Sab’s Eetoverzicht week 45/2018

Ik kan wel zeggen dat dit een week was vol met comfortfood. Ovenschotels, makkelijke noedels, twee keer buiten de deur eten… Een op en top herfstig weekje en een voor ons typische najaarsweek. In de laatste weken van het jaar is het bij ons bijna niet te doen om echt netjes en gezond te eten. We krijgen zóveel dingen thuisgestuurd, er moet zoveel gekookt worden voor de decembermaand en er staan zoveel etentjes op de planning. We hebben ons er inmiddels ook maar gewoon bij neergelegd, dit hoort nu eenmaal bij ons leven. Nu klinkt het alsof we hier gigantisch van balen maar we mogen natuurlijk helemaal niet klagen, iedere week zo lekker mogen eten is echt een traktatie!

lev1

lev2

Zondag

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen waren Tim en ik vorige week uitgenodigd voor een wildtour in de Achterhoek. We aten bij drie restaurants maar onder het avondeten schaar ik alleen het laatste restaurant: LEV. We aten fazant, gevolgd door een gerecht met hert. Beide onwijs lekker.

woknoodles

Maandag

Maandag deed ik even makkelijk, ik mikte wokgroenten in een pan, wat noedels erbij, beefreepjes en verder wat smaakmakers. De dagen zijn momenteel lang, als in: veel werk, dus ik vind het wel prettig als ons avondeten snel klaar is. Ik moet alleen nog wel even geduld leren hebben met het maken van foto’s in het donkere. Die zijn veel sneller blurry nu.

soep met brood

Dinsdag

Ultiem comfortfood op de dinsdag! Ik maakte camembert in brood voor OMF een dat aten we ’s avonds met een kom homemade erwtensoep. De erwtensoep maakte ik overigens met zo’n verspakket van Albert Heijn. Ideaal, normaliter hou ik namelijk onwijs veel ingrediënten over of heb ik een gigántische pan soep. Nu was het restje prima in één bak in te vriezen. En het was nog lekker ook!

witlofschotel

Woensdag

Ik zag dat witlof afgelopen week in de Bonus was en eens per jaar eten we het. Serieus, ik denk niet vaker – zo lekker vind ik het namelijk niet. Maar nu had ik er zin in en maakte ik witlofschotel. Vrij simpel hoor, aardappelpuree onderin een ovenschaal, witlof gerold in ham, smeerkaas en een plak kaas. Parmezaan erover en hoppa, in de oven. Ideaal dat ik het van tevoren al klaar kon maken, hoefde het ’s avonds alleen nog maar de oven in.

rough meat1

rough meat2

Donderdag

Donderdag was ik voor het eerst weer op pad voor Gelderse Streken, dit jaar bezoek ik vijf Hanzesteden in Gelderland! Dineren deed ik bij Rough Meat Company in Zutphen, een briljant vleesrestaurant. Als voorafje koos ik voor de carpaccio die echt heerlijk was, als hoofdgerecht werd mij de dryaged rib-eye aangeraden. Grúwelijk lekker. De eerstvolgende datenight van Tim en mij gaat naar dit restaurant, ik denk dat hij het namelijk ook geweldig zou vinden.

marokkaans

Vrijdag

Hubby at niet thuis vrijdag en dat kwam goed uit, zo hoefden Vic en ik de Marokkaanse gerechten die ik van Fatima mee kreeg vrijdag niet met hem te delen. Zo lekker, oef. Wat het is verklap ik nog even niet.

kfc

Zaterdag

Om 19.00u was ik gisteren thuis na de hele middag op de Foodmarket van Scheltema in Amsterdam te hebben gestaan. Ik was behoorlijk gaar, van de warmte, drukte, de rest van de week… Tim had al de hele week zin in KFC en ik vond dat allang prima. Op de terugweg reed ik dus even door de drive. Dit was niet het enige dat ik at hoor, had er ook nog een burger bij ;)

Aankomende week is het gewoon al zover, ik ga naar New York! Woensdagavond ga ik vast naar Schiphol om te overnachten in een hotel, donderdagochtend vlieg ik al op tijd naar het westen namelijk. Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag dompel ik me dus onder in de Amerikaanse keuken. Ik kan niet wachten! Mijn eetoverzicht volgende week volgt dus vanuit New York, woohoo!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close