Sab’s Eetoverzicht #52-2021

Zo jongens, daar was ik weer. Allereerst: een heel gelukkig nieuw jaar! Vorige week trok ik last minute de stekker uit mijn eet- en weekoverzicht want de kerstdagen waren zó leuk (en vol), dat ik echt geen zin meer had om ’s avonds laat nog achter de laptop te duiken. Daarbij was mijn kleuter flink ziek en daardoor had ik beide artikelen niet al eerder kunnen schrijven. Alles bij elkaar deed mij beslissen om even een weekje over te slaan dus, maar hier zijn we weer hoor! Dit eetoverzicht is een dagje langer want ik kan me voorstellen dat het leuk is om te zien wat wij op Eerste Kerstdag aten.

eerste kerstdag

Eerste Kerstdag

Eerste Kerstdag wordt altijd gevierd met mijn schoonfamilie en vrijwel altijd kook ik dan. We hadden een drie-gangendiner en hierboven zie je ons voorgerecht. Tim wil, als het even kan, voor Kerst altijd zelf iets slachten en dit keer werd het eend. Aan mij de taak om deze uit te benen en te verwerken en ik gebruikte het vlees uiteindelijk bij het voorgerecht. We aten op Eerste Kerstdag:

 • Voor: eendenborstfilet met pastinaakpuree, oesterzwammen, groentechips en rode wijnsaus;
 • Hoofd: Carpacciorollade met diverse bijgerechten;
 • Na: stoofpeertjes in IPA met vanillemascarpone en verkruimelde Jodekoeken.

tweede kerstdag

Tweede Kerstdag

Op Tweede Kerstdag mochten we aanschuiven bij mijn ouders en ook dat was heel lekker en vooral relaxt. Wederom een drie-gangendiner waarvan je hierboven het voorgerecht ziet:

 • Voor: trio van vis met kwarteleitjes;
 • Hoofd: varkenshaas met paddenstoelensaus en diverse bijgerechten;
 • Na: IJS!

maandag

Maandag

Zoals vrijwel iedereen denk ik aten wij maandag restjes van het kerstdiner. En die waren nog hartstikke lekker! We hadden nog pastinaakpuree, oesterzwammen en boontjes en zelf at ik er zalmspiesjes bij die nog in de vriezer lagen. Tim had nog een plak van de Carpacciorollade.

dinsdag

Dinsdag

Ultiem comfort food op dinsdag: mijn old school macaroni met ham- en SMAC-blokjes. Uiteraard met ketchup en veel geraspte kaas. YUM. Ik at het donderdagmiddag nog een keer als lunch, ge-nie-ten – haha!

woensdag

Woensdag

Woensdag kookte ik uit een pakje, ik wil hier in het nieuwe jaar namelijk een Zonder Pakje-variant van maken. Het werd Beef Shanghai (van Knorr). Omdat we nog eieren hadden liggen die op moesten, bakte ik er omeletreepjes bij als topping.

donderdag

Donderdag

Zoals ik net al zei beende ik voor Eerste Kerstdag eend uit. Voor het diner gebruikte ik alleen de filets, het karkas gebruikte ik voor gevogelte bouillon en de bouten gebruikte ik voor eigen gemaakte confit de canard. En die aten we donderdag, zó lekker. Samen met een simpele salade en aardappelbolletjes. Een AGV’tje dus, maar dan iets chiquer.

vrijdag

Vrijdag

En toen was het alweer oudejaarsavond, wauw. Ik vind het hele jaar snel gegaan maar afgelopen week was helemaal in een oogwenk voorbij. In ieder geval kwam vrijdag mijn schoonmoeder bij ons eten en ik besloot het simpel te houden: gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter.

zaterdag

Zaterdag

En traditiegetrouw bestelden we gisteren op de eerste dag van het nieuwe jaar. We hadden allemaal zin in patatjes en Tim met name in spareribs. We bestelden dus bij Ribs Company; hun gefrituurde kip is namelijk ook heel lekker en laat ik daar nou fan van zijn.

En nu gaan we weer terug naar het normale! Ik heb de afgelopen week de keuken he-le-maal uitgemest en weet dus precies wat we nog in huis hebben en waar ik mee kan koken. Daarbij sta ik aankomende week weer in de keuken op kantoor voor nieuwe recepten en daar gaat ongetwijfeld ook het een en ander van mee naar huis. Ook heb ik nog nieuwe kookboeken liggen waar ik graag uit wil koken, dus die ga ik ook maar eens doorspitten.

Fijne zondag! x 

Join the Conversation

 1. Wilma says:

  Met ”Tim wil, als het even kan, voor Kerst altijd zelf iets slachten en dit keer werd het eend” letterlijk zelf een beest doden?

  1. Sabine Author says:

   Yess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close