Sab’s Eetoverzicht week 6-2023

Het was stamppottenweek hier in het ‘Ohmyfoodness headquarters’ (geintje natuurlijk) afgelopen week! Ik kookte er maar liefst vier voor het slowcookerboek en tja, daar moesten er natuurlijk wel een aantal van op tafel komen. Niet alles leent zich goed om in te vriezen.

Verder dook ik alleen op maandag de keuken in voor Ohmyfoodness en kookte ik op donderdag voor een klant. Aan improvisatie hoefde er dus niets te gebeuren afgelopen week.

IMG 5013

Zondag

Op de eerste eetdag van de week trok ik restjes de koelkast uit. Ik vind het altijd fijn om de week met een zo leeg mogelijke koelkast te beginnen. We hadden nog wat spaghetti en er lagen gehaktballen. Dat ging prima samen zo.

IMG 5047

Maandag

Het avondeten van maandag was een mengelmoesje van nieuwe gerechten met restjes uit de koelkast. Ik maakte overdag gewéldig lekkere krokante aardappeltjes, het recept komt, en voor erbij lagen er nog boontjes en een restje rendang in de koelkast. Een wat luxer AGV’tje dus eigenlijk.

IMG 5046

Dinsdag

Stamppot nummer 1! Ik maakte vlak na het fotograferen vast een foto van het bord; dat ziet er iets appetijtelijker uit dan een opgewarmd, ondefinieerbaar prakkie. Het was rauwe andijviestamppot. Uit de slowcooker dus!

IMG 5097

Woensdag

Eeennn stamppot nummer twee! De woensdag is hier altijd wisseldag, de kinderen gaan dan ’s avonds naar hun vader en op die dag eten we altijd met z’n vieren. Boerenkoolstamppot was het deze keer en aangezien ik daar shoarma in had verwerkt, at ik het met knoflooksaus. Klinkt gek, maar is héél lekker. De mannen aten er nog rookworst bij.

IMG 5155

Donderdag

Ik werk momenteel aan een grote fotografie opdracht voor Iglo en daar moest ik donderdag ook weer voor aan de slag. Naar een recept van tv-kok Hugo Kennis maakte ik spinazie orzo met gekruide gehaktballetjes en tomatensalade. Lekker wel en fijn dat ik ’s avonds niet meer hoefde te koken. Mijn ogen waren alleen twintig keer groter dan mijn maag, ongeveer de helft van het bord ging op. Over het gerecht ligt krokante broodkruim trouwens.

IMG 5173

Vrijdag

Ik at vrijdag wat later want tot 19.30u had ik een keramiek workshop met de meiden van Workmode (mijn kantoor). Onwijs leuk was het. Gelukkig stond er nog genoeg eten in de koelkast en warmde ik Chow Mein op die ik donderdag al had gemaakt. Heerlijk.

IMG 5185

Zaterdag

Bijna hetzelfde als de dag ervoor! Ik had nog Chow Mein liggen en had daar prima nog een keer zin in. Deze keer frituurde ik er ook wat kimchi dumplings bij die ik in de vriezer had liggen. Hmm. En ondertussen las ik een boek; lekker relaxt.

Aankomende week, wellicht twee weken, moeten jullie het even zonder een eetoverzicht doen op de zondag. Ik word morgen geopereerd en aangezien mijn keelamandelen worden verwijderd, gok ik dat er van eten niet al teveel terecht komt. Het zal een dieet worden van afgekoelde soep, aardappelpuree, appelmoes en vooral veel water en ijsjes; daar zal ik jullie niet mee vervelen.

Hopelijk ben ik er op 5 maart weer met een nieuw eetoverzicht!

Tot dan! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close