Sab’s Eetoverzicht #7-2022

Het klinkt altijd een beetje gek als ik zeg dat ik een week heb gehad waarin ik nauwelijks heb hoeven koken, want eigenlijk is dat natuurlijk niet zo. Sterker nog, ik stond heel veel in de keuken deze week maar kon daardoor veel van kantoor mee naar huis nemen waardoor ik ’s avonds alleen het eten nog hoefde op te warmen. En dat was lekker én heel handig! De vele maaltijden die mee naar huis gingen zorgden er ook voor dat we heel gevarieerd eten en op meerdere avonden konden kiezen waar we zin in hadden, ook dat is een grote luxe. Gisteravond waren we gezellig uit eten met vrienden en aangezien de horeca weer langer open mag blijven, hebben we daar gebruik van gemaakt. We waren wat later thuis; waar en wat we gisteravond aten hou je nog van me tegoed – die stop ik even bij het eetoverzicht van volgende week!

zondag 2

Zondag

Tim stelde voor dat hij wel weer eens pannenkoeken kon bakken zondag en je snapt vast dat de kinderen een gat in de lucht sprongen bij die mededeling. Zo gezegd zo gedaan; ik kon lekker achterover hangen. Of nouja, de kinderen uit de keuken houden – haha.

maandag 2

Maandag

Ik dook maandag al direct de keuken in op kantoor en nam verschillende dingen mee naar huis. ’s Avonds aten we courgetterolletjes met ricotta en garnalen. Lekker licht. Het recept hiervan komt aankomende week online.

dinsdag 2

Dinsdag

Vic mocht uit de restjes eten in de koelkast kiezen en hij wilde graag vlees en aardappelpuree. Ik warmde de aardappelpuree (met balsamico-uitjes) en de shortribs uit de instant pot op en kookte daarbij sperzieboontjes. Een AGV’tje dus, maar wel héél lekker.

woensdag 2

Woensdag

Het enige gerecht dat nog over was van mijn kookdag maandag was pasta met paddenstoelenstroganoff, dus die ging woensdag op tafel. Direct ook wat restjes strooikaas opgemaakt, ideaal.

donderdag 2

Donderdag

Een nieuwe kookdag op kantoor donderdag en die zorgde voor gevarieerd bordje voor het avondeten: zoete aardappelsalade met zelfgemaakte vissticks uit de oven en rolls met pesto, zongedroogde tomaat en Parmezaan. Alle recepten die ik hierboven heb genoemd komen in de komende weken op Ohmyfoodness te staan.

vrijdag 1

Vrijdag

De enige dag waarop ik écht zelf de keuken in moest was vrijdag. Ik maakte deze Kip Stifado met kipdijen, artisjokharten en olijven. Super simpel maar wel echt heel lekker. Extra lekker met een flinke lepel Griekse yoghurt bovenop.

Aankomende week is weer een week waarin ik nauwelijks kook. Het gaat en beetje op en af de laatste tijd. Morgen ben ik ‘vrij’, ik heb ’s middags namelijk mijn eerste universitaire tentamen dus ik ben morgen niet op kantoor. Donderdag kook ik pas weer dus voor de rest van de week moet ik er zelf aan geloven. Voor het eerst sinds een paar weken staan er geen etentjes buiten de deur in mijn agenda, dat wordt weer afkicken – haha!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close