Wat stond er op tafel week 29 -2013

Een week waarin ik iedere avond thuis mocht eten, dat is een poosje geleden. Heerlijk vond ik het om, ondanks het warme weer, iedere dag thuis bezig te kunnen zijn met koken. In mijn enthousiasme had ik mijn eetplanning ook al vroeg klaar en ging ik op woensdagochtend vol goede moed voor de rest van de week boodschappen doen. Je kunt wel zeggen dat ik er echt zin in had. Genoeg lekkers op tafel in deze Wat stond er op tafel van week 29!

Mexicaanse bbqZondag
Vrienden van ons kwamen vorige week langs om de laatste vakantiedetails te bespreken. Inmiddels staat de route die we gaan rijden naar Spanje vast en zijn we inmiddels keihard begonnen met aftellen. Omdat het mooi weer was besloten we de barbecue aan te slingeren. Iets anders dan normaal weliswaar, we ‘organiseerden’ een Mexicaanse themabarbecue met pittige soorten vlees, een schaal nacho’s, frisse salsa’s en dikke frieten met quesodip. Leuk en lekker voor de verandering!

Ceasar saladMaandag
Met 27 graden  buiten is het geen pretje om in de keuken te staan bij ons, maar er moet natuurlijk wel gegeten worden. Een goed alternatief voor ons is dan een salade. Ik maakte deze Ceasar Salad en dit resulteert altijd in een enorm bord vol met gezonde producten. Heerlijk!

bruschetta met doperwtenpuree Dinsdag
Donna Hay dag! Ik heb zoveel recepten van haar op mijn lijstje staan dat ik iedere dag wel iets van haar zou kunnen maken, haha. Afgelopen dinsdag aten we in ieder geval bruschetta’s met geitenkaas, doperwtenpuree en een zachtgekookt ei. Omdat het zo warm was aten we er een fruitsalade achteraan. Een perfecte maaltijd voor een zomerse dag als je het mij vraagt. Overigens zijn die bruschetta’s ook erg lekker als lunch.

rostiWoensdag
Het was de bedoeling om vandaag Kroppkakor te eten, de Zweedse dumplings die ik jullie al eerder heb laten zien. Maar ik heb zo het idee dat het recept niet helemaal juist vertaald is en dat ik meer gekookte aardappelen dan rauwe aardappelen had moeten gebruiken. Compleet mislukt dus, maar ik zat nog wel met de vulling en de geraspte aardappel. Dan maar een prutje ervan maken: rösti met geitenkaas, geruld varkensgehakt met diverse kruiden en ui en geraspte komkommerschijfjes met Aromat. Alsnog erg smakelijk, maar niet helemaal wat ik in gedachte had.

gazpachoDonderdag
Ook donderdag ging weer heel anders want op woensdag kreeg ik een enorm perspakket van Albert Heijn toegestuurd met zes grote verspakketten. Omdat het verse groenten en fruit betrof moest ik het wel opmaken deze week en daarom gooide ik de planning iets om. Dit resulteerde in een lekker diner met Gazpacho, quesadilla’s die ik maakte van zelfgemaakte tortilla’s, verse guacamole, crème fraîche en tomatensalsa. Lekker snacken, heerlijk met dit warme weer.

pastaVrijdag
Er stond nog geen pasta op het menu en daar had ik wel zin in, ondanks het warme weer. In het Albert Heijn pakket zat ook een verspakket voor pastasaus en dus besloot ik die maar te gebruiken en liet ik mijn oorspronkelijke idee varen. Penne met een goedgevulde tomatensaus, kipfilet en mozzarella was het resultaat. Ik vond de saus erg lekker! Goed gevuld met veel groenten.

fastfoodZaterdag
Deze ik-ga-vandaag-voor-fastfood-friday-koken-dag stond al een tijdje op de planning en om eerlijk te zijn keek ik er al best even naar uit! Ik maakte deze keer Cheesefries en de Quarter Pounder welke overigens ontzéttend makkelijk is om exact na te maken. Beide recepten komen de komende weken uiteraard online, heerlijk was het.

Vandaag doen we vrijwel niets. Het is mijn laatste vrije weekend voor de vakantie en gezien de verwachte temperaturen duiken we vanmiddag lekker het terras op en steken we vanavond de barbecue aan.

Gaan jullie nog iets leuks doen vandaag?

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Ik kan niet anders zeggen dan heer-lijk! Enjoy today, het is inderdaad goed heet!

 2. Farah says:

  Lekker allemaal! Vooral die nacho’s zien er echt fantastisch uit yammmm

 3. Judith says:

  Kroppkakor zijn echt ontzettend lekker! Ik zit aan het einde van mijn jaar in Zweden, dus als je nog hulp nodig hebt met vertalen, ik wil best helpen ;)

  1. Sabine Author says:

   Bedankt voor het aanbod! Ik denk dat ik al weet wat er verkeerd is vertaald, dus ik probeer het binnenkort gewoon nog een keer.

 4. MySimplySpecial says:

  Het ziet er weer heerlijk uit allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close