Courgettesoep

Soep doet het altijd goed bij mij, heerlijk vind ik het. Zeker als het zelfgemaakt is. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet vaak genoeg zelf soep maak. Soms gewoonweg omdat ik sommige recepten te bewerkelijk vind. Dan heb ik geen zin om 3 uur te wachten tot mijn soep klaar is. Vandaag deel ik met jullie een heel makkelijk en lekker soepje! Courgettesoep. Erg lekker en ook nog light!

Wat heb je nodig? (Voor 4 flinke koppen soep)
– 2 courgettes
– 2 bakjes (20+) smeerkaas
– 1 liter water
– 1 bouillonblokje (groente)
– Peper en zout
– Staafmixer
– Eventueel room ter decoratie

Hoe ga je te werk?
Was de courgettes en snijd ze in gelijke stukjes.  Doe de courgette in een hoge pan en giet er 1 liter water en het bouillonblokje bij. Laat dit zo’n 20 minuten zacht koken. Na deze 20 minuten doe je de smeerkaas erbij, hierna laat je het nog 10 minuten sudderen.
Dan doe je het vuur uit en pureer je het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

Om het mooi te serveren kun je er een beetje (slag)room (of koffiemelk, tip!) in gieten, maar voor de smaak is dit niet nodig!
Houd je van pittig? Maal er dan flink wat peper in, of chilipoeder. Liever wat milder? Schenk er wat (slag)room in, zo’n 200 ml is genoeg voor de hele pan.  Eet smakelijk!

Join the Conversation

  1. Courgettesoep met pesto is héérlijk! zeker eens proberen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close