Wat stond er op tafel week 50

De afgelopen week was weer enorm gevarieerd in het avondeten. Een slowcooker recept, Kerstgerechtjes, snack-avond… heerlijk! Zoals vorige week was ook de afgelopen week weer lekker druk maar gelukkig is het allemaal bijna voorbij. Hoeveel zin ik ook in Kerst heb, het brengt een behoorlijke romslomp met zich mee en stiekem vind ik het ook wel lekker als de chaotische decembermaand weer achter de rug is. Ik ben zo benieuwd wat 2014 allemaal gaat brengen! Zover is het echter nog niet en daarom volgt nu nog een vrij normale Wat stond er op tafel. Geen extravagante dingen en geen etentjes, gewoon lekker iedere dag zelf kunnen koken.

Kip Tikka MasalaZondag
Na de vorige keer de Kip Tikka Masala twee keer te hebben uitgesteld, stond ‘ie zondag eindelijk op tafel hoor! Ik ben blij dat ik het gerecht uiteindelijk alsnog heb gemaakt want ik vond het heerlijk! De marinade wordt gemaakt van yoghurt, tomatenpuree en verder (heel) veel kruiden en hierin wordt de kip vervolgens ook gegaard. Oeh zo jummie! Het is een slowcookerrecept maar je kunt dit ook prima in een normale pan maken.

linzensalade met falafelMaandag
Afgelopen maandag draaide ik weer eens een avonddienst in het hotel, dat was zeker alweer een paar weken geleden. Ik ben nog steeds niet van plan om van het personeelseten te eten (wel lekker, maar teveel en vaak te vet) en dus dook ik ’s ochtends de keuken weer in om te foodpreppen. Ik maakte een linzensalade met falafel en verse geitenkaas en die nam ik mee naar mijn werk. Ik begin steeds gekker te worden op falafel, moet het echt vaker eten! En ik moet ook altijd nog eens langs Maoz..

De salade was overigens heerlijk. Ik mikte er ’s avonds op het werk nog wat extra rauwkost en gemengde sla doorheen.

TacosaladeDinsdag
Dat ik het liefst overal een salade van maak als ik een gerecht mee moet nemen is me toch wel duidelijk geworden. Dinsdag draaide ik wederom een avonddienst in het hotel en dus nam ik weer mijn eigen prakkie mee. Ik maakte een vulling voor taco’s (gekruid gehakt, ui, paprika en mais), een salade voor eronder (ijsbergsla, mais, rauw sjalotje en avocado) en verkruimelde er uiteindelijk twee tacoshells overheen. So gooood en veel makkelijker om mee te nemen dan gevulde tacoshells en een salade voor erbij.

Weight Watchers pizzaWoensdag
Pizzaaaa! Maar wel een stuk gezonder dan die van vorige week hoor, maak je niet druk. In het boek Gezond Gezin van Weight Watchers staat een pizzarecept dat ik al langere tijd wilde proberen. Vega, healthy, goed vullend en passend binnen mijn dagschema. Dat allemaal en tóch pizza kunnen eten, dat wil toch iedereen? Na dat boek al dik anderhalfjaar in huis te hebben maakte ik woensdag dan eindelijk die pizza en wáárom heb ik dat niet eerder gedaan? Zo onwijs lekker en inderdaad goed vullend. Aanrader!

japanse avondDonderdag
Afgelopen donderdag was het snack-avond, zo lekker! Ik maakte overdag al verse loempia’s van rijstvellen en haalde er sushi en twee soepen (Javaanse pindasoep en Thaise Thom Kha Kai) bij. Ook had ik nog edamame’s in de vriezer liggen dus die besloot ik er ook bij te doen. Stiekem vind ik zulke dinertjes altijd veel leuker en lekkerder dan de gerechten waarbij je één bord hebt. Lekker van alles wat kunnen eten, niet verkeerd. De soepen zijn trouwens van Albert Heijn. Je vindt ze in het vers-schap en het enige dat je hoeft te doen is er kokend water bij te gieten. Wij waren erg onder de indruk van deze soepen!

sesamkipVrijdag
Sesamkip! Ik had absoluut geen zin om te koken vrijdag en hierdoor was ie heel eerlijk toch iets minder lekker dan de vorige keer. Zo zie je maar weer, koken met liefde zorgt altijd voor een beter resultaat ;-)

patat en rolladeZaterdag
Gisteren ging ik nog even aan de slag met een recept voor de OMF Kerstweek. Ik maakte gevulde minirollades en maakte er zelfgemaakte patat bij. Zelfgemaakte frietjes zijn zoveel lekkerder dan die van de snackbar!

Vandaag doe ik even niets, of nouja…. vrij weinig. De afgelopen twee dagen waren enorm druk in het hotel vanwege het Dickensfestival dat plaatsvindt in Deventer dit weekend en vandaag is de enige dat ik vrij ben. Aankomende week staan er weer drie dagen hotel op de planning, ben ik dinsdag een hele dag in Amsterdam en moeten de laatste dingen worden gedaan voor het Kerst is en we een paar dagen naar Antwerpen gaan! Genoeg te doen, maar gelukkig wel de laatste chaotische week voordat we kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Hebben jullie ook al zoveel zin in Kerst?

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Mmm heerlijke dingen! Die pindasoep ga ik eens proberen!

 2. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit allemaal! Vooral die taco-salade, mmm!

 3. Hester says:

  Ohhh zo lekker allemaal, ik ben blij dat ik straks ga eten! Gevulde kipfilet, geïnspireerd op het recept van Annebeth pas :)

  1. Sabine Author says:

   Oh wat leuk, heeft het gesmaakt?

   1. Hester says:

    Jazeker!

 4. Susanne says:

  Mijn favoriete artikel van de week hihi. Allemaal lekkere dingen zeg! Vooral die kip tikka masala, hmmmmm :)

 5. Claudia says:

  Hmm die taco salade ziet er lekker uit! Ik heb ook het kookboek Gezond Gezin en wil ook de pizza maken maar er staat “kant en klaar deeg” maar welke gebruik jij?? Als ik naar de kant en klare pizzadegen of bodems kijk in de supermarkt en ik reken het uit met mijn WW app dan kom ik aan een veel hoger aantal punten dan in het kookboek staat?

  1. Sabine Author says:

   Ik gebruik de verse pizzabodem van Albert Heijn waar een potje tomatensaus bij zit. Ligt in het vers-schap. Het is een grote rechthoekige plak die ik dan in vieren deel. Je komt dan wel iets hoger uit dan in het boek staat, maar niet schrikbarend.

   1. Claudia says:

    Dankje voor je reactie! Dan ga ik daar eens naar op zoek, want een pizza binnen m’n PP budget gaat er zeker wel in haha!

 6. Annebelle says:

  Maoz is echt geweldig! Ik kom er al sinds ik kind ben.

 7. MySimplySpecial says:

  Wat een heerlijke dingen weer allemaal!

 8. Roxanne says:

  Kerst is echt ZO snel opeens! Maar ik houd wel van kerst, gezelligheid, lekker eten, bij elkaar zijn met leuke mensen….
  Heerlijke gerechtjes weer deze week!

 9. SennaJ says:

  Heeej!
  Wat ziet het er allemaal heerlijk uit!
  Vooral die falafel, heb je daar misschien het recept van?

  Groetjessss

  1. Sabine Author says:

   Ja, zeker. Het recept voor de falafel kun je hier vinden: https://www.ohmyfoodness.nl/recepten/falafel

   Het recept voor de salade komt binnenkort online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close