New York citytrip 2015 – Onze highlights

Mijn hemel, het is alweer een maand geleden dat Tim en ik op vakantie gingen naar New York. Time flies when you’re having fun! Nu heb ik op OhMyFoodness al heel wat artikelen geschreven over New York en heb je onze weekvlog ook al kunnen bekijken, maar toch leek het me leuk om nog even een artikeltje te wijden aan onze trip. Het was namelijk zo gaaf! Uiteindelijk heb ik besloten om tijdens de reis niet te ploggen omdat we heel eerlijk gezegd niet héél veel dingen hebben ondernomen (op het shoppen na, lol!) maar er zijn een aantal dingen die ik toch nog even aan je wil laten zien. En daarvoor is dit artikel. Van onze New York citytrip laat ik je vandaag de highlights zien.

New York citytrip: Onze highlights

New York citytrip: Onze highlights

KERST!

Om te beginnen waren alle kerstversieringen toch wel een hoogtepunt. Toen wij 3,5 jaar geleden voor het eerst in New York waren was dit in september en was het zonnig en warm. Een hele andere beleving heb je wanneer je in de we(e)k(en) voor Kerst naar de stad reist. Veel mensen hadden ons al voorbereid op de drukte en die viel ons eigenlijk wel mee. Alhoewel, in New York is het altijd druk. Wat me wel echt heeft verbaasd is dat er groepen mensen gewoon voor de etalages van Macy’s en Saks staan om foto’s te maken. Van de etalages ja! Wtf! Ik geef toe, de etalages waren prachtig aangekleed maar heel New York was dat eigenlijk. Mega kerstbomen, overal kerstversieringen en kleine kerstmarktjes. IJsbanen… Ondanks de grootsheid van de stad was het er enorm gezellig in de week voor Kerst. Dikke aanrader.

New York citytrip: Onze highlights

9/11 memorial + museum

Van NYC & Company kregen Tim en ik allebei een citypass aangeboden en die hebben we onder andere gebruikt om het 9/11 memorial en het museum te bezoeken. Even tussendoor: zo’n citypass is echt heel handig al kan ik de New York Pass nóg meer aanbevelen. Ik schreef er al eens een artikel over. 3,5 jaar geleden bezochten we het 9/11 memorial al vlak na de herdenking (we waren er toen op 12 september) dus nu besloten we vooral voor het museum te gaan. Erg indrukwekkend en mooi opgezet allemaal. Je ziet in het museum ondermeer de funderingen van de two towers maar ook persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Een must visit wanneer je in New York bent.

New York citytrip: Onze highlights

New York citytrip: Onze highlights

Top of the Rock

Je kunt New York niet verlaten zonder op een uitkijkpunt te hebben gestaan. Top of the Rock is mijn favoriet en vind ik mooier dan het Empire State Building en dus kozen we ervoor om met onze citypasses op een van de laatste dagen nog een keer naar boven te gaan. Wat is het toch overweldigend om bovenop zo’n gigantische wolkenkrabber te staan. Ondanks dat het mistig en een druilerige dag was konden we alsnog ver kijken en eigenlijk hadden die laaghangende wolken wel iets magisch. En het is zo stil bovenop het Rockefeller Center! Bizar. Alleen de lift naar boven is overigens al een spektakel.

New York citytrip: Onze highlights

Winkelen

Als mensen ons naar aanleiding van onze citytrip vragen wat we in New York allemaal hebben gedaan zeggen we vooral winkelen. Mijn hemel wat heb ik belachelijk veel gekocht. Maar er was dan ook megasale in de week dat wij er waren. Ik las voorafgaand aan onze trip ergens dat de New Yorkers niet echt aan saleperiodes doen maar ik kan je vertellen: in de week voor Kerst kun je losgaan. Zo kocht ik een flinke voorraad lingerie bij Victoria’s Secret waar alle bh’s waren afgeprijsd van $55 naar $35, werd alles in de Reebok Stores aangeboden met 50% korting en kon je bij Bath & Bodyworks hun 3-wick candles voor $15 in plaats van $24 per stuk kopen. Onze koffers wogen op de terugreis zo’n 23kg per stuk terwijl we heen gingen met 9 en 11 kilo. Ik bedoel maar.

Dit waren voor mij persoonlijk wel echt de highlights van onze New York citytrip. We waren er natuurlijk voor de tweede keer dus de mega toeristische dingen als het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building hadden we al een keer gedaan. Daarnaast hebben we Central Park deze keer ook overgeslagen, puur omdat wij er gewoon niet zo van onder de indruk zijn. Dit komt denk ik omdat wij pal op de Veluwe wonen en dus verwend zijn met bossen en parken.

Ben je benieuwd wat ik gegeten heb in New York? Check dan mijn Foodie in NYC eetdagboek!

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ik ben ook al een keer in de zomer in NY geweest en het lijkt me geweldig om er een keer rond de kerst te zijn. Jouw verhaal bevestigd dat weer!

 2. Mijn Kleine Geheimpjes says:

  Superleuk! I <3 NY! Ik ga dit jaar voor de derde keer. Tot nu toe elke keer met ander gezelschap geweest en dat maakt het ook leuk, want dan ga je ook ndere dingen doen omdat de interesses net even anders liggen. Ben heel erg benieuwd hoe het dit jaar uit zal pakken. 1 ding is zeker: shoppen gaan we oen, we gaan namelijk in de periode van Black Friday :)).

 3. Miranda says:

  Wat een fijne stad is het toch he? Ik moet eerlijk gezegd wel bekennen dat ik het na een dag of 4 wel genoeg vond qua drukte maar ik zou toch nog graag een keer terug willen gaan!

 4. Laura - Dagelijkse hap says:

  Super leuk! Nou ben ik niet verliefd op NY, maar er een keertje goed shoppen lijkt me wel wat ;)

 5. Pauline says:

  New York staat zeker nog op mijn travel lijstje. En waarschijnlijk ook het liefst vlak voor kerst. Lijkt me super leuk!

 6. Linda says:

  Hahha bizar inderdaad dat mensen foto’s maken van een etalage, ik kijk dan ook niet meer naar de etalage maar naar die mensen wat ze aan het doen zijn

 7. Kelly says:

  Het zijn echt hele mooie foto’s! Amerika in het algemeen lijkt me echt geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close