Wat stond er op tafel week 38 – 2014

De afgelopen week was weer zo’n week die ik al lang niet meer heb gehad. In het begin van het jaar kwam het nog wel eens voor maar toen volgde mijn knie-operatie waardoor ik een maand of twee/drie geen afspraken buiten de deur heb gedaan en toen waren we alweer in september aanbeland. Het heeft even geduurd voor mij maar hier was weer zo’n week: half thuis eten, half buiten de deur. Ik hou er wel van hoor want als ik moet kiezen ga ik misschien wel net zo lief uit eten als dat ik zelf kook. Perfecte eetweek dus zo, al kijk ik er ook wel weer uit om aankomende week vooral zelf te koken. Kijk in ieder geval nog even mee naar mijn afgelopen eetweek in Wat stond er op tafel week 38(!).

Zondag

Ik ben gewoon compleet vergeten een foto te maken van het avondeten van zondag. Niet heel gek, ik at namelijk op het werk en het was die dag zo druk dat ik tijdens het eten gewoon door heb gewerkt. Ik nam zelf een maaltijdsalade mee met gekruide kippendijen die Tim de dag ervoor van de markt mee had genomen. Altijd lekker! Zelf ook proberen? Deze salade is erg lekker.

Maandag

Gepofte zoete aardappel met pulled porkMaandagochtend zette ik de slowcooker al op tijd aan, ik maakte namelijk pulled pork! Dat was alweer zo lang geleden en ik had er echt een keertje zin in. Hoewel ik pulled pork het liefst op een broodje eet, is dit natuurlijk niet bepaald Paleo-proof. En dus pofte ik twee zoete aardappelen in de oven, bakte daar wat champignons bij en vulde deze aardappelen uiteindelijk met pulled pork. Wow, bizar lekker. Recept volgt binnenkort!

Dinsdag

FocacciaHet doel van dinsdag was om een bloemkoolpizza te maken. Dat wil zeggen: een pizzabodem van bloemkool. Op tientallen blogs had ik het al een succes zien worden, dus ik wilde het ook wel eens proberen. Laat ik zeggen dat het bij mij net even iets anders uitpakte (lees: het faalde grandioos). Gelukkig maakte ik ’s middags voor een video op OMF zelf focaccia en dus aten we dat als avondeten. Niet helemaal volgens planning, maar ach.. mijn voornemen was goed.

Woensdag

ShaksukaEigenlijk zou ik boodschappen moeten doen maar aangezien ik donderdag al niet thuis zou eten, wij vrijdag allebei niet en gisteren nog compleet open stond in verband met twee dagen Zaandam/Amsterdam, vond ik het een beetje nutteloos om naar de supermarkt te rijden voor de grote boodschappen. Ik zou dus wel even naar de Appie heen en weer gaan om iets te halen voor het avondeten. Totdat ik me ineens bedacht dat ik alle ingrediënten voor Shakshuka in huis had! Hurraay! Gepaard met een kipfiletje vond ik dat een prima maaltijd voor de woensdagavond.

Donderdag

MazzoSinds een tijdje at ik donderdag weer eens in Amsterdam. En waar! Op uitnodiging van een PR bureau nam ik deel aan een running dinner. In korte tijd deden we vier restaurants van IQ Creative aan en in ieder restaurant aten we iets anders. Bij Vyne werden we verwelkomt met drie soorten wijn en bijpassende hapjes (bloemkoolsoepje, gemarineerde zalm en gebakken gamba). Vervolgens liepen we naar Envy waar we brood met truffelmayonaise, Hollandse nieuwe met salade van krab en koolrabi en Steak tartaar met met zoetzure radijs, komkommer en kwartelei kregen. Hierna was het de beurt aan Mazzo waar we verwend werden met een echt gezamenlijk Italiaans diner. Op tafel stonden: Pizza Mazzo met lardo en truffeltapenade, gnocchi tartufo, pasta met bottarga en melanzane en kalfsvlees uit de oven met mozzarella, parmezaan en tomaat. Verrukkelijk! Tot slot liepen we naar Nomads waar verse muntthee op ons wachtte, vergezeld van een schaal voor Arabische lekkernijen. Wat een topavond was het! Ik was het meest onder de indruk van Envy en Mazzo, dus daar ga ik zeker nog eens heen.

Vrijdag

MercatIk had net zo goed in Amsterdam kunnen blijven want vrijdag en zaterdag stond er een weekendje weg met Tim op de planning. We verbleven in een hotel in Zaandam maar brachten ook wat uren in Amsterdam door. Vrijdag hadden we een reservering staan bij Mercat (toevallig ook van IQ Creative!), ons favoriete restaurant. We besloten in rondes te eten en dus willekeurig wat dingen te bestellen. We aten de Calamares die de vorige keer zo enorm goed beviel, een plankje tapas, Iberico kroketjes, gevulde pijlstaartinktvis en we deelden een Iberico sparerib. Tonnetje rond liepen we ’s avonds laat weer naar Centraal Station maar wat was het een geslaagde avond (en dag!) <3

Zaterdag

ChineesHoewel we zaterdag aan het eind van de middag weer thuis waren hadden we allebei geen zin om te koken. Sowieso was de koelkast leeg en hadden we geen zin om op het laatste moment nog boodschappen te gaan doen. Na lang wikken en wegen besloten we maar Chinees te halen, aangezien we ook geen zin hadden om pizza of kebab te bestellen (vrijwel de enige fatsoenlijke opties hier in Apeldoorn). Ik had al een tijdje geen Chinees-eten meer gegeten, dus ik vond het allang prima!

Wat betreft de aankomende eetweek ben ik nog compleet blanco. Op het moment dat dit artikel online komt ben ik nog aan het werk in het hotel en ik weet dat ik vanavond in ieder geval aan de slag moet voor een advertorial. Eigenlijk moeten er boodschappen gedaan worden voor de rest van de week, want dat schiet er morgen ook bij in. Laat ik het erop houden dat alles nog onzeker is voor de komende dagen en dat er zelfs dagen tussenzitten waarvan ik niet eens zeker weet of ik wel thuis eet. We gaan het zien!

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Felicia says:

  Hmm wat zit het er allemaal heerlijk uit! Vooral de pork in gepofte zoete aardappel. Dat ga ik zeker eens een keer maken, ik ben gek op zoete aardappel.

 2. Eline says:

  Pulled pork is heerlijk <3

 3. Nicole says:

  Het ziet er weer heerlijk uit.

 4. MySimplySpecial says:

  Leuk om te zien weer. En af en toe Chinees halen is best lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close