Viv’s Eetoverzicht #7-2022

Ik maakte vorige week een eetplanning met een aantal dingen waar ik héél veel zin in had. Een ceasar salad, maar ook een kapsalon om er maar even twee te noemen. Allebei helemaal niet veel werk dus prima te doen qua bereiding – en tussen de brabbels en het flesje van Louie door. Verder stonden er dingen op de planning die het altijd goed doen bij ons en die we dus graag eten. Boodschappen hoefde ik niet te halen want veel hadden we nog in huis dus ik reed alleen even langs de Appie voor wat verse producten. De laatste twee dagen kookte ik niet. Niet omdat er niks in huis was, maar omdat we gewoon zin hadden in makkelijk comfort food. Ik merk dat de vrijdagavond  daar bij ons uitermate geschikt voor is ;-) En gisteren zóu ik eigenlijk koken, maar besloten we toch wat lekkers te bestellen…

Vivian Eetoverzicht week7 1

Zondag

O, zondag kookte ik helemaal niet. We hadden nog wat kliekjes in huis en ik vond het echt zonde om dat weg te gooien dus ik at nog een bordje van dit. Bulgur met zongedroogde tomaatjes, zoete aardappel, geitenkaas en broccoli.

Vivian Eetoverzicht week7 2

Maandag

Ik maakte maandag een ceasar salad want eens in de zoveel tijd moet ik die gewoon even eten. Lekker met ansjovis, en pecorino. Erbij wilde ik wat ovenfrietjes bakken maar die bleken al eerder gekaapt te zijn (ik noem geen namen), dus ik sneed een paar aardappelen tot frietjes.

Vivian Eetoverzicht week7 3

Dinsdag

Deze is heel erg geliefd bij ons; een ‘verantwoorde’ kapsalon. Sowieso ben ik al gek op kapsalon. Niet dat ik het met regelmatig bestel, integendeel zelfs. Maar ik vind het wel een hele goede guilty pleasure. Maar deze, die is dus heel makkelijk zelf te maken en vind ik misschien nog wel lekkerder. Gemaakt op basis van zoete aardappel, met shoarma kippendijreepjes (op hoog vuur krokant gebakken), met ijsbergsla, Griekse yoghurt met sriracha saus, knoflook en peper. En erover nog een beetje bosui.

Vivian Eetoverzicht week7 4

Woensdag

Ook falafel eten we allebei graag en hoewel ik daar vaak een salade mee maak, aten we het nu met een pitabroodje. Ook lekker maar de volgende keer maak ik het weer in salade-vorm. Met humus, Griekse yoghurt en een couscoussalade met tomaatjes, komkommer en een beetje olijfolie. Staat echt binnen 10 minuten op tafel dit.

Vivian Eetoverzicht week7 5

Donderdag

Ooit gegeten in Kopenhagen, en nog steeds zo af en toe bij ons op het menu. Een omelet gemaakt van 3 eieren en een beetje peper en zout. Daarop een berg ijsbergsla, komkommer, gerookte kip en wat pesto. Normaal gesproken maken we het ook wel eens met avocado, citroensap en gerookte amandelen. Maar daar variëren in zoals je ziet. Overigens is deze wrap niet meer op te vouwen zoals je ziet. Dus het wordt dan gewoon aansnijden en happen ;-)

Vivian Eetoverzicht week7 6

Vrijdag

Ik heb tegenwoordig vaak pizza’s in huis. Dat is gewoon handig en ook zeker een guilty pleaure van me maar daar heb je me misschien al wel eens vaker over gehoord. Deze platte van Dr. Oetker zijn mijn favoriet en ik at de Funghi variant.

Vivian Eetoverzicht week7 7

En ineens was het half 8 gisteravond. “Tobi, we moeten nog eten.” “Waar heb je zin in?” is dan het antwoord wat ik krijg. En vervolgens bestellen we wat. Ik heb altijd zin in sushi, of een poké bowl. Tobias niet, zoals je ziet. Dus het werd een kipburger en die vond ik erg lekker.

Vanavond eten we óf een pasta, óf een nasi-gerecht. Maar dat bekijk ik straks even. Eerst duik ik nog even twee supermarkten in voor onze weekboodschappen.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close