5 Tropische bestemmingen dichterbij huis

Iedereen droomt er wel eens van: wit strand, helderblauw water, voeten in het zand… heerlijk vertoeven zo, op een tropisch eiland. Vaak is het echter wel zo dat we voor een tropisch eiland een stuk verder weg moeten, zeker de oceaan over. Toch zijn er ook een aantal fijne tropische bestemmingen (of nouja, heel officieel is het natuurlijk geen tropische bestemming als het zich niet in de tropen bevindt, maar je snapt het idee) dichterbij huis te vinden. Weten waar je deze pareltjes kunt vinden? Ik zette er vijf voor je op een rij. En geloof mij: daar word je net zo vrolijk van als van de Malediven of de Gili eilanden.

1. Kaapverdië, Republiek Kaapverdië

Kaapverdië

Om direct af te trappen met een hele fijne: de Kaapverdische eilanden. Dit is een eilandengroep dat ligt voor de westkust van Afrika en hier heerst toevallig wel een tropisch klimaat. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 18°C en 24°C, maar in de zomer loopt deze al gauw op naar 30°C – 45°C. Ook valt er maar weinig regen op de eilanden en dat is natuurlijk fijn. Kaapverdië is onderverdeeld in twee geografische regio’s: Barlavento in het noorden met acht eilanden en Sotavento in het zuiden met vier eilanden + Santiago. De republiek wordt bestempeld als een bestemming waar je kunt genieten van Caribische sferen, maar dan voor de Afrikaanse kust. In ongeveer 6 uur vlieg je van Amsterdam naar de Kaapverdische Eilanden.

2. Sardinië, Italië

Sardinië

Sardinië is een Italiaans eiland dat ligt in de Middellandse Zee. Je vindt hem ten westen van de Italiaanse laars. Met een oppervlakte van 24.090km² is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Dankzij het subtropische en mediterraanse klimaat zijn de winters in Sardinië vaak mild en de zomers droog en heet. Hoog in de bergen wil er wel eens wat sneeuw vallen, maar de kustregio’s zijn hier vrijwel uitgesloten van. Sardinië is absoluut geen onbekende vakantiebestemming en daarom biedt vrijwel iedere reisbemiddelaar reizen aan naar het eiland. Voor ons Nederlanders ligt deze ’tropische’ bestemming bovendien lekker dichtbij. In nog geen twee uur vlieg je van Amsterdam naar Sardinië.

3. Formentera, Spanje

Formentera

Vraag naar een eiland voor de oostkust van Spanje en iedereen zal Ibiza roepen. 7 kilometer onder Ibiza ligt echter Formentera, een eiland dat een stuk rustiger is maar waar je wel kunt genieten van witte stranden en helderblauw water. Het is wellicht iets lastiger te bereiken (je kunt alleen per boot naar het eiland) maar de iets langere reis zal zeker de moeite waard zijn. Het makkelijkste is om vanuit Amsterdam te vliegen op Ibiza, dit doe je al in iets meer dan twee uur. Vanaf Ibiza kun je vervolgens de boot naar Formentera nemen, deze doet er ongeveer een half uur over. In het hoogseizoen gaat de veerdienst maximaal 20 keer per dag.

4. Lefkas, Griekenland

Lefkas

Rhodos, Kos en Corfu kennen we eigenlijk allemaal wel maar juist de onbekende parels zijn dik de moeite waard. Zo ook het eiland Lefkas (of Lefkada) voor de kust van Griekenland. Lefkas behoort tot de Ionische Eilanden en is het meest bergachtige eiland van de groep. Ondanks de vele hoogteverschillen is het wel een heel groen eiland en beschikt het over de meest prachtige baaien waar je heerlijk kunt relaxen. De stranden aan de westkust van Lefkas zijn meerdere malen uitgeroepen tot de mooiste stranden van Europa. Zegt genoeg toch? In 3,5 uur vlieg je van Amsterdam naar de luchthaven van Preveza op Lefkas. Diverse touroperators bieden pakketreizen aan naar dit eiland waarbij ook een transfer van het vliegveld naar de accommodatie is inbegrepen.

5. Lampedusa, Italië

Lampedusa

Italië mag zich gelukkig prijzen met twee mooie tropische bestemmingen in dit lijstje, echter ligt dit eiland een stukje verder weg dan het zojuist genoemde Sardinië. Geologisch gezien behoort Lampedusa tot het Afrikaanse continent en dit betekent helaas dat je er ook een stukje verder voor moet vliegen. Maar dit is het waard, het water rondom dit eiland is namelijk prachtig. Lampedusa is de laatste jaren helaas wel vaak (negatief) in het nieuws geweest, het eiland is namelijk een populaire bestemming voor Afrikaanse vluchtelingen om heen te gaan. De meeste vluchten vanuit Amsterdam naar Lampedusa gaan gepaard met een tussenstop waardoor de totale reistijd zo rond de 7 uur ligt.

Kortom: mocht je geen geld of tijd hebben om helemaal naar de andere kant van de wereld te vliegen, dichterbij huis zijn ook een aantal mooie tropische bestemmingen te vinden.

Alle afbeeldingen zijn rechtenvrij en verkregen via Shutterstock.

Join the Conversation

 1. Marina says:

  Goede tips! Ik ga ze onthouden. :)

  Liefs, Marina

 2. Sabrina says:

  Oh daar ben ik allemaal nog nooit geweest, maar wat ziet het er gaaf uit!

 3. Kaap Verdie is echt geweldig!!! paar jaar geleden geweest, aanrader!

 4. EasyDailyFood says:

  Aaaa prachtige bestemmingen! Die foto’s wekken meteen de vakantie-zin op!!

 5. Margot says:

  Wat een handige post! Deze ga ik bewaren!

 6. anouk says:

  Ohh ik krijg zo veel zin om op vakantie te gaan! Heerlijk zo’n post

 7. Sarah says:

  Aah, nu wil ik op vakantie, thanks haha! xoxo

 8. José - ENJOY! The Good Life says:

  Leuk overzicht! Sardinië en Lefkas zijn echt ‘amazing’! Kan het ook iedereen aanbevelen. Formentera staat op mijn Wannago lijstje…

 9. Veerlez says:

  Madeira zou ook perfect in dit rijtje passen!

 10. Layla says:

  Mis de Azoren in dit rijtje. Heerlijk betaalbaar daar. Absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close