Tijd voor weer een lekker lunch recept! Gemaakt in een handomdraai, hartstikke gezond en uit te breiden met ingrediënten die jij lekker vindt. Ik heb het over quesadillas. Het basisrecept nam ik over van WeightWatchers, maar ik heb hem naar eigen smaak aangepast. Het recept zoals je hem hier leest vind ik het lekkerst.
Quesadillas
Voor een snelle en verantwoorde lunch maak je toch gewoon Quesadillas die je naar hartenlust kunt vullen met je eigen ingrediënten.
Benodigdheden
- Koekenpan
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps
- 4 plakjes kipfilet - broodbeleg
- geraspte kaas
- 4 tomaten
- ⅓ komkommer - ongeveer
- ½ rijpe avocado
- 2 el crème fraîche
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Goed, kies voor een koekenpan waar één volledige wrap in past en doe een klein beetje olijfolie in de pan. Echt niet teveel, daar wordt de wrap namelijk minder lekker van.
- Bestrooi de wrap met geraspte kaas en leg op één helft twee plakjes kipfilet.
- Houd het vuur op laag, je wilt namelijk dat de kaas gaat smelten maar dat de tortilla niet verbrand. Een beetje bruin worden mag overigens wel, dat is juist lekker!
- Maak terwijl de tortilla in de pan ligt de salsa. Dit doe je door een halve avocado, de komkommer en de tomaten in kleine blokjes te snijden en goed met elkaar te mengen.
- Maak een dressing van olijfolie, peper en zout en meng dit door de salsa. Eventueel kun je ook nog wat Italiaanse kruiden aan de salsa toevoegen wanneer je dit lekker vindt.
- Zodra de kaas is gesmolten leg je de salsa op één helft van de wrap. Maak de wrap af met een eetlepel crème fraîche en vouw de wrap dubbel.
- Herhaal de bovenstaande stappen voor de tweede wrap en je hebt een heerlijke lunch. Overigens vond ik voor één persoon één wrap meer dan genoeg, ze vullen heel erg!
Eet smakelijk!
Ik zag het al op je andere site, lijkt me super lekker :D
Ziet er erg lekker uit.
Kijk, hier houd ik van! Goede inspiratie voor een lunch of een makkelijk hoofdgerecht!
Goede foto´s ook:)
Dankje!
Heerlijk, wat een top recept! Dit ga ik vanmiddag als lunch maken!
Heb het zaterdag als lunch gemaakt én gegeten. Heerlijk! Hij haalt mijn blog! (binnenkort plaats ik hem!)
Leuk dat je het zelf ook geprobeerd hebt! Ben benieuwd naar je artikel :)