Eetbaar koekdeeg (chocolate chip)

In Amerika is het al langere tijd een hit: rauw koekdeeg eten. Misschien komt het een beetje door Ben & Jerry’s die al een aantal jaar koekdeeg in hun ijs hebben, maar tegenwoordig wordt het overal voor gebruikt. Maar wist je dat je niet zomaar ieder willekeurig koekdeeg kunt gebruiken? Koekdeeg wordt vaak gemaakt met rauwe eieren en wanneer je het koekdeeg rauw eet, eet je rauwe eieren en dit vergroot dan weer de kans op de overdracht van de Salmonella bacterie. Niet echt iets waar je op zit te wachten en daarom maakte ik een ‘veilig’ eetbaar koekdeeg. Zónder eieren.

Wat heb je nodig?

 • 200 gram tarwebloem
 • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 70 gram kristalsuiker
 • 50 milliliter halfvolle melk
 • 1 theelepel vanille-aroma
 • 125 gram gesmolten ongezouten roomboter
 • snufje zout
 • Optioneel: chocolate chips

En nu komt de uitgebreide beschrijving: meng alle ingrediënten met elkaar en klaar! Serieus, het maken van koekdeeg stelt echt helemaal niets voor. Zorg er gewoon voor dat je de verhoudingen een beetje juist hebt, zoals hierboven dus.

Je kunt het zojuist gemaakte koekdeeg ingerold in plastic folie prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Je kunt het ook eerst verwerken en dan pas in de koelkast bewaren.

Binnenkort komt er een extreem lekker recept aan waar je eetbaar koekdeeg voor nodig hebt. Nog even geduld!

eetbaar koekdeeg

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  oo dat ziet er lekker uit!

 2. Ashleey says:

  Super lekker!!!

 3. I scream beauty says:

  Lekkerrrr!

 4. MySimplySpecial says:

  Super lekker!

 5. Michelle says:

  Oh heerlijk! Het is dat ik op dieet ben maar anders…. hmmmm <3

 6. Hester says:

  Het blijft raar dat je koekdeeg maakt om het vervolgens rauw op te eten, maar het is wel zooo lekker!

 7. Claudia says:

  recept!? gewoon balletjes van draaien en door de vanilleijs roeren ;p ik heb het 1x ooit proberen te maken, maar hij was toen veel te ‘los’, ik denk dat ik angsten had met veel roomboter gebruiken :p

 8. Je gebruikt regelmatig chocolate chips in je recepten, heerlijk! Maar ook relatief prijzig (supermarkten en cook&co e.d.). Mag ik zo vrij zijn te vragen waar je jouwe inkoopt? Zit er nog kwaliteitsverschil in qua smaak? Dank! :)

  1. Sabine Author says:

   Ik koop mijn chocolate chips altijd bij de groothandel (HANOS in mijn geval) in zakken van 1 of 2,5 kg. Ze zijn van het merk Callebaut. Het is een merk dat door veel chocolatiers ook wordt gebruikt en héél erg lekker. Je proeft dus wel verschil met goedkope chocolade, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen even naar de groothandel kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close