Video: Brookies (brownie cookies)

Als je mij een beetje volgt op social media weet je dat ik groot fan ben van Masterchef Australia. Ik geloof dat ik vrijwel alle voorgaande seizoenen heb gezien maar dit jaar volg ik de serie voor het eerst ‘live’ met Australië samen. Veel leuker als je het mij vraagt, ik heb nu namelijk iedere avond een aflevering te goed. Ik zal geen spoilers geven maar wel wil ik vandaag een recept met je maken dat één van de kandidaten maakte tijdens een van de afleveringen. Het gaat om Brookies, oftewel: brownie cookies. Jep, deze Brookies zijn een combinatie van brownies en cookies en oh my god wat zijn ze onwijs lekker. De vorm en ietwat crunchy textuur van koekjes maar van binnen zijn ze zo zacht als brownies. Ik vond het exacte recept van de kandidaat dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Beste beslissing van de week!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (± 12 stuks)

 • 450 gram pure chocolade
 • 45 gram ongezouten roomboter
 • 225 gram kristalsuiker
 • 80 gram maizena
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snuf zout
 • 3 eieren
 • 1 theelepel vanille-aroma

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Smelt 350 gram van de pure chocolade samen met de boter in een steelpannetje. Roer goed door tot een dik (bijna pasta-achtig) mengsel.

3. Klop ondertussen de kristalsuiker samen met de maizena, het zout, de eieren, vanille-aroma en het bakpoeder tot een egaal mengsel.

4. Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eimengsel. Je merkt vanzelf dat het nu wat dikker wordt.

5. Schep met behulp van eetlepels hoopjes van het brookie beslag op de bakplaat.

6. Verdeel de 100 gram pure chocolade (chips) die je nog over hebt over het brookiebeslag en bak de brookies in het midden van de oven in 12-13 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze proeft.

Brookies

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Brookies

Join the Conversation

 1. Julie says:

  Wooow ziet er top uit!!! Cravings voor het weekend!

 2. Wendy says:

  Die ga ik proberen in het weekend!

 3. Jaaa Harry’s brookies :) ik ben ook helemaal fan van masterchef australia en volg het ook live online. Moet dut recept gewoon een keer proberen dus bedankt.

 4. Margot says:

  Oh wat een goed idee! Hier kan ik mijn verloofde ook heel blij mee maken denk ik!

 5. Heerlijk recept, net gemaakt. Ze zijn nu nog een beetje warm en smaken goddelijk!

 6. samantha says:

  ik had laatst je giant cookie gemaakt, alleen dat is dus een koekje geworden met de binnenkant zacht, smaakt naar knapperige koek brownie was heerlijk, grappig om dit zo te zien staan!

 7. chantal says:

  Gisteren gelijk gebakken, ze zijn echt heerlijk! Thanx voor het recept :)

 8. Jessie says:

  Ik heb ze donderdag gelijk gemaakt en ze zijn heerlijk!!! Bij mij plakten ze alleen heel erg aan het bakpapier, waardoor ze onwijs uit elkaar zijn gevallen (meer cookie crumbles)… Heb je hier misschien tips voor?

 9. Aletta says:

  Ik las gister het recept en heb ze gelijk gemaakt. Ik vond ze helaas heel erg tegenvallen. Ze zijn zeker niet vies, maar ook zeker niet verrukkelijk. Ik zal ze niet zo snel meer maken. Gewone American chocolat chip cookies hebben mijn voorkeur!

 10. Lianne says:

  Wat zijn deze koeken overheerlijk! Ik zou graag ook een witte variant willen maken, maar dan worden de verhoudingen natuurlijk anders. Heb je hier tips of een recept voor? Bedankt in ieder geval al dit heerlijke recept!

  1. Sabine Author says:

   Oeh, dan moet het een heel ander recept worden. Ik zal eens kijken of ik daar binnenkort mee aan de slag kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close