Het Vietnamese Straatbeeld in foto’s

Begin april was ik op uitnodiging van Queens vis een paar dagen in Ho Chi Minh, Vietnam. Hoewel ik voornamelijk fabrieken van binnen heb gezien, heb ik gelukkig ook de tijd gehad om het Vietnamese straatbeeld te ontdekken. Kindjes die als ware pro’s met hun stokjes van Pho aan het genieten waren, de drukte van het verkeer in Ho Chi Minh en niet te vergeten de talloze straatverkopers, ieder met hun eigen waar. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk foto’s te maken van alles wat ik zag. De tijd was te kort om alles goed in me op te nemen, maar dit artikel doet dat gelukkig des te meer. In dit Travel-artikel heb ik een aantal van mijn favoriete foto’s uit Vietnam verzameld die je hopelijk een idee kunnen geven van het leven aldaar. Ik ben benieuwd of het in het noorden van het land er ook zo aan toe gaat. Er zit niets anders op dan dat zelf te ondervinden en dus moet ik echt een keer terug naar Nam.

Het Vietnamese Straatbeeld

vietnam_straatbeeld2

Het Vietnamese Straatbeeld

Het Vietnamese Straatbeeld

Het Vietnamese Straatbeeld

Het Vietnamese Straatbeeld

Het Vietnamese Straatbeeld

Twee dagen Ho Chi Minh was veel te kort, wat had ik graag nog meer willen zien. Er valt zoveel te beleven in de stad en te voet kun je wel dagen doorbrengen in de hectiek. Iedere centimeter vraagt om een foto en de contrasten in de stad zijn enorm. Het deed me denken aan Bangkok en ik vond het niet eens zo verschillen van elkaar, maar wellicht komt dit omdat ik een echte westerling ben. Nu snap ik ook waarom Amerikanen altijd denken dat wij Duits praten, het lijkt voor een buitenstaander allemaal op elkaar.

Join the Conversation

 1. Celeste says:

  Jammer dat je niet zoveel van de stad hebt kunnen zien, want het ziet er geweldig uit. Een van de landen die ik zeker ooit nog wil bezoeken is Vietnam, dus wie weet. Het ziet er in ieder geval al heel bijzonder uit. Zo anders dan hier, heel leuk om te zien.

 2. Denise says:

  Liefde voor Vietnam! Ho Chi Minh heeft wel iets weg van Bangkok inderdaad. Al vond ik de rest van Vietnam totaal niet te vergelijken met Thailand. Prachtige foto’s Sabin! Ik wil terug!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wauw, het lijk me geweldig om daar even te zijn en de cultuur te zien :D En als je tijd daar te kort was… dan moet je nog wel een keer terug gaan ;)

 4. Geweldig! Twee dagen is natuurlijk veelt kort maar toch waanzinnig om de cultuur een beetje te kunnen opsnuiven. Prachtige foto’s trouwens.

 5. Simone says:

  Ja veel te kort was het absoluut! Ik zeg tijd om nog een keer terug te gaan maar dan langer… ;)

 6. Joyce says:

  Prachtige foto’s! Ik heb zelf nog nooit de kans gehad om eens naar het oosten te trekken. Ik reis wel graag, dus misschien wordt dit iets voor volgend jaar :-)

 7. Nanda says:

  Oh als je nog een keer gaat, ga ik mee hoor! Vietnam is zo tof, krijg super veel zin om terug te gaan nu ik dit zo zie :D

 8. Margot says:

  Wat is het toch een leuk land! Ik vond het vooral geweldig om et zien wat ze allemaal op een scooter weten te stapelen.

 9. Love this post! Ben zo fortunate geweest dat ik HCMC afgelopen zomer heb mogen bezoeken; ik ben compleet verliefd.. wat een geweldig land. Ga je de rest van Vietnam ook nog eens bezoeken? Kan ik je van harte aanbevelen!

 10. Karlijn says:

  Leuk om te zien! Ik heb zelf afgelopen zomer 6 weken in Hanoi gezeten, dus ik vroeg me precies het tegenovergestelde af :) Het ziet er wel hetzelfde uit. Alleen de gerechtjes die ze op straat verkopen herken ik niet allemaal, dat is ook in elke regio anders. Ik zou Ho Chi Minh stad ook nog wel een keer willen zien!

  1. Sabine Author says:

   Oh wat grappig! Ik ben dan wel heel benieuwd naar het eten elders in Vietnam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close