Hotspot Antwerpen: Brasserie Appelmans

Eind december waren Tim en ik voor een lang weekend in Antwerpen. Winkelen, relaxen, lekker eten en Belgische biertjes drinken was de insteek van ons tripje. Normaliter ga ik nooit zo onvoorbereid op reis zoals ik toen deed. Zonder enige voorkennis van restaurantjes, hotspots of andere bezienswaardigheden belandden we in de trein richting onze Zuiderburen. Op de laatste dag van het weekend streken we bij toeval neer voor een lunch bij Brasserie Appelmans aan het Papenstraatje. Uiteindelijk waren we zo onder de indruk van de sfeer, de service en het eten dat ik heb besloten de brasserie als hotspot te bestempelen.

Brasserie Appelmans is dichtbij de kathedraal in het centrum van Antwerpen te vinden en wordt ingesloten door diverse andere restaurants. Het lijkt de restaurantwijk van de stad te zijn, het is onmogelijk om hier geen geschikt plekje voor de lunch of het diner te vinden. Bij Appelmans kun je vanaf 12.00 uur terecht voor een heerlijke lunch waar je aansluitend ook prima kunt blijven zitten voor het diner en vervolgens plaats kunt nemen aan de Absinthbar voor de nodige drankjes.

Brasserie Appelmans is gevestigd in een twaalfde eeuws pand dat voorheen dienstdeed als onderdak voor het kapittel der kanunniken van de kathedraal. In de schitterend bewaard gebleven kelder sloegen de geestelijken hun wijn op. Terwijl je binnenkomt in de brasserie doe je een stapje terug in de geschiedenis maar tegelijkertijd sta je ook met beide benen in het heden. Steen, diverse open verdiepingen en stalen trappen domineren het uiterlijk, maar de gezellige inrichting met de strakke tafeltjes zorgen voor een heel modern uiterlijk.

Het personeel is lekker spontaan maar ook zeer gastvrij. Vlotte babbel, snelle bediening en goed ingespeeld op de keukenbrigade waardoor we niet lang hebben hoeven wachten op onze gerechten, ondanks dat het restaurant na het middaguur vrij snel begon vol te lopen.

Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans

De menukaart is eenvoudig maar heerlijk. Diverse salades, soepen en broodjes zijn voor schappelijke prijzen te nuttigen in Brasserie Appelmans, al dan niet gepaard met een typisch Belgisch biertje. Hoe eenvoudig de lunchkaart eruit ziet, des te meer we verrast werden door de prachtige gerechten. Modern, alles behalve standaard met een mooie opmaak. Mijn garnalenkroketjes werden niet gepresenteerd als twee kroketten op witte boterhammen maar vormden het middelpunt van het bord begeleid door een crostini, citroengel en rouille.

Ook Tim zijn Club Sandwich (Club Appelmans) was verre van hetgeen we gewend waren. Kip, Cheddar, Breydelspek en avocado werden opgerold in boterzachte broodjes wat zorgde voor heel wat minder kliederwerk tijdens het eten van de sandwich. Uiteraard konden de Belgische frieten bij dit gerecht niet ontbreken, deze smaakten heerlijk tezamen met de verse mayonaise.

De prijzen op de kaart zijn zeer reëel. Voor mijn garnalenkroketten betaalde ik € 15,00 en de Club Appelmans kostte € 10,50. Gelukkig deden ze over een extra portie Belgische frieten bij de garnalenkroketten ook totaal niet moeilijk.

Het lunchen bij Brasserie Appelmans een fijne ervaring. Goede vriendelijke service, heerlijk eten en een gezellige ambiance zorgden voor een fijne afsluiting van ons weekendje weg. Mochten we nog een keer in Antwerpen komen dan zal ik hier zeker weer plaatsnemen. Dan ook voor het diner!

Brasserie Appelmans
Papenstraatje 1
2000 Antwerpen

Join the Conversation

 1. Anniek says:

  Ziet eruit als een leuk tentje! Van dit soort restaurantjes houd ik ook echt, niet te duur, aardig en spontaan personeel en vooral goed eten. Leuk dat ze het eten ook zo verrassend presenteerden!

 2. Eefke says:

  Ben hier ook in december vorig jaar geweest. Heerlijk gedineerd, maar wegens grote drukte is reserveren aan te bevelen!

 3. MySimplySpecial says:

  Goede tip, ga ik zeker onthouden!

 4. Deirdre says:

  Een van m’n favoriete restaurants als we naar Antwerpen gaan! Erg kindvriendelijk ook (leuke kindermenu’s)!

 5. Claudia -Mango&Monaco says:

  Jaaa appelmans! Volgens mij had ik het ook nog in een comment gezet toen je naar antwerpen toeging bij een post! In ieder geval super lekker, en ’s avonds moet je ook echt even daar kijken na het diner verandert het in de Absinthbar met de meest waanzinnige cocktails, superleuke sfeer ook!

 6. Mirjam says:

  Leuke tip! Ik ga graag naar Antwerpen met de vriendelijke zuiderburen.

 7. Van zulke restaurantjes word ik heel blij. Dit ga ik zeker bezoeken tijdens mijn volgende trip naar Antwerpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close