Kabeljauw met Sriracha-Cassave korst

Op Pinterest kwam ik laatst een recept tegen waarbij een stukje kabeljauw werd ingewreven met Sriracha en vervolgens in de oven werd gebakken. Wat een goed idee, zoiets moest ik ook eens proberen! Ik ben dol op kabeljauw en aangezien we nu weer iets gezonder moeten gaan eten omdat Tim eind deze maand aan een CrossFit wedstrijd mee doet, vond ik dit een heel goed idee voor een doordeweekse dag. Ik was van plan om het visje te serveren met kokosrijst en omdat dit natuurlijk al heel romig is van zichzelf, vond ik het lekker om krokante kabeljauw te maken. Ik deed dit met behulp van Cassave. Beste keuze ooit! De Kabeljauw met Sriracha-Cassave korst werd een soort Aziatisch visje en een mengelmoesje van Thais en Indonesisch eten, maar het resultaat was waanzinnig. Lekker pittig, toch romig door de kokosrijst die ik erbij serveerde en lekker zomers.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Sriracha
  • 1 handvol Cassave
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal goed in met een beetje olie.

2. Roer de Sriracha door de mayonaise en zet deze marinade even apart.

3. Dep de kabeljauwfilets droog met een vel keukenrol en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout.

4. Smeer de bovenkant van de filets in met de Sriracha-marinade.

5. Doe de Cassave in een boterhamzakje en verkruimel deze door er met een deegroller op te slaan. Het is wel lekker als je de kruimels wat grover houdt, daar worden ze extra krokant van!

6. Schep de sesamzaadjes door de Cassavekruimels en verdeel de kruimellaag over de gemarineerde kant van de vis.

7. Leg de visjes in de ingevette ovenschaal en bak de kabeljauw in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Serveer de krokante Kabeljauw met Sriracha-Cassave korst met kokosrijst en Komkommer-Sesamsalade.

Kabeljauw in Sriracha-Cassave korst

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Ik heb nog niet eerder gehoord van sriracha, maar het ziet er goed uit!

  2. Lotte says:

    Wat een origineel recept:)

  3. Wat een goed idee! Binnenkort maar eens uitproberen :)

  4. Birgit says:

    Dit gerecht spreekt me zeker wel aan. Heb nog nooit van sriracha gehoord, dus weet niet welke smaak ik me hierbij moet voorstellen. Ik neem aan dat je cassave chips/kroepoek gebruikt? Aangezien gewoon cassave een wortel is?

    1. Sabine Author says:

      Ja, Cassave kroepoek inderdaad! Sriracha is hete chilisaus :)

  5. Stefan says:

    Een heerlijk en verrassend eenvoudig recept. We vonden het heerlijk.
    Dank je wel.
    Doris

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close