Wat stond er op tafel week 30 – 2013

Jeetje, we mogen ons wel gelukkig prijzen met het weer van de afgelopen tijd vinden jullie niet? Een paar spatjes voor de regen is wel goed voor de plantjes dus heel erg vond ik dat ook niet. Ik heb er wel van genoten hoor, van dat mooie weer. Ondanks dat er gewoon gewerkt moest worden, want helaas heb ik nog geen vakantie. Maar het is bijna zover, over exact een week vertrekken we naar het warme en zonovergoten Spanje. Nog even een paar dagen werken en dan is het enkel nog een kwestie van spullen inpakken en de laatste inkoopjes doen. Maar voor nu blik ik nog even met je terug op de afgelopen week: wat stond er op tafel in week 30?

Shabu ShabuZondag
De zondag verliep helemaal anders dan gepland. In eerste instantie zouden we naar de VeluwseBron gaan, maar met dertig graden zagen we dat toch ook niet zo zitten. Dus hebben we ’s ochtends vlees uitgehaald en wilden we ’s middags vertrekken naar een terrasje. Verkoeling zoeken met drankjes en lekkere snacks. Maar ook dat plan werd weer van tafel geveegd en uiteindelijk zijn we met vrienden richting recreatieplas Bussloo vertrokken om daar heerlijk van het prachtige weer en de verkoeling van het water te genieten. ’s Avonds sloten we de gezellige dag af met sushi bij Shabu Shabu. Wat een perfecte zondag. Foto is van de vorige keer.

werk1Maandag
Af en toe is dat moeten eten op het werk wel jammer, zeker wanneer er niet echt rekening wordt gehouden met het warme weer. Wie zit er nu met 30+ graden te wachten op gebakken aardappels met een homp vlees en een champignonnenjus. Ik niet in ieder geval. Gelukkig werd er sla bij gemaakt en schepte ik driekwart van mijn bord vol met sla. Ik heb overigens de aardappels en cordon bleu wel gegeten hoor. Wanneer ik aan het werk ben eet ik al om 16.30 uur en aangezien ik tot 23.00 uur door moet, is alleen een beetje sla niet voldoende. Ondanks dat het eten totaal niet bij het mooie weer paste, smaakte het prima trouwens.

barbecueDinsdag
De dikke regendruppels die dinsdag ineens uit de lucht kwamen vallen hier gooiden een beetje roet in het eten wat betreft de barbecue. Uiteindelijk hebben we het vlees en de vis buiten kunnen grillen maar moesten we toch echt naar binnen om alles op te kunnen eten. Beetje jammer, maar gelukkig deed het niets af aan de smaak! Ik at heerlijke zalm filet, had zelf een erg lekkere aardappelsalade gemaakt en uiteraard aten we er een stokbroodje met verse kruidenboter bij. Van mij mag het altijd wel zomer zijn.

wrapWoensdag
Oooh woopie wat was het eten afgelopen woensdag in het hotel lekker! De chef (eigenlijk wil hij niet dat ik hem zo noem) had wraps gemaakt met een vuling van rijst, ui, bonen, gyros en gemengde rucola salade. Zo lekker en vooral ook zo welkom op een warme dag werken! Dit is een gerecht dat ik thuis ook nog wel zou kunnen/willen maken. Denk dat mijn Mr. het namelijk ook lekker zou vinden.

chorizoDonderdag
Donderdag zouden we Pita Pizzaatjes eten, iets dat ik al weken vooruit aan het schuiven ben. Maar uiteindelijk bleek dat Tim laat thuis zou zijn van werk en we eerst nog boodschappen moesten doen, dus wederom werd het iets anders. Uiteindelijk is het een heerlijk scharrelmaaltje geworden: chorizo/kaasbrood met een garnalenprutje en komkommersalade. NOM wat ben ik toch gek op garnalen en chorizo.

sloppy joeVrijdag
Al een poosje wilde ik Sloppy Joe’s proberen te maken en aangezien het toch weer een warme dag was, vond ik het prima om ’s avonds een broodje als diner te eten. Afgelopen vrijdag maakte ik dan eindelijk de Sloppy Joe’s, zo lekker en dodelijk simpel om te maken. Het recept volgt over een paar dagen in Fastfood Friday.

ffridayZaterdag
Gisteren was het weer tijd voor Fastfood Friday! Althans, het koken daarvan. Ik kreeg van een lezeres de vraag of ik de Jack Daniels spareribs van TGIF kon maken en dus heb ik dat gedaan. Daarnaast maakte ik er Twisterfries bij, zonder de twist en helaas kreeg ik de juiste smaak ook nog niet te pakken. Die moet dus nog even in de herhaling.

Poef, nog precies een week en dan vertrekken we naar Spanje, ik moet zeggen dat ik er wel heel erg aan toe ben. Vooral de laatste weken waren erg vermoeiend met werken in het hotel, het vooruitplannen voor OMF en een aantal andere afspraken. Het is tijd om twee weken even helemaal nergens aan te hoeven denken, maargoed. Nog even een weekje bikkelen en dan is het zover!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Heerlijke week weer! Ik haal altijd voor de hele week boodschappen en maak dan een lijst met wat ik wanneer ga eten en wijk er niet van af (hooguit als ik geen trek in het een heb, neem ik het gerecht van de volgende dag gewoon). Ik doe dit eigenlijk al 20 jaar zo en bevalt me prima (yep Im that old).

  Die pita pizza broodjes zijn heerlijk!! Ik heb ze een maand of 2 geleden gemaakt en ga ze zeker nog eens maken als mijn nichtjes bij mij eten, vinden de kids vast leuk, hun eigen pita pizza maken.

  1. Sabine Author says:

   Ik doe ook altijd voor de hele week boodschappen hoor en maak ook altijd een eetplanning. Al wil het -zeker de afgelopen weken- wel eens voorkomen dat er last-minute verschuivingen zijn.

 2. I scream beauty says:

  Ziet er weer lekker uit! En wat een fijn vooruitzicht dat je volgende week op vakantie gaat!

 3. Aranka says:

  Ha! Het is me nu al een paar keer opgevallen, maar woon je ook in Apeldoorn?!

  1. Sabine Author says:

   Haha ja, ik woon in Apeldoorn ;)

 4. Roxanne says:

  Wat een heerlijke gerechtjes weer! En nu, aftellen tot de vakantie!!!! :)

  1. Sabine Author says:

   Inderdaad, heel hard aan het aftellen!

 5. Silke says:

  Wat ziet alles er weer heerlijk uit. En ik zit echt af te tellen naar je receptje voor die Jack Daniels spareribs. Ik heb namelijk een Mr. die daar gek op is. :-)

 6. Hester says:

  Je verdient die vakantie echt hoor! Al dit eten ziet er echt weer heerlijk uit!

 7. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er weer lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close