Video: ‘Hangover’ Burger met UitPaulinesKeuken!

gesponsord

Hoe leuk is het om met een van je foodie vriendinnetjes een video op te nemen voor een campagne. Ik kan je één ding vertellen: da’s echt heel tof om te doen. Zelfs als je daar om 06.00 uur je bed voor uit moet omdat je om 08.00 uur al in Haarlem moet zijn, haha. Normaliter zijn campagnebriefings vrij duidelijk: je krijgt een aantal punten waar je rekening mee moet houden en vervolgens kun je je gang gaan. Deze keer was het echter een verrassing. Old Amsterdam daagde Pauline en mij uit om een hamburger met Old Amsterdam te maken. Speciaal voor de gelegenheid stelden zij een mysterybox samen die we pas tijdens de opnames mochten uitpakken. Een soort Masterchef eigenlijk, maar dan kleiner van formaat en we konden er natuurlijk niets mee winnen.

In de box vonden we goede kwaliteit ingrediënten waarmee we samen één burger moesten maken. Ik ga nog niet al teveel verklappen want in de onderstaande video zie je onze reactie op de mysterybox, brainstorm en het maken van de uiteindelijke burger, maar ik kan al wél vast zeggen dat we een ‘Hangover’ burger maakten waarmee je zeker in één klap van een kater af bent. En lekker dat ‘ie was! Oef…


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (2 burgers)

 • 2 runderburgers
 • 4 dikke plakken vers brood
 • 2 plakjes burgerbacon
 • 2 plakken Old Amsterdam
 • 1 tomaat in plakken
 • 1 rode ui in halve ringen
 • 1 theelepel balsamicoazijn
 • 2 handjes rucola

Voor de saus:

 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel mosterd
 • snuf paprikapoeder

1. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de rode ui glazig. Voeg de balsamicoazijn toe en bak het geheel net zolang tot de ui goed zacht is.

2. Grill de burgerbacon in een droge pan en laat deze uitlekken op een vel keukenrol. Bak vervolgens in het achtergebleven vet de runderburgers gaar. Leg zodra je de burger omdraait een plak Old Amsterdam op iedere burger zodat deze er lekker overheen kan smelten. Old Amsterdam laat zich bijzonder goed smelten en is lekker ziltig van smaak waardoor je geen (extra) zout hoeft te gebruiken bij dit recept.

3. Bak in een andere (koeken)pan vervolgens de eitjes zoals jij ze lekker vindt. Wij kozen ervoor om de eidooier zacht te houden.

4. Roer voor de burgersaus de mayonaise, mosterd en het paprikapoeder door elkaar.

5. Grill de plakken brood even kort onder de grill zodat ze knapperig worden.

6. Smeer een sneetje brood in met de burgersaus en verdeel daar de rucola overheen. Leg de runderburger met Old Amsterdam hierop en verdeel vervolgens de plakjes tomaat, het ei en de zoete uien hier overheen. Smeer het bovenste sneetje brood ook nog in met de burgersaus en leg deze bovenop alle andere ingrediënten.

Hangover Burger

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Old Amsterdam

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 432646084 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 432646084 1

Join the Conversation

 1. Ohhhhhhhhhhhh lekker! Deze ga ik zeker een keer maken.

  Ik was afgelopen weekend op Amersfoort Kookt waar ik ook een Old Amsterdam burger heb gegeten, zo lekker!

 2. Tanja says:

  Lachen, ik zag net hetzelfde filmpje bij Pauline :-) Dat was weer heel leuk en duidelijk filmpje! De burger lijkt me heerlijk maar wel voor het dinner ;-) En jullie lieten niet zien hoe ( netjes) jullie ze opaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close