Gegrilde courgette met Parmezaan & balsamico

Om de een of andere reden heb ik altijd een beetje moeite met groenten eten bij de barbecue. Er staan altijd zat bijgerechten bij ons op tafel hoor. Brood, aardappelsalade, Caprese, vaak wat fruit… Maar echt groenten OP de barbecue bereid ik niet zo vaak. En dat terwijl het hartstikke lekker kan zijn! Ik besloot mezelf dus wat uit te dagen dit jaar en een aantal groentegerechten te bedenken. Eén van de recepten die daaruit kwam rollen is deze voor gegrilde courgette met Parmezaan & balsamico. Hartstikke lekker en vrij mild van smaak. Ik denk dus dat het een behoorlijke publieksfavoriet kan zijn.

Ik heb ervoor gekozen om de courgette in vrij dikke plakken te snijden. Zo blijft er tenminste nog wat van de groente over als je die hebt gegrild, haha. Bovendien mag dit (bij)gerecht ook best een beetje bite houden vind ik hoor. Courgette wordt al gauw een beetje snotterig als je het te dun snijdt vind ik.

De dressing die ik bij deze gegrilde courgette met Parmezaan heb gemaakt is een hele eenvoudige. Eigenlijk is het meer een kruidenolie die je naderhand over de courgette smeert. Hartstikke lekker!

Check onze barbecuesectie voor alle recepten die we in de afgelopen jaren hebben gemaakt. Er zit vast iets voor je bij om bij deze gegrilde courgette met Parmezaan te serveren.

gegrilde courgette met parmezaan

3.50 van 2 stemmen

Gegrilde courgette met Parmezaan

Groenten van de barbecue kan nog wel eens lastig zijn, want wat is nou écht lekker? Nou, deze gegrilde courgette met Parmezaan en balsamico vond ik zelf een toppertje.
Porties4 personen (bijgerecht)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct eten

Ingrediënten

  • 2 courgettes - in dikke repen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el witte balsamico
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 20 g Parmezaanse kaas - geschaafd
  • peper en zout

Instructies

  • Smeer de plakken courgette aan beide kanten in met olijfolie. Grill de courgette direct boven de kolen tot de plakken aan weerszijden mooie grillstrepen hebben en de courgette zacht is.
  • Roer de extra vergine olijfolie, witte balsamico en knoflookpoeder door elkaar en smeer hier de courgette direct na het grillen mee in.
  • Breng de gegrilde courgette op smaak met Parmezaanse kaas, peper en zout en serveer direct.
Gang: bijgerecht
Trefwoord: balsamico, courgette, gegrilde courgette, gegrilde groenten, groenten, parmezaan, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

gegrilde courgette met parmezaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close