Gado Gado sandwich

Dankzij collegablogger Betty kwam ik terecht bij deze overheerlijke Gado Gado sandwich. Of nouja, eigenlijk moet ik haar vriend bedanken want als ik Betty moet geloven heeft hij deze sandwich bedacht. En daar ben ik ‘em maar al te dankbaar voor! Het is inmiddels wel bekend dat ik geen groot broodliefhebber ben, maar dat ik van een goede sandwich op z’n tijd wel kan genieten. Dit is zo’n broodje dat ik prima iedere dag als lunch zou kunnen eten. Fris, pittig, knapperig en smooth, je vindt het allemaal terug in dit broodje en dus is ‘ie behoorlijk verslavingsgevoelig!

Wat heb je nodig? (1 broodje)

 • 2 sneetjes brood (Speltbrood is hier heerlijk bij)
 • 1 eetlepel pindakaas
 • 1 stukje komkommer
 • 1 theelepel sambal
 • 1 eetlepel gefrituurde uitjes

1. Als je vers brood gebruikt raad ik je aan er niets mee te doen, mocht je wat ouder brood hebben dan kun je het van te voren even toasten.

2. Smeer één sneetje brood in met de pindakaas en strooi hier de gefruite uitjes overheen.

3. Was en snijd de komkommer in dunne plakjes, verdeel deze over de uitjes.

4. Smeer het tweede sneetje brood in met de sambal en leg deze bovenop het andere broodje.

Klaar! Moet je nagaan hoe snel je eigenlijk een waanzinnig lekkere lunch op tafel tovert. Want echt hoor, dit broodje is zo lekker. Mocht je hem als lunch mee willen nemen naar bijvoorbeeld je werk of naar school, leg de plakjes komkommer dan op het laatste moment tussen de boterhammen, anders wordt het broodje te nat.

gado gado sandwich

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er best goed uit!

 2. Kirsty says:

  Dit lijkt me echt heerlijk!

 3. Lotte says:

  Ja zo eet ik heel vaak m’n broodje pindakaas! Sowieso is pindakaas met sambal een topcombi! Maar ben dan ook echt een indo. Ik eet overal sambal bij. (Sambal bij!)

 4. Judith says:

  Dit klinkt echt té lekker! Ga ik zeker eens proberen :)

 5. Hester says:

  Haha, dat had ik niet verwacht! Verrassende combi en lekker simpel!

 6. Birgit says:

  Geloof niet dat iemand kan claimen dit bedacht te hebben. Deze combi at ik ook al regelmatig, en met mij vele naderen want heb het al veel vaker voorbij zien komen op internet.. Heerlijk!

 7. Super! Toch eens een hele andere lunch, maar sneller klaar te maken dan een couscous/rijst-salade:)

 8. Mmmmhh klinkt goed!

 9. Kimberley says:

  Dit eet ik ook wel eens, erg lekker! :)

 10. Roxanne says:

  Are u serious? Dit heb ik gewoon allemaal (bijna) standaard in huis! Ik weet wat mijn lunch morgen word :)

  1. Sabine Author says:

   Woehoeee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close