OMF’s Eetoverzicht week 43

Ik vind altijd dat we met de komst van de wintertijd officieel afscheid nemen van de zomer, en dat doet ieder jaar toch weer een beetje pijn. Ik ben zo niet gemaakt voor de herfst en de winter. Het is heerlijk om met een grote kop koffie of warme chocolademelk op de bank te zitten hoor. Met een boek en een dekentje. Maar dat is dan ook het enige dat ik fijn vind aan deze seizoenen. Ok, en Kerst want daar houd ik van. En dan vooral van de kerstcadeaus en het kerstdiner, heerlijk die sfeer. De voorbereidingen voor Kerst op OMF zijn al in volle gang, al weken. Het eetoverzicht van deze week bevat dan ook een aantal kerstgerechten en dit zal de komende weken niet anders zijn. Ondertussen leggen we ook de laatste hand aan het Reishonger kookboek en ben ik vooruit aan het werken/brainstormen voor mijn zwangerschapsverlof begin volgend jaar. Genoeg te doen en genoeg te eten. Tijd voor een nieuw OMF’s Eetoverzicht!

snackdiner_zondag

Zondag

Vorige week zondag hadden we voor het eerst sinds weken (maanden misschien?) weer eens een snackdiner. Daar hadden we zóveel zin in. Niet wetende dat bijna de hele week uit snackdiners zou bestaan. We hebben tegenwoordig een salontafel waar alles makkelijk op past dus het is ideaal hapjes eten voor de televisie nu. Perfecte zondag!

aardappels_met_kip

Maandag

Normaliter doe ik boodschappen op maandag maar dat lukte vorige week even niet. Ik fabriceerde ’s avonds dus iets met de dingen die ik nog in huis had, en dat bleek een vrij simpel maar lekker maaltje te zijn. We aten aardappeltjes uit de oven met zure komkommer, doperwtjes en kip. Jummie!

kerst

Dinsdag

Dinsdag stond ik de hele dag in de keuken voor kerstvideo’s. Normaal doe ik dat op vrijdag, maar vrijdag had ik een dagje vrij. Vandaar dus iets eerder in de week! ’s Avonds hadden we een snackdiner met onder andere de dingen die ik overdag had gemaakt (niet alles staat op de foto). Gokje wagen wat het is? Vanaf 1 december gaan we van start met de decembergerechten in videovorm. Eerst hebben we nog een paar dagen gereserveerd voor Sinterklaas, maar daarna gaan we flink los met Kerst. Nog even geduld dus.

moinkballs

Woensdag

Woensdag nam ik reguliere video’s op voor OhMyFoodness. Serieus, mijn weken bestaan momenteel uit filmen en koken/shooten voor het kookboek haha. De recepten voor de Moinkballs uit de pan en Franse uiensoep in Italiaanse bol komen beide aankomende week online. Wij aten het woensdagavond dus als avondeten. Lekker hoor. En fijn dat ik overdag al bezig kan zijn met het avondeten. Dat is iets waar ik nu ook weer naartoe moet, want vanaf vandaag is het ’s avonds te donker om nog te fotograferen. Bah.

Donderdag

Donderdag geen foto van het avondeten, we aten namelijk gerechten uit het boek! Op Instagram Stories laat ik trouwens vaak op woensdag/donderdag een kleine sneak peek zien van de dingen die ik maak. Dus mocht je nieuwsgierig zijn naar de inhoud van het boek, volg me dan op Instagram.

chilimac

Vrijdag

Zoals ik net al zei was ik op vrijdag een dag vrij. Ik had namelijk mammadag met mijn moeder! We gingen naar het Rijksmuseum in Amsterdam en spendeerden eigenlijk het grootste deel van de dag in onze hoofdstad. Op vrijdag had ik voor het eten dan ook kliekjes ingepland. Geen idee hoe laat ik thuis zou zijn en omdat Tim en ik nog wilden trainen (is uiteindelijk niet gebeurd maar het plan was er) leek het me makkelijker om wat kliekjes uit de diepvries te halen. Dus dat deed ik. We aten Chili Mac. Met uiteraard een flinke berg geraspte kaas en ketchup, jummie.

orange

dessert_orange

Zaterdag

In het weekend houden we er één dag op na waarop we niet koken. Of waarop ik niet kook beter gezegd. Voor dit weekend was die dag gisteren, we aten namelijk een hapje buiten de deur. We hadden geen zin om uitgebreid te tafelen en dus streken we voor het eerst sinds tijden weer eens neer bij wereldrestaurant Orange. Dat is op vijf minuten afstand van ons huis, ideaal. Ik vind de kwaliteit bij Orange echt heel ok, en dat is best zeldzaam bij wereldrestaurants. De variëteit is ook enórm, dus perfect voor een zaterdagavond. Favoriet was toch het toetje: softijs (ik ben DOL op softijs, dat is echt een guilty pleasure – lekkerste ijs dat er is.) met wat fruit.

Aankomende week heb ik min of meer een normale werkweek. Er vallen geen dagen uit wat de vorige weken wel vaak was. Qua eetplanning heb ik nog geen flauw idee. Er zal allicht iets kerstigs op tafel komen en iets uit het Reishonger kookboek, maar wat dat allemaal precies gaat zijn… ik heb geen flauw idee!

Geniet van deze zondag, met haar extra uur! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close