De week van OMF #49

Sinterklaas was het land nog niet uit afgelopen week of ik zat alweer compleet met mijn hoofd bij de Kerst. Er kwamen diverse kerstgerechten voorbij afgelopen week en ik was zelfs een volle dag in de kookstudio van Dille & Kamille om kerstvideo’s op te nemen. Een drukke eerste week als fulltime blogger, eentje waarin me zeker niet verveeld heb. Maar dat zal de komende week ook zeer zeker niet gaan gebeuren. Voordat we vooruit gaan blikken kijken we zoals altijd weer even terug in De week van OMF.

Maandag

foto1
Op maandag was ik vooral fulltime huisvrouw in plaats van fulltime blogger. Ik deed boodschappen, maakte het huis schoon, haalde Senna weer op, deed de was… en dat allemaal omdat we vorig weekend niet thuis waren. Hoewel ik echt heel veel heb gedaan maandag, voelde ik me toch een beetje nutteloos omdat ik weinig werk-gerelateerd deed.

foto2

Ik lunchte met spruiten (ja, vrijwillig) die ik roosterde in de oven met citroen, knoflook en parmezaan.

foto3

Na het avondeten was het tijd om te CrossFitten.

foto4

En daarna nog maar even aan het werk.

Dinsdag

 foto5

Tijd om Senna (en Dino, lol) uit te laten! Als wij niet thuis zijn, en dan bedoel ik de nacht ergens anders verblijven, gaat ze altijd logeren bij de kennel waar ze vandaan komt. Ze vindt het zo verschrikkelijk leuk daar.

foto6

Aan het werk maar weer! Tot een uur of 11.00 want daarna vertrok ik naar Amsterdam om vanuit de trein nog even verder te tikken.

foto7

Ik was dinsdagmiddag namelijk uitgenodigd voor een foodfotografie workshop van Nikon, onder leiding van Sacha de Boer. Zó nuttig en waardevol.

foto9

Dit was de mooiste foto die ik die middag maakte <3

foto8

Tim was ondertussen dolblij met de ossenhaas van anderhalve kilo die thuis werd bezorgd, haha.

Na het avondeten deed ik niets meer en gingen we op tijd naar bed. 

Woensdag

 foto10

Want de wekker ging namelijk al supervroeg woensdag! Om 07.30 uur ging ik onderweg naar het treinstation. Mét koffer, op naar Amsterdam.

foto11

Daar mocht ik samen met Brenda en Pauline de hele dag hier doorbrengen, in de kookstudio van Dille & Kamille. Wat een walhalla om in zo’n grote keuken te mogen koken.

foto12

Na ruim 7 uur non-stop filmen en niet te eten (serieus, dat gebeurt wel eens) hadden we eindelijk tijd om even te zitten en te proeven wat we hadden gemaakt.

foto13

Het was zo leuk om te doen met z’n drieën!

foto14

Dit is hoe we er alle drie bij zaten ’s avonds: met een dekentje op de bank. Haha!

Donderdag

 foto15

Brr, het wordt echt winter zo langzaamaan. De vijver achter het huis had al een laagje ijs.

foto16

Ik kreeg deze pot Nutella van 1 kilo thuisgestuurd in leuke limited edition pot. Oeeeh!

foto17

Gauw aan het werk, er moest een hoop geschreven worden. Chaos op de eettafel.

foto18

Ik kreeg dit práchtige boek van Ikea door de brievenbus gemikt. De fotografie en styling is zo mooi!

foto19

Na de lunch dook ik de keuken in om een chocolade-kaneel bundt cake te maken. Recept komt zeer snel op OMF.

Ik werkte ’s avonds door tot we naar bed gingen. Decemberdagen zijn altijd gekkenhuis. 

Vrijdag

 foto20

Vrijdagochtend werkte ik vooral. Ik leegde mijn mailbox, typte twee advertorials en werkte een aantal recepten uit. Daarna nam ik een video op waarin ik jullie ga laten zien hoe je stoofpeertjes kunt maken.

foto21

NAILED IT!

foto22

Ik ben deze Nikon 1 J4 aan het testen. Ook fijn hoor, om niet altijd zo’n grote spiegelreflex mee te hoeven sjouwen.

foto23

Zoals ieder jaar op 5 december gingen we ’s avonds gourmetten bij mijn schoonmoeder. Gezellig! 

Zaterdag

 foto24

Zaterdagochtend gingen we naar de markt en brachten we Senna weer weg. Daarna op naar Düsseldorf voor de kerstmarkt! Stieken nog wat Sinterklaassnoeperij mee in de auto.

foto25

Wauw, wat is het shoppinggebied van Düsseldorf gigantisch en wat veel leuke winkels! De Kerstmarkt in Düsseldorf is verdeeld over diverse pleintjes.

foto26

’s Avonds is alles zo mooi verlicht <3 Ik vind het stiekem best jammer dat we in Nederland niet zoveel aandacht besteden aan de Kerst. Het ziet er toch super gezellig uit? 

Zondag

foto27
Gisterochtend genoten we van een uitgebreid ontbijt bij het Hilton hotel in Düsseldorf en op de weg naar huis reden we nog even langs mijn ouders. Mijn moeder had deze super toffe kaarten liggen, hoe leuk! Ik ga er een aantal (het zijn vijf verschillende) gebruiken als menukaarten voor het kerstdiner en de rest misschien in lijstjes zetten. Leuk!

foto28

Aangezien het de laatste dagen koud is, het weer slecht is en we volgend weekend geen tijd hebben besloten we de kerstboom vast op te zetten. Nu hebben we eindelijk plek om het huis wat meer aan te kleden!

foto29

Yaaaay, cosy!

Voor het avondeten ging ik aan de slag met wederom een kerstgerecht en na het eten werkte ik nog een beetje en keken we film.

Aankomende week wordt ook weer lekker druk. Ik heb een aantal deadlines en misschien zelfs een tv-opname. Ook moet ik naar Arnhem voor een afspraak, kook ik aankomende zaterdag in het AEG kooktheater op Taste of Christmas én ben ik zondag de hele dag in de CrossFit box aanwezig in verband met de weightlifting competitie waarvoor ik ook nog even twee taarten moet bakken. Tussen de bedrijven door moet ik vooral veel koken en véél schrijven, wil ik zelf tussen Kerst en Oud & Nieuw vrij kunnen zijn.

Join the Conversation

 1. Leuk weekje weer! Ben benieuwd naar de rest van de video’s uit jullie kooksessie bij de Dille. Super leuk trouwens dat je op de Taste staat. Misschien kom ik je nog wel tegen, aangezien ik ook zaterdag ga!

 2. Rosanne says:

  Heerlijk weekoverzicht weer! Ben benieuwd naar jullie filmopnames!

 3. Margot says:

  Wat leuk die workshop, je foto is in elk geval erg mooi!

 4. Marijke says:

  Ooh, heerlijk om al zo’n feestmaal te kunnen eten voor kerst! Leuke versiering heb je trouwens… die sterretjesverlichting is echt héél gezellig!

 5. Pauline says:

  haha die dekentjes ook! Tot zaterdag. Zin in :) X

 6. Wat een super leuke diary weer, en wauw wat een leuke Nutella pot!

 7. Diana says:

  Wat gaaf dat je was uitgenodigd voor de fotografie workshop!
  En die 1 kg pot Nutella… OMG! Arme jij ;-)

 8. Nadia says:

  Wat een lekkere dingen hebben jij, Pauline en Brenda gemaakt! En wat een mooie foto, van die foodfotografieworkshop.

 9. Eline says:

  Leuk je huis in kerstsfeer!

 10. Susanne says:

  Wat leuk, die filmopnames. Ik ben benieuwd! En je foto, die is ook écht mooi, ik doe het je niet na haha.

 11. Roxanne says:

  Wat ziet jullie huisje er gezellig uit! En die kaarten, zo leuk!
  De stoofpeertjes en de cake zien er ook heerlijk uit, ik krijg er spontaan zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close