Overnight oats met zomerfruit

Het was eigenlijk helemaal niet mijn bedoeling om hier een artikel over te schrijven, maar aangezien Overnight oats op dit moment zo hot en happening zijn, heb ik toch maar besloten er alsnog een artikel aan te wijden. Dat het artikel dan voorzien is van een iPhone foto moeten je me maar vergeven. Overnight oats is een regelrechte trend die uit Amerika is komen overwaaien en in feite houdt het in dat je ’s avonds jouw ontbijt met havervlokken vast klaar maakt voor de volgende ochtend. De vlokken hebben dan de hele nacht om het toegevoegde vocht op te zuigen waardoor ze extra smaakvol worden. Ik ben een poosje aan het stoeien geweest met een goed recept hiervoor een uiteindelijk kwam ik uit op deze overnight oats met zomerfruit. Je kunt er naar hartenlust mee variëren, op deze manier vind ik hem echter het lekkerst.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

 • 30 gram havermout
 • 125 gram Griekse yoghurt
 • 125 milliliter halfvolle melk
 • 1 eetlepel chiazaad
 • ½ eetlepel cacaopoeder
 • verse aardbeien
 • verse bosbessen

1. Overnight oats maak je de avond van te voren klaar. Roer de Griekse yoghurt en de halfvolle melk door elkaar en voeg hieraan de havermout, het chiazaad en het cacaopoeder toe. Roer even goed door, dek het schaaltje af met plasticfolie en laat het de hele nacht in de koelkast staan.

2. Snijd de volgende ochtend de verse aardbeien in stukken en voeg deze samen met hele bosbessen toe aan de overnight oats.

En dat is het, het is serieus heel erg makkelijk om te maken en ondanks dat je het wel echt lekker moet vinden, is het wel een perfecte start van de dag. Bomvol superfood, gezonde producten en fruit, beter kun je de dag eigenlijk niet beginnen.

Haak na de eerste keer overnight oats proberen niet direct af als je het niet lekker vindt, het is echt een kwestie van combinaties uit proberen om uiteindelijk tot jouw favoriet te kunnen komen. Mijn versie van overnight oats is ook eerst vier keer misgegaan voordat ik uiteindelijk de goede verhoudingen te pakken had.

Ben je meer fan van dunne ‘havermoutpap’, vervang dan de Griekse yoghurt door melk. Mocht je nog iets meer zoetigheid aan het ontbijt willen geven, dan kun je ook nog een geprakte banaan toevoegen. Deze voeg je ook de avond van te voren al toe.

overnight oats

Join the Conversation

 1. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!

 2. Ashleey says:

  Heerlijk!

 3. I scream beauty says:

  Het ziet er lekker uit en toch heb ik liever de ‘gewone’ havermout!

 4. Silke says:

  Heerlijk vind ik overnight oats. Hier eet ik ze meestal met kokosnoot en een klein beetje chocolade. Maar volgende keer ga ik voor deze variant!

 5. Demoiselle Do says:

  Dat ziet er goed uit! Ik ben een hele slechte ontbijter, dus tips voor een goed en snel ontbijt vind ik altijd fantastisch. Deze ga ik alvast eens uitproberen. :)

 6. Hoanyz says:

  Het ziet er lekker uit, maar je noemt het overnight oats maar er ik zie geen havermout tussen de ingredienten staan? Het is eigenlijk een chia pudding wat jij hebt.

 7. Hoanyz says:

  Oow, het staat er wel. Blijkbaar heeft mijn browser alleen de 30g havermout verkleint… Sorry!

  1. Sabine Author says:

   Geen probleem!

 8. Charity says:

  waar kan je chiazaad vinden?

  1. Charity says:

   oh en moeten het persee verse aardbeien zijn of maakt het niet zoveel uit?

   1. Sabine Author says:

    Je kunt het ook proberen met aardbeien uit de diepvries :)

  2. Sabine Author says:

   Tegenwoordig bijna in iedere supermarkt. En anders bij de tuinen, biologische supermarkten en online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close