Kabeljauw met krokante kruidenkorst

Dat het pas eind januari is vergeten we voor het gemak even, dit recept voor Kabeljauw met krokante kruidenkorst levert een instant lente-gevoel op. Ik werd vrolijk van dit gerecht toen ik het at maar des te vrolijker word ik wellicht door het kijken naar de foto. Al dat groen, dat is toch heerlijk. Kabeljauw is een van mijn favoriete vissoorten omdat hij zo heerlijk veelzijdig en stevig is. Mijn favoriete manier om hem klaar te maken is in de oven door hem te maken met een Cassave-Srirachakorst, maar deze krokante kruidenkorst is ook heel fijn. Lekker licht. Serveer de vis met een lichte pasta of salade en je bent good to go.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 theelepels mosterd
  • sap van een halve limoen
  • 3 eetlepels Panko broodkruim
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in met een beetje olie.

2. Dep de kabeljauwfilets droog en leg ze in de ovenschaal.

3. Smeer de bovenkant van de kabeljauwfilets in met de mosterd.

4. Snijd de verse kruiden fijn en schep deze samen met wat peper en zout door de Panko. Verdeel de kruidenkorst over de ingesmeerde kabeljauwfilets.

5. Knijp de halve limoen uit boven de vis en schuif de ovenschaal in het midden van de oven. Gaar de vis in 10 – 12 minuten.

Kabeljauw in krokante kruidenkorst

Join the Conversation

  1. Dat ziet er goed uit! En lekker lente-achtig inderdaad!

  2. Oh lekker, ik ben gek op zulke kruidenkorsten! Maakt het altijd net ietsje specialer :)

  3. Ah, dat kruidenkorstje lijkt me echt onwijs lekker! Die ga ik onthouden!

  4. Jammie! Ik heb al tijden zin in een lekker visje, dit ziet er goed uit!

  5. Geen boter of olie erover?

    1. Nee, niet nodig!

  6. Dit is echt een prachtige foto!! En het recept lijkt me ook heerlijk :)

  7. yummie ziet er mega lekker uit zeg!

  8. Dat ziet er super mooi uit! Je vergeet bijna dat het winter is.

  9. Ik ben echt gek op kabeljauw! Dit gerecht ziet er heerlijk en simpel uit, binnenkort maar eens uitproberen :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close