Chocolatchip banaan pannenkoekjes

Croissantdeeg vergeten en geen zin om broodjes mee te nemen van de markt. Sja, dan moet er toch echt wat anders op het menu voor het zondagsontbijt staan. Wij hadden zin in iets warms en dus besloot ik pannenkoekjes te maken als ontbijt. De laatste tijd wordt het internet vol gespamd met recepten voor de gezonde banaan-ei pannenkoekjes, ik heb het toch net even iets anders gedaan. Het was immers zondag en dan mag je jezelf best verwennen. Ik maakte als variatie op mijn American Pancakes, Chocolatchip banaan pannenkoekjes.chocolatchip banaan pannekoekjes

Wat heb je nodig? (± 10 stuks)

 • 2 eieren
 • 230 ml halfvolle melk
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 banaan
 • handjevol chocolatchips

1. Meng de eieren, de melk en het zelfrijzend bakmeel tot een glad beslag.

2. Prak de banaan fijn en meng deze door het pannenkoekenbeslag. Het is niet erg als het beslag door de banaan ietwat chunky wordt, wanneer je de pannenkoeken bakt merk je hier niets meer van.

3. Voeg als laatst de chocolatchips aan het beslag toe. Zelf hak ik altijd gewoon een reep chocolade fijn, net zo lekker. Roer het beslag nog even goed door zodat de chocolade goed verdeeld wordt.

4. Verhit zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak de pannenkoekjes een voor een aan weerszijden bruin. Het is wel nodig om tijdens ieder pannenkoekje weer een beetje olie in de pan te doen.

Dankzij de banaan in het pannenkoekbeslag is het niet nodig om nog suiker toe te voegen, de pannenkoekjes zijn namelijk heerlijk zoet. Er heerst geen overdreven banaansmaak, dus mocht je graag een intense smaak van banaan willen raad ik je aan twee bananen te gebruiken in plaats van één.

Voor mij hadden deze pannenkoekjes niets extra’s nodig, maar mocht je het lekker vinden kun je er uiteraard voor kiezen om er nog wat stroop of chocoladesaus overheen te schenken.

chocolatchip banaan pannekoekjes

chocolatchip banaan pannekoekjes

chocolatchip banaan pannekoekjes

Join the Conversation

 1. Pauline says:

  I like :)

 2. Tedje says:

  Hmmmm te lekker dit!

 3. Estrella says:

  Ziet er heerlijk uit! Ga ik ook ‘ns proberen!

 4. Nienke says:

  Whaaa lekkerr! Ik hoopte al dat je dit recept ging posten! Ik zag al een paar foto’s voorbij komen op twitter ;)

 5. milou says:

  Ohhh dat lijkt me echt heel lekker! Sowieso de combu chocolade banaan is super lekker!!

 6. Brenda says:

  Super zulke simpele recepten! Lijkt me een heerlijke combi banaan-chocolade.

 7. Simone says:

  Jammie!

 8. Kimberly says:

  Oeh dit lijkt me heerlijk! Ik ga het recept opslaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close