Sab’s Eetoverzicht week 28/2018

Goedemorgen op deze zonnige ochtend! Het is alweer zondag, vliegt de tijd bij jullie ook zo voorbij? In ieder geval staat er weer een nieuw Sab’s Eetoverzicht voor jullie klaar. Een fijne deze keer, we hebben echt heel lekker gegeten afgelopen week! Ik had wel een makkie. Eigenlijk hoefde ik maar twee keer echt te koken. Althans, ik heb wel veel gekookt maar ik heb voor maar twee dagen zelf iets hoeven te verzinnen. Relaxt hè? Vond ik in ieder geval meer dan prima! Van HelloFresh kreeg ik afgelopen week een box met drie maaltijden en die vielen stuk voor stuk goed in de smaak. Klaar voor weer wat inspiratie?

pannenkoeken

Zondag

Tim kookte zowaar het hele weekend vorige week, relaxt hoor. Op zondag bakte hij pannenkoeken, heerlijk zijn die zo op zijn tijd. Vooral met spek, mijn favoriet! Ook Vic vindt pannenkoeken erg lekker dus die at er ook zo twee op. Lekker buiten in onze tuin, wat een verwennerij.

pad see ew

Maandag

De boodschappen werden maandagochtend al lekker vroeg bezorgd dus ik kon direct beginnen met het koken volgens eetplanning. Maandag maakte ik Thaise Pad See Ew, noedels op smaak gebracht met een aantal ingrediënten met daarbij kippendijen en paksoi. Onwijs lekker en een van mijn favoriete Thaise (niet spicy) maaltjes. Het recept deel ik snel met jullie.

saffraanrisotto

Dinsdag

Deze risotto ziet er zo op het bord veel te droog uit maar dit komt omdat ik er ’s middags al een video voor had opgenomen. Altijd zonde als je risotto weer moet opwarmen maar soms is het niet anders. Lekker was ‘ie gelukkig nog wel steeds! Ik had saffraanrisotto gemaakt met garnalen en zeekraal. Ook hiervan komt het recept binnenkort op OMF. Was echt een lekker zomers maaltje.

parelcouscous salade

Woensdag

Dinsdagavond werd de HelloFresh-box geleverd dus vanaf woensdag aten we drie dagen volgens hun eetplanning. Geen straf, ik vond de recepten deze week namelijk erg lekker! Woensdag was het een salade van parelcouscous met feta en kippendijen. Ik verwachtte er van te voren niet heel veel vanwege het beperkte aantal ingrediënten, maar het was echt heel erg lekker!

rijst met varkenshaas

Donderdag

Ik paste het recept voor donderdag een beetje aan. Er stond varkenshaas met rijst, bimi en paksoi op de planning maar het HelloFresh-recept was iets uitgebreider dan hoe ik het uiteindelijk had gemaakt. We waren wat laat thuis namelijk en Vic moest ook gewoon eten. Het was alsnog wel heel lekker hoor! Ik kookte de rijst in water waar ik steranijs, rode peper, gember en bosui aan toe had gevoegd. Zeker voor herhaling vatbaar, het maakte de rijst zo vol van smaak.

risotto hf

Vrijdag

Weer risotto, maar dat is puur toeval. Toen ik de saffraanrisotto van eerder deze week maakte had ik nog geen idee dat er ook nog risotto in de HF box zou zitten natuurlijk. Maar goed, geen straf – we vinden risotto allemaal lekker! Vrijdag aten we risotto met courgette en buffelmozzarella.

spareribs

Zaterdag

Het was de bedoeling dat we gister op een terrasje ergens iets zouden eten, maar dat liep enigszins in het honderd. Daarom bestelden we uiteindelijk eten. Bij de Ribscompany deze keer want Tim had zin in spareribs. Prima! Ik at voornamelijk frietjes en salade met een klein ribbetje. Sorry voor de wazige foto, stom!

Aankomende week moet ik toch echt weer zelf aan de bak. Vanavond steken we de barbecue aan maar de rest van de week duik ik zelf weer de keuken in. Ik moet maar eens een eetplanning gaan maken. Gezien de weersvoorspellingen houden we het lekker zomers. Heb vooral zin in salades dus ik denk dat ik er daar maar wat van op tafel tover.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close