Caipirinha IJsjes

Ja! Het is hartstikke zomer! We hebben even geduld moeten hebben maar nu worden we rijkelijk beloond met een dikke 30 graden. Tijd om dit te vieren dacht ik zo en dat doen we natuurlijk met ijsjes, heel veel ijsjes. Met zo’n temperatuur heb ik het liefst een waterijsje of sorbetijs, als het maar fris en verkoelend is (verkoeling moeten zoeken.. dit is toch het ultieme zomergevoel?) maar voor nu maakte ik deze tropische, Braziliaanse Caipirinha ijsjes.

Bijna als vanzelfsprekend maak ik ijsjes zelf, zo kan ik de lekkerste ingrediënten combineren en heel eerlijk gezegd, ijsjes zoals deze zijn ook ontzettend tof om op de foto te zetten. Ze zijn fotogeniek en je hebt de zomer in huis.

Goed, ik ging dus aan de slag met waterijsjes. We bestelden online een mooie professionele ijsjesvorm en ik kan je vertellen dat ik inmiddels zo vol ideeën zit, dat er nog meer ijsjesrecepten aan gaan komen, maar ik trap vast af met deze ‘alcoholische’ variant. Het is tenslotte een soort van vakantie in eigen land, nietwaar? Happy hour in die Thaise bar aan het strand.. Zoiets..

 

OMF_Vivian_CaipirinhaIJsjes_2

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

No ratings yet

Caipirinha IJsjes

Porties6 ijsjes

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 100 ml Cachaca
  • 1 limoen rasp + sap
  • 2 theelepels kristalsuiker

Instructies

  • Mix alle ingrediënten kort in een blender en schenk het mengsel in een ijsjesvorm.
  • Plaats de deksel op de vorm en steek de houten stokjes erin. Plaats de ijsjesvorm voor een nachtje in de vriezer.

Join the Conversation

  1. Wat een idee! Mijn favoriete cocktail. Ik dacht altijd dat alcohol niet bevroor in de vriezer. Goed om te weten!

    1. Ik was ook benieuwd, maar het lukt!

  2. Wat een heerlijk recept! Deze komt zeker van pas deze zomer!

  3. Waar heb je deze fijne ijsjesvorm gekocht? Ik ben al een tijd op zoek ;)

    1. Volgens mij via koelsijsjes.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close