixje tussen twee gerechten en maakte ik een soort lauwwarme salade met gnocchi, garnalen, zelfgemaakte pesto, veldsla, cherrytomaatjes, komkommer en rode ui. Súper lekker dus wellicht maak ik dit recept nog een keer in videovorm voor jullie deze zomer.

vrijdag 2

Vrijdag

Samen met vriendinnetje Marije reed ik aan het einde van de middag richting Amsterdam voor de boeklancering van Lisette Jonkman. Ik ken Marije en Lisette online al járen en kreeg jaren geleden al eens een uitnodiging voor een lancering van Lisette, maar nu kon ik eindelijk mee. Na afloop at ik met Marije iets bij Frank’s Smoke House. Ik koos voor de Fish & Chips die erg lekker was.

zaterdag 1

Zaterdag

Gisteren at Tobias bij ons en omdat het zo warm was buiten en ik zin had in een makkelijke maaltijd, bereidde ik spareribs en maakte ik er een aardappelsalade bij. Ik maakte de aardappelsalade uit de losse pols, maar hij heeft veel weg van dit recept.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor aankomende week nog niet zo fanatiek ben geweest met een eetplanning. We hadden afgelopen week vooral zin in veel groenten en lichte maaltijden, maar aangezien het weer aankomende week wat minder wordt weet ik het nog niet zo. Ik geloof dat het eetoverzicht van volgende week dus een grote verrassing wordt.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close