Week van OMF #6-2023

Nou, ik deed het een stuk beter met foto’s maken dan vorige week! Er gebeurde ook véél, het was een volle en zeer productieve week. Ik werkte op kantoor bij Workmode, Vic had diverse activiteiten waar ik bij moest/wilde zijn, er waren voorbesprekingen in het ziekenhuis, een toffe workshop, een leuke opdracht voor een klant én mijn nieuwe trapkast werd geïnstalleerd.

Pak een kop thee of koffie, of wrijf de slaap even uit je ogen want ik weet dat veel van jullie dit overzicht vroeg in de ochtend al lezen – haha!, en ga er even voor zitten. Het is een lange!

IMG 5020

Maandag

De week begon lekker productief met een kookdag. Er stonden drie recepten voor Ohmyfoodness op de planning en ik wilde vier gerechten voor het slowcookerboek maken. Het was stamppottendag, vier stamppotten moesten op de foto!

IMG 5021

Van Russell Hobbs kreeg ik dit apparaat toegestuurd, zoals je vorige week al kon zien. Het is een combinatie van een airfryer en slowcooker. Mooi moment om ‘m eens te gaan testen.

IMG 5022

Knap ding wel hoor, met zo’n roestkleurige binnenpan. De pan zelf is heel licht en kun je makkelijk uit het apparaat halen waardoor ‘ie goed schoon te maken is. Ideaal!

IMG 5045

De grootste uitdaging voor mij als ik foto’s moet maken: vier gerechten op één beeld krijgen, zonder dat het er rommelig uit ziet. Het kostte me ongeveer een uur, maar uiteindelijk wel blij met het eindresultaat. Jullie gaan het zien in het slowcookerboek.

IMG 5054

Dinsdag

Wat een heerlijk weer was het afgelopen week hè? Ik vond het zo’n traktatie om iedere ochtend als ik met Cass ging lopen, te kunnen genieten van prachtige zonsopkomsten.

IMG 5056

Nadat ik de kinderen had weggebracht reed ik door naar kantoor (Workmode) om daar de ochtend te werken.

IMG 5057

De vermoeidheid was wel aan in het begin van de week. Beide jongens sliepen vrij onrustig en dat ga je aan jezelf ook wel merken als je er alleen voor staat. Maar goed, kleurrijke trui aan en gaan met die banaan!

IMG 5059

Vaste prik op de dinsdagmiddag: ik loop met alleen een schooltas óf met extra aanhang naar huis. Vrijwel iedere week zijn er speelafspraken voor Vic, zo leuk voor hem. Deze keer liep ik met alleen de tas terug.

IMG 5063

De jongens wilden bij elkaar logeren ’s avonds. In één bed. Prima joh, maken we er toch een feestje van.

IMG 5066

Ook al doe ik dit werk al voor het twaalfde jaar: er valt al-tijd weer wat nieuws te leren. Dus ’s avonds lekker met de iPad op de bank.

IMG 5067

Woensdag

Mamadag! Cody en Cass hebben zo’n bijzondere band opgebouwd met z’n tweeën. Cass kan niet zonder Cody en andersom ook niet. Cody weet overigens dat dit plekje voor Cass is bedoelt en dat hij hem niet mag storen als de hond in de bench ligt hoor. Nu kroop Cody in een lege bench en Cass kwam erbij om te knuffelen.

Vic had sponsorloop op school om geld op te halen voor het nieuwe schoolplein. Het was dus echt weer mama-taxi zijn op de woensdagochtend. Maar hup, jas aan, Cody mee en Vic aanmoedigen. De knapzak deed het ZO goed. 10 minuten lang rondjes rennen en hij kakte geen moment in. Wat een energie heeft dat oudste kind van mij toch. Zo trots op hem.

IMG 5091

Nadat Cody en ik weer thuis waren maakte ik een lekker bordje fruit. Op deze manier, met genoeg keuze, gaat er het meeste fruit in.

IMG 5092

En hoppaaa, een uur later maar weer alle spullen aan om Vic op te halen. Ik probeer op woensdag direct Cass mee te nemen naar het schoolplein. Goed voor hem om te wennen aan zoveel mensen om hem heen en voor mij handig want dan is hij direct uitgelaten.

IMG 5095

Van Treacle Moon kreeg ik een ontzettend lief pakketje met lekkere spulletjes. Ik ben dol op lekkere geuren, dus dit was echt een cadeautje.

IMG 5106

Donderdag

Jaaaa, weer zo’n mooie zonsopkomst. Deze ochtenden doen me altijd denken aan de zomeravonden waarop de zon ondergaat. Kan niet wachten!

IMG 5107

En hoe tof is dit, mijn foto’s op de website van RTL! Ik werk momenteel aan een grote fotografie opdracht voor Iglo waarvoor ik 17 gerechten, die allemaal bedacht zijn door Hugo Kennis voor het programma Eigen Huis & Tuin, op de foto moet zetten. Flinke klus, maar een eer en heel leuk om te doen.

IMG 5110

Donderdagochtend ging ik aan de slag met recept nummer 3. Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt, het gerecht moet er namelijk wel ongeveer zo uitzien als in de uitzending. En dat betekent dus ook dat ik exact dezelfde ingrediënten moet gebruiken. Lukraak een pak orzo kopen werkt dus niet, zoals je hier ziet. Beide orzo, maar toch echt andere looks.

IMG 5111

De klant kijkt via een online meeting mee tijdens het fotograferen, dus de opstelling is altijd behoorlijk. Zo fijn dat ik dat in alle rust boven kan doen in mijn eigen ‘studio’ annex thuiskantoor.

IMG 5112

Het kostte 1,5 uur(!) om de foto goed te krijgen, zo’n moeilijk te fotograferen gerecht was het. Maar het is gelukt.

IMG 5113

Dramahond Cass vindt dat hij altijd te weinig eten krijgt. Op die momenten gaat hij herrie maken met zijn lege voerbak, likt deze herhaaldelijk uit en kijkt me met puppy ogen smekend aan.

IMG 5114

Van Milka ontving ik een heerlijk, en tof!, perspakketje.

IMG 5116

Ennn ’s middags weer naar boven met eten, deze keer voor het slowcookerboek!

IMG 5117

It’s a wrap! Voorlopig dan, het was donderdagmiddag de laatste keer dat ik de camera erbij pakte voor de operatie morgen.

IMG 5156

Vaste prik op donderdagavond: padellen!

IMG 5162

Vrijdag

Vrijdag was wederom een volle dag. De ochtend begon met de laatste werkdingen doen en om 10.30u stond Handigekasten op de stoep om mijn… handige kast te installeren. Die bestelde ik een paar weken geleden en donderdag werd ik tot mijn verrassing gebeld met de vraag of ze vrijdag langs konden komen. YES!

IMG 5164

Deze kast wordt dus achter de deur van een trapkast geplaatst waardoor je extra bergruimte creëert. De handige kast zelf kun je, net als de deur, naar voren trekken. I-de-aal.

IMG 5166

Niets meer aan doen voorlopig.

IMG 5167

Vrijdagmiddag moest ik in het ziekenhuis zijn voor een voorgesprek. Dit in verband met de operatie van morgen. Met 5 min stond ik weer buiten, wat een tijdverspilling.

IMG 5171

Tot slot had ik om 17.00u een keramiek workshop met de meiden van Hashtag Workmode. Dat was bij mij in de buurt dus ik kon lekker op de fiets. Súper leuk was het.

IMG 5172

Je kon zelf kiezen wat je wilde maken; ik ging voor een koffiekopje en een klein schaaltje. Over een paar weken zie ik hoe het is geworden.

IMG 5174

Weekend

Ik had geen grote plannen dit weekend en stiekem vond ik dat heel fijn. Zo kon ik even rustig het huis opruimen en helemaal schoonmaken zodat mijn ‘huisoppas/Cass-oppas/vriendin’ komende week in een schoon huis kan zitten.

IMG 5189

Dit alles met een cyclops-gezicht. Halloooo ontstoken oog.

Mocht je gisteren mijn eetoverzicht hebben gelezen dan weet je het al, maar bij deze nogmaals: de komende twee weken moeten jullie het helaas zonder Week van OMF doen. Ik word morgen geopereerd, mijn keelamandelen gaan er EINDELIJK uit, en het herstel daarvan schijnt nogal pittig te zijn.

Ik heb dan ook mijn agenda voor de komende twee weken helemaal leeg gemaakt zodat ik in alle rust goed kan herstellen en daarna hopelijk weer lekker aan de slag kan. Er komen echter wel gewoon nieuwe recepten jullie kant op uiteraard!

Ik zal op Instagram af en toe nog wat actief zijn in stories, maar veel foto’s zullen er niet gemaakt worden. Hopelijk ben ik erop 6 maart weer!

Tot dan! x

Join the Conversation

  1. Evelien says:

    Kun je de Russell hopps ook gebruiken als multicooker?

    1. Sabine Author says:

      Ja, het is een multicooker. Alleen is het een Airfryer en slowcooker in een, geen snelkookpan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close