Ik ben gék op Chinees eten, het liefst eet ik het elke week maar mijn portemonnee is het daar niet zo mee eens. Vandaar dat er regelmatig naar het do it yourself wordt gegrepen, al kan het naar mijn idee nooit tippen aan het eten van de Chinees. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor Foe Yong Hai, een van de bekendste gerechten die je kunt krijgen bij de Chinees. Lekker mager, zeker wanneer je het serveert met zilvervliesrijst.

Zoals de meeste van jullie weten, ben ik gek van Aziatisch eten. Dus er zijn nog heel veel andere lekker recepten te ontdekken op OMF. Ik heb alle Aziatische recepten op 1 pagina verzameld!

No ratings yet

Foe Yong Hai

Foe Yong Hai is eigenlijk niet meer dan een flinke omelet, gevuld met een boel lekkers. Zelf gebruik ik altijd de hieronder genoemde ingrediënten, maar hier kun je natuurlijk mee spelen.
Porties0 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • hapjespan

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 bakje champignons - 250 gram
  • 2 st prei
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 400 g kipfilet
  • 1 el Chinese kruiden
  • bakboter
  • peper/zout

Instructies

  • Snijd allereerst alle ingrediënten in blokjes en de ui in halve ringen. Persoonlijk vind ik het fijner om de kip wat groter te laten, dus die snijd ik in schuine dunne plakken.
  • Neem een grote pan (ik gebruikte een hapjespan) en verhit een beetje boter in de pan. Voeg hier vervolgens de kipfilet aan toe en bak totdat het goudbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens alle groenten toe en bak zo’n vijf minuten totdat de groenten geslonken zijn. Doe de Chinese kruiden erdoor en roer nog even goed door.
  • Breek de eieren boven een kom en kluts ze goed door, eventueel met nog wat kruiden naar wens.
  • Giet de eieren over de groenten heen en zorg dat het goed verdeeld wordt. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de Foe Yong Hai garen totdat het ei volledig gestold is. Doordat je het vuur laag hebt staan zal de onderkant van het ei niet aanbranden, dus het is niet nodig om de ‘omelet’ te keren.
  • Snijd plakken uit de omelet en serveer met rijst of nasi/bami. Persoonlijk vind ik het Babi Pangang sausje van Conimex (jep, uit een pakje ja) altijd erg lekker bij de Foe Yong Hai, dus die gebruik ik altijd. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een sausje brouwen.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Trefwoord: chinees, ei, Foe Yong Hai, recept

foeyonghai1

Eet smakelijk!

Join the Conversation

  1. Marita says:

    Dit ziet er erg lekker uit! Ik heb ooit Foe Yong Hai gemaakt met behulp van een pakje van Honig of Knorr ofzo. Dat was echt niet lekker!
    Ik ga dit recept zeker een keer proberen.

  2. Allissa says:

    Ohmy. Geweldig :3
    Als er iets lekker is van de chinees is het wel Foe Yong Hai. Ga ik zeker onthouden!

  3. Ellen says:

    Wat zijn chinese kruiden? Moet ik daarvoor echt naar de toko?

    1. Sabine says:

      Nee hoor, je kunt daar gewoon voor terecht in de supermarkt! Staat tussen alle andere kruiden.

  4. Ik ga het vanavond maken alleen dan de vegetarische variant, dus zonder kip. Ik serveer het met nasi. Ik ben benieuwd hoe het zal smaken.

    1. Sabine says:

      Hoe is het geworden, vond je het lekker?

      1. Ik vond het erg lekker. Mijn ouders en zusje vonden het ook lekker. Dit ga ik dus zeker vaker klaarmaken.

  5. Tanja says:

    Bedoel je met chinese kruiden het chinese 5-kruidenpoeder?

  6. Susan says:

    Je kan ook een flesje woksaus sweat & sour gebruiken, beetje water, wat tomatenpuree en een beetje appelmoes… dan ga je nooit meer naar de Chinees ;)

  7. Dit is al een oud recept maar heb je hier misschien iets van voedingswaarden bij??

    1. Sabine Author says:

      Nee, we besteden hier geen aandacht aan voedingswaarden :)

  8. Desiree says:

    Welke kruiden bedoel je? Die 5 spices?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close