Snapshot Diary Thailand #6

Hoewel de hele perstrip naar Thailand voor mij fantastisch was, het is heel bijzonder om weer in ‘jouw’ stad aan de andere kant van de wereld terug te komen , is er slechts één activiteit tijdens de hele trip die ik daadwerkelijk als magisch beschouw: het vrijlaten van schildpadden. Op de allerlaatste dag van de trip begonnen we de dag hiermee en ik kan me geen beter begin van de week en betere afsluiting van de trip bedenken. Verder waren we vooral veel onderweg en dook ik nog een allerlaatste keer de chaos van Bangkok in.

In eerste instantie zouden we zondagmiddag de schildpadjes al vrijlaten, maar omdat de zee te onstuimig was (en de schildpadjes dit waarschijnlijk niet zouden overleven) moesten we het verplaatsen naar maandagochtend. Je moet er wat voor over hebben want op de laatste dag van de trip stond ik om 06.00 uur naast mijn bed. Koffer ingepakt, klaar om te gaan!

snapshot_diary_thailand6-1Het loslaten van de schildpadden was zoals ik al zei magisch. Iedere schildpad heeft een chip gekregen en bij het nummer van deze chip staan onze namen geregistreerd (per drietal ‘kregen’ we één schildpad). Mocht de schildpad terugkomen om eitjes te leggen of in een ander land stranden, krijgen wij een mailtje. Het voelt een beetje alsof we een schildpadje hebben geadopteerd, ha ha.

snapshot_diary_thailand6-4Na een grondige health check, weging en het inbrengen van de chips was het zover. Op een meter afstand van het water werden de schildpadjes in het zand gezet en dan is het wachten: lopen ze het water in of niet? Ik dacht altijd dat de beestjes als een razende het water in zouden rennen wanneer ze zand onder hun poten voelen, maar dit blijkt niet zo te zijn. Hoewel onze schildpad redelijk snel was, duurde het toch zeker een paar minuten voordat ze richting het water bewogen. Niets is mooier om ‘jouw’ schildpad weg te zien zwemmen richting het open water. Dit was ongetwijfeld een heel bijzonder moment.

Na het ontbijt was het dan toch echt tijd om het paradijs weer te verlaten. Per minibus reden we van de pier in Chumphon richting Hua Hin, een dorpje dat de laatste jaren enorm is veranderd en steeds populairder wordt. De grotere hotels worden uit de grond gestampt en Hua Hin wordt steeds meer een bestemming die je niet zou moeten overslaan wanneer je Thailand aandoet. Het dorp is bij uitstek een goede uitvalsbasis wanneer je richting de eilanden (bijvoorbeeld Koh Tao en Koh Samui) reist. Een paar daagjes Hua Hin, dan naar Chumphon en vanaf daar met de boot verder. Het is een ideale verbinding.

snapshot_diary_thailand6-2

snapshot_diary_thailand6-3

snapshot_diary_thailand6-9

snapshot_diary_thailand6-10Na een site inspection van het Amari Hua Hin Hotel was het tijd voor een waanzinnige voetmassage in de Breeze Spa van het hotel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo bekend was met de Amari keten voor deze trip, maar de hotelketen heeft mijn hart gestolen. Prachtige kamers, een hoeveelheid aan faciliteiten waardoor je je nooit hoeft te vervelen, mooie zwembaden en een heerlijke Breeze Spa waar je terecht kunt voor diverse behandelingen en massages. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om de hotels van Amari te bekijken wanneer er een trip naar Thailand op de planning staat.

Na de lunch vertrokken we met de van naar Bangkok om ons weer te mengen in de chaos van de stad. Tijdens een kort bezoek aan shoppingmall Terminal 21 liep ik gauw nog even naar buiten om het echte Bangkok te ervaren. Vrijwel direct werd ik meegezogen in de sfeer van vier jaar geleden. Benauwde lucht, geuren van eten, drommen mensen vanuit de skytrain en metro en de chaos van het verkeer en de voetgangers. Ik hou van de drukte en ik hou van deze stad.

snapshot_diary_thailand6-5Terminal 21 is overigens leuk wanneer je van winkelen houdt. Verwacht hier de bekende ketens zoals H&M, een Nike Store en een Adidas winkel, maar ook vind je er winkeltjes van lokale designers. Op de bovenste verdieping van het winkelcentrum vind je diverse restaurants. Zelf vind ik deze mall te westers en zou ik eerder iets verder richting MBK, Siam Discovery en Siam Paragon gaan, maar wellicht is het leuk voor de afwisseling. Terminal 21 ligt aan Sukhumvit en is daardoor heel makkelijk te bereiken.

snapshot_diary_thailand6-6

snapshot_diary_thailand6-7 snapshot_diary_thailand6-8Rond 21.00 uur was het dan echt tijd om afscheid te nemen van onze gidsen en werden we naar het vliegveld gebracht. Van China Airlines kregen we toestemming om voor aanvang van de vlucht plaats te nemen in de business lounge waardoor we de wachtende uren spendeerden met eten, drinken en werken. Om 02.15 uur kwam er dan echt een einde aan de trip met de vlucht naar Amsterdam. Bye bye beautiful Thailand <3

Wat heb ik het deze week waanzinnig naar mijn zin gehad. Het is bizar maar ook heel bijzonder om terug te komen in Bangkok, een stad die ik redelijk goed ken maar die ook zo is veranderd in de afgelopen vier jaar. Hoewel ik al gek was op Thailand dankzij mijn stageperiode, heeft deze week dat gevoel nog een beetje extra bevestigd. De mensen zijn oprecht vriendelijk, het land kent een prachtige natuur en je kunt je er onmogelijk vervelen. Het land van de glimlach heeft een permanente glimlach op mijn gezicht getoverd en dit was dan ook zeker niet de laatste keer dat ik het land bezocht.

Bedankt TAT, China Airlines, Amari en Oriental Travel Thailand voor een waanzinnig week en het prachtige programma, het was een week om nooit te vergeten.

Extra bedankje voor Khun Sekson, Khun Tong en Jeroen voor de waanzinnige begeleiding en de leuke gesprekken. Hopelijk tot ooit!

Join the Conversation

 1. Marijke says:

  Die schildpadjes vrijlaten klinkt echt wel ongelooflijk fijn om te kunnen doen, wetend dat ‘jouw’ schildpad nu ergens in zee zwemt! Ik zou er ook zo vroeg voor opgestaan zijn :-)

 2. Mirne says:

  De hele reis lijkt me echt supertof en die schildpadden helemaal geweldig natuurlijk.

 3. Elsbet | La Vie Pure says:

  Oh, tof!

 4. MySimplySpecial says:

  Wat een gave trip zeg!

 5. Diana says:

  Geweldig dat je dit allemaal hebt mogen meemaken, wat een prachtige reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close