Wat stond er op tafel week 40

Weekieee, wat een weekieeee, weekie wat een week. Luisteren jullie ook wel eens naar 3FM? Zo niet dan kwam het begin van dit artikel vast heel raar op jullie over, mijn excuses! Ik gaf het vorige week al aan maar de afgelopen week was voor mij weer een bijzondere eetweek. Drie van de zeven dagen at ik in Portugal, één dag sloeg ik het (fatsoenlijke) avondeten gewoon over en één dag werkte ik in het hotel en was ik dus aangewezen op een simpele maaltijd. In het aankomende Foodie in Alentejo artikel zal ik wat uitgebreider in gaan op alle gangen van de verschillende lunches en diners, hier in deze Wat stond er op tafel deel ik alvast een kleine sneak peek met je.

Zondag

Kipsate met noodlesVoordat ik naar Alentejo vertrok at ik op zondagavond uiteraard gewoon nog thuis. Ik ging zelf aan de slag met een eenvoudig maar erg lekker noodlerecept en op de markt namen we zaterdag kippendijen mee voor kipsaté. Uiteindelijk bakte ik er nog een eitje bij en aten we er augurkjes bij voor het frisje. Lekker hoor! Het recept komt binnenkort nog voorbij op OMF.

Maandag

Varkenswangetjes met rode wijnsausMaandag at ik in verband met de trip naar Alentejo belachelijk laat. We kwamen pas rond 23.00 uur aan op de plaats van bestemming en omdat de vlucht tijdens etenstijd plaats vond, en je op korte vluchten niets te eten krijgt, moesten we toen nog aan ons diner begin. De kok van het hotelrestaurant in Beja serveerde de gerechten gelukkig in een hoog tempo waardoor we uiteindelijk nog redelijk bijtijds naar bed konden. Hierboven zie je het hoofdgerecht van die avond: gesmoorde varkenswangetjes met rode wijnsaus, knoflookspinazie en een spiesje met aardappels en tomaat.

Dinsdag

Gevulde champignonsDe avond erop aten we bij ons hotel in MonsarazDe keuken zou ons verrassen met lokale producten en een menu samenstellen dat ons zou verrassen. Helemaal in de smaak viel het complete menu helaas niet, maar over het voorgerecht was ik blij verrast. We kregen champignons die gevuld waren met een lokale worst voorgeschoteld, geserveerd op een crostini. De sla eronder was om te huilen (lees: deze begon al bruin te kleuren) maar de rest van het gerecht was prima.

Woensdag

AppetizersOp de laatste echte avond in Alentejo dineerden we bij ons hotel in Évora en hier was ik vooral onder de indruk van de appetizers. In Portugal is het heel normaal om een diner te beginnen met brood, olijfolie en andere lekkernijen en ook hier was dit het geval. Gebakken champignons met koriander, knoflook en olijfolie, een lokaal kaasje en omelet met groene asperges vormden hier de aanloop naar de rest van het menu. Geen straf!

Donderdag

Op donderdag sloeg ik mijn echte diner over. We vlogen iets na etenstijd en voordat ik een vliegtuig in stap eet ik liever niets tot vrij weinig. Aangezien we pas rond 23.00 uur landden op Schiphol vond ik het daarna ook te laat om nog een volwaardige maaltijd naar binnen te werken. Gelukkig had Tim, die kwam mij ophalen, kaas-ui bollen meegenomen en daar at ik er dus twee van in de auto op weg naar huis. Hier heb ik alleen geen foto van gemaakt.

Vrijdag

Portugese risottoSinds tijden, en dan heb ik het echt over maanden, maakte ik afgelopen vrijdag weer eens risotto. Ik had er al langer weer zin in en toen ik het opperde was Tim er ook wel voor in. Zeker toen we bedachten dat we een van de pittige worsten die ik meekreeg uit Portugal hier zeer goed voor konden gebruiken. Uiteindelijk werd het dus een soort van Portugese, pittige risotto. Italiaanse oren beginnen nu vast te klapperen, maar wij vonden het heerlijk!

Zaterdag

BLT pastasaladeNa een perstrip, een feestje tot diep in de nacht en snaaierijen zag ik het niet zo zitten om zaterdag tijdens mijn avonddienst mee te eten in het hotel. Ik flanste ’s middags dus zelf even een pastasalade in elkaar en ik koos voor de BLT Pastasalade die ik al eens eerder met jullie deelden. Deze is heerlijk snel klaar en vergt nauwelijks voorbereidingen. Ideaal om mee te nemen!

Aankomende week draai ik mijn hoteldiensten in de avond en dus ben ik op meeneem-eten aangewezen. Ik wil het echt weer wat gezonder aan gaan doen, zeker met de komende feestdagen in het achterhoofd, en dus maak ik mijn eten voor deze dagen zelf. Dinsdag, woensdag en vrijdag kan ik in ieder geval lekker thuis koken en eten we samen. Op zaterdag vertrekken Tim en ik voor een perstripje naar Jersey, benieuwd wat we daar gaan eten!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Karin says:

  Heerlijk gegeten, de aankomende 8 dagen ga ik in Portugal eten dus ik ben benieuwd! In ieder geval is vis daar een specialiteit!

 2. MySimplySpecial says:

  Die risotto klinkt goed!

 3. Thefoodiary says:

  Varkenswangetjes?! Ik kan me daar echt niets bij voorstellen! Ik ben benieuwd wat je aankomende week gaat preppen voor mee naar werk ;)

 4. Eline says:

  Oh heerlijk, varkenswangetjes <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close