5 mooie stadsparken in de herfst

Het enige dat mij van de herfst doet houden zijn de mooie kleuren die je tegenkomt in bossen en stadsparken. Ik vind het heerlijk om met mijn laarzen aan over een knisperend goudbruin bladerdek te lopen terwijl de takjes knakken onder je voeten. In het artikel van vandaag zet ik 5 mooie stadsparken in de herfst voor je op een rij, deze parken zijn in vrijwel ieder seizoen het bezoeken waard, maar zijn in de herfst net even wat meer magisch.

1. Central Park in New York

Central Parkcentralpark.com

Stipt op nummer een in deze lijst staat uiteraard Central Park in New York, een park dat wat mij betreft ieder seizoen van het jaar het bezoeken waard is. Trek er gerust een dag voor uit, want het park is zo groot dat je je er geen seconde hoeft te vervelen. Strijk neer op een van de vele bankjes en genieten van de mooie vogels en de schattige eekhoorntjes die je over boomstronken ziet hupsen. En vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan Belvedere Castle om wat mooie foto’s te schieten. Central Park is bij uitstek ook geschikt om heerlijk te gaan hardlopen. Wel even opletten, pas vanaf 19.00 uur ’s avonds is het park volledig afgesloten voor auto’s.

2. Parc des Buttes-Chaumont in Parijs

Parc des Buttes Chaumontpanoramio.com

Parc des Buttes-Chaumont ligt in het Noordoosten van Parijs en kent veel hoogteverschillen. Op de hogere vlakken van het park word je verrast met een waanzinnig uitzicht over de stad. In het park vinden we een eilandje, een grot en twee bruggen waarvan er een bekend staat als de zelfmoord brug, deze hangt meer dan 30 meter boven de grond. Vergeet vooral de Temple de la Sybille niet te bezoeken, deze bied je namelijk een prachtig zicht op de Sacre Coeur.

3. Parque del Buen Retiro in Madrid

Parc del Buen Retirowikimedia.org

Parque de Retiro betekent vrij vertaald ‘park van aangename afzondering’ en vroeger stond hier het paleis van Filips IV. Van het paleis zelf is niet zoveel meer over, maar twee gebouwen van het complex staan er nog ter bezichtiging. Tot de zeventiende eeuw was het een privépark voor de koninklijke familie, pas in 1869 werd het opengesteld voor publiek. In het midden van het park ligt een vijver waar je met gehuurde roeibootjes over kunt varen. Verder staan er veel fonteinen in het park en zijn er dagelijks tal van straatartiesten te vinden. Erg leuk als je even wilt ontsnappen aan de drukte van Madrid.

4. Hyde Park in Londen

Hyde Parkpinterest.com

Ik ken niemand die in Hyde Park in Londen is geweest die niet verliefd is geworden op het park. Het is één van de parken in Londen die eigendom is van de Britse koninklijke familie. In het midden van Hyde Park ligt het bekende Serpentine Lake, waar vooral in de zomer veel roeibootjes varen. Ten zuiden van de aangrenzende Kensington Gardens ligt de herdenkingsfontein voor prinses Diana. Het park kent overigens veel gedenktekens en alleen daarom is een wandeling al aan te raden. Tip: kijk voordat je gaat of er nog leuke activiteiten plaatsvinden, het park is namelijk een veelgebruikte evenementenlocatie.

5. Stanley Park – Vancouver

Stanley Parkdpreview.com

Wie dacht dat Central Park in New York groot is zou zeker eens een bezoekje moeten brengen aan Stanley Park in Vancouver. Dit park is namelijk nog eens 10% groter dan Central Park maar kent ook mooie wandel- en fietsroutes. Het park trekt jaarlijks zo’n acht miljoen bezoekers en de meest gebruikte voorziening van het park is de False Creek Seawall, een negen kilometer lange dijk om het park dat gebruikt wordt om op te wandelen, te fietsen en te skaten. Het park wordt bijna helemaal omring door de Grote Oceaan. Gaaf!

Natuurlijk kent Nederland ook voldoende parken die allemaal erg mooi zijn in de herfst. Vergeet daarbij ook zeker het Vondelpark in Amsterdam niet, een pareltje om te wandelen maar ook zeker om een stuk te gaan hardlopen in de herfst.

Join the Conversation

  1. Eline says:

    Hyde park is mooi ja!

  2. MySimplySpecial says:

    Zo mooi al die herfstkleuren!

  3. wendy says:

    Richmond park ligt ook in London en daar heb je grote kant om van heel dicht bij herten te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close