Op de bucketlist: Roadtrip Amerika (route)

Een roadtrip Amerika staat al jaren op onze bucketlist. Sterker nog, toen we in 2012 voor het eerst naar Amerika gingen wilden we er al een roadtrip van maken maar omdat we toen nog geen 23 waren zouden we een onwijs hoge toeslag moeten betalen wanneer we een auto wilden huren. Uiteindelijk werd dat duurder dan binnenlandse vluchten boeken en dus kozen we, ook met het oog op de tijd die we hadden en de bestemmingen die we wilden aandoen, daarvoor. Het maken van een roadtrip is echter altijd in ons achterhoofd gebleven en nog steeds is dit één van de dingen die we heel graag willen doen. Wanneer de roadtrip ervan komt is nog niet helemaal duidelijk. We zijn momenteel bezig met de zoektocht naar een koophuis maar hebben tegen elkaar gezegd dat mochten we eind dit jaar nog niets hebben gevonden, we gaan kijken naar de mogelijkheden voor een Amerika reis volgend jaar. En dat zal dan eindelijk de roadtrip worden, samen met Vic. In het artikel van vandaag laat ik je de dingen zien die ik graag zou willen zien, mijn ‘gewenste route’ om het maar even zo te zeggen.

Antelope Canyon
Antelope Canyon

Camperreis vs autoreis

Voorheen hadden we altijd het idee dat we een reguliere auto wilden huren en hiermee gewoon langs hotels wilden hoppen. Toch merk ik dat mijn voorkeur momenteel meer uit gaat naar een camperreis. Ik weet niet zo goed hoe het zit met kamperen in Amerika, ik geloof namelijk dat dit niet overal mag en volgens mij kun je ook niet zomaar ieder park binnen met een camper?, maar het lijkt me zo handig in verband met Vic. Het fijne aan een camper vind ik (of beter gezegd: lijkt me, ik heb nog nooit met zo’n ding gereisd) dat je alles bij de hand hebt. Als Vic moe is overdag kan hij bijvoorbeeld gewoon gaan slapen terwijl wij buiten zitten. Je hebt niet het constante gedoe van iedere keer weer je spullen moeten pakken want alles heeft een eigen plekje. Voordeel is ook dat je geen hotelkamers hoeft te boeken en dat scheelt weer in de kosten.

Een groot nadeel van een camper lijkt me ook wel weer dat je iets minder mobiel bent. Even gauw een boodschap doen is wat lastiger wanneer je de camper moet pakken in plaats van de auto. Daarnaast vind ik hotels ook altijd wel iets hebben. De bedden zijn comfortabel, fijne badkamers, geen afwas die je hoeft te doen etc. Wanneer je met een camper reist ben je toch wat meer op jezelf aangekeken.

Ik vind het heel lastig om te bepalen wat nou een fijnere manier van reizen is. Voor Vic lijkt het me fijner om met een camper te reizen, qua comfort en mobiliteit gaat de voorkeur dan toch uit naar een auto. Jullie tips?

West Amerika

Amerika is HUGE en hoewel ik een paar jaar geleden schreef over Route 66 lijkt me die route voor een rondreis toch iets minder geschikt. Er zijn een aantal steden die wel heel graag (nog een keer) willen zien en twee daarvan zijn San Francisco en Los Angeles. In Los Angeles zijn we al een keer geweest maar van deze stad hebben we simpelweg niet genoeg gezien. We bezochten LA aan het einde van een best wel intensieve cityhop en na de drukte van New York en Las Vegas waren we toe aan een beetje rust. De Hollywood Hills, Walk of Fame etc. hebben we allemaal niet gezien. Vandaar dat we graag terug zouden willen.

Wanneer we een roadtrip zouden gaan maken in Amerika blijven we dus voornamelijk in het westen van Amerika. Steden als Orlando en Miami in het oosten van Amerika zouden we ooit ook nog graag eens bezoeken maar dit is voor later.

Oljato-monument Valley
Oljato-monument Valley

Natuurparken

Eén van de grootste redenen dat we door het westen van Amerika zouden willen toeren zijn ook de natuurparken. We hebben Valley of Fire tijdens onze babymoon naar Las Vegas al bezocht, maar er staan er nog véél meer op ons lijstje. Mijn absolute wishlist wat betreft natuurparken in Amerika:

 • Grand Canyon
 • Yosemite National Park
 • Bryce Canyon
 • Antelope Canyon
 • Oljato-Monument Valley
 • Zion National Park
 • Yellowstone National Park

Nu ligt Yellowstone vrij uit de route maar er zullen ongetwijfeld toffe steden zijn die we onderweg zouden kunnen bezoeken.

De ideale route?

En tja, wat zou dan een ideale route zijn? Als ik kijk op Google Maps en daarop de natuurparken vastpin zou het betekenen dat we tijdens onze roadtrip vijf staten doorkruisen: California, Nevada, Wyoming, Utah en Arizona.

Route Roadtrip Amerika

Een goed startpunt voor de reis zou San Francisco zijn. Vanaf daar rijden we via Yosemite National Park naar Yellowstone National Park. Via Salt Lake City rijd je door Utah richting het zuiden waar je uiteindelijk Oljato-Monument Valley, Antelope Canyon, Bryce Canyon, Grand Canyon en Zion National Park kunt meepakken. Als we al deze parken hebben gehad zouden we door Nevada richting Los Angeles rijden waar we de roadtrip zouden eindigen.

Yosemite National Park
Yosemite National Park

Aangezien we (nog) geen concrete plannen hebben voor het maken van deze reis, is de planning hierboven dus ook verre van concreet. Ik zie het meer als wensenlijstje, mochten we die roadtrip gaan maken dan zou ik bovenstaand plan als uitgangspunt nemen. Sowieso is het natuurlijk even kijken hoe makkelijk alles te doen is met een klein kindje. Op z’n vroegst zou Vic 1,5 zijn en ik vraag me af of dit een leeftijd is waarop je een kindje goed mee kunt nemen voor een dergelijke reis.

Nog een hele hoop what if’s en misschiens maar het is leuk om er alvast over te fantaseren.

Met dank aan Shutterstock voor de afbeeldingen

Join the Conversation

 1. Manon says:

  Wij zijn een paar jaar geleden in Amerika geweest en hebben toen rondgereisd met een camper. IDEAAL!!!! We waren buiten het hoogseizoen, dus konden overal makkelijk een campingplek vinden.
  Voordelen vonden wij: 1x je spullen uitpakken en klaar, lekker onderweg stoppen en een broodje eten (altijd een koelkast bij de hand), ook gewoon lekker kunnen koken, en het rijden was echt super simpel! We hebben nu 2 kids, en met hun zou ik het zo weer doen (maar eerst even sparen ;-))
  Qua route kan ik je Arches absoluut aanraden! Wat was dat prachtig!
  En haal de camper op als je klaar bent in SF, en breng hem terug als je LA inrijdt. Die steden gewoon lekker in een hotel!

  Alvast veel plezier met dromen, plannen etc!

 2. Ik heb een deel van deze reis letterlijk tot een week geleden gedaan (ik startte echter al in Seattle via Mt Rainier/Glacier/Rocky Mountains National Parks). Ik zou zeker reserveren in het hoogseizoen als je naar de campings in en nabij de nationale parken wilt, het zit vaak maanden van tevoren al vol! Nationale parken zijn ontzettend populair, zeker ook bij Amerikanen zelf, dus als je gaat kamperen in het hoogseizoen zou ik zeker Yellowstone en Grand Canyon ruim van tevoren boeken als je niet minstens een uur rijden van de parken wilt staan. Verder is het echt onbeschrijfelijk mooi daar, dus zeker doen deze reis!

 3. Margot says:

  Wat een gaaf vooruitzicht, ookal zijn de plannen nog niet concreet. En een camper klinkt inderdaad wel handig met een kleintje.

 4. Joyce - Lemonylifenl says:

  Dit lijkt me echt zo gaaf om te doen! Wil het ook echt ontzettend graag nog een keer meemaken!

 5. Denise says:

  Mijn ouders hebben met mij op 4-jarige leeftijd dezelfde roadtrip gedaan als wat ik een aantal jaar geleden met mijn man heb gedaan. Beginnen in Las Vegas, daar een auto huren en dan naar San Francisco rijden. Tussenstops in Los Angeles, Monterey, Yosemite Park en eindigend in San Francisco. Echt een aanrader. Vooral Yosemite Park. Daar ben je ook wel 2 dagen zoet!
  De reden dat wij van Las Vegas omhoog naar San Francisco reden, is dat je dan de zon in je rug hebt. Dat is prettiger!

  Heel veel plezier alvast met het plannen van deze reis. Dit was voor ons echt een van de mooiste reizen ooit!

 6. Wij droomden er ook al jaren van en hebben afgelopen mei ook eindelijk onze droomroadtrip gehad. I.v.m. Vakantiedagen hadden we ‘maar’ 3 weken en hebben we een killing programma gedraaid (geen aanrader met een kind denk ik zo) maar zoveel mooie dingen gezien! Het is echt fantastisch…
  Onze route:
  Las Vegas – Grand Canyon – Page (monument valley, antilope canyon, horseshie bend) – bryce canyon – Zion np – las Vegas – death valley- Yosemite np – napa valley – san Francisco – monterey – santa Barbara – los angeles – san diego
  Echt een aanrader! Vrienden van ons hebben een klein stukje van deze route later trouwens ook met een kleine gedaan en die waren dolenthousiast over het reizen met een camper i.c.m. een kind!

 7. Jolanda says:

  Mag ik een site promoten… http://www.allesamerika.com Heel veel info en het bijbehorende forum staat vol tips, verslagen etc.

  Ik zou Moab niet willen overslaan; Arches, Canyonlands… Zo ontzettend indrukwekkend. De Scenic route tussen Moab via Monument Valley, Natural Bridges, Capitol Reef en Grand Staircase Escalante naar Bryce is echt een van de mooiste routes die je kunt rijden. Misschien Yellowstone voor later bewaren en dat tzt met de noordwestkust, Rockies, Glacier np etc. combineren… Ook tof!

 8. Ik heb in 2011 een Roadtrip door west Amerika gemaakt op de motor ( met U.S.A motorreizen ), drie weken lang ruim 5000 km gereden. Begonnen in Los Angeles en via Las Vegas en Sanfrancisco, de parken, Yellowstone National Park, Yosemite National Park, Bryce Canyon National Park, Grand Canyon, Zion National Park, Sequoia National Park en Deathvalley. Ook hebben wij genoten van de typisce Amerikaanse plaatsen waar wij door gekomen zijn, Oatman is zo’n plaatsje, daar lopen ezels los door de straatjes en in winkeltjes..:-).. Een bezoek gebracht aan Alcatraz, echt de moeite waard en een helikopter vlucht gemaakt door de Grand Canyon…Informeer eens bij http://www.Tenzingtravel.nl die bieden hele mooie camperreizen aan en hebben ook regelmatig een voorlichtingsdag waar je allerlei informatie kunt krijgen…Ik hoop in 2022 met de camper weer een geweldige reis te kunnen gaan maken samen met mijn man aan de westkust van Amerika met een camper…

 9. Annemarie says:

  Wij zijn net terug van onze roadtrip van bijna 4 weken door de westkust van Amerika met onze twee dochters van 8 en 6 jaar. Wij hebben gekozen voor een auto, alhoewel een camper ook leuk had geleken. Waar je sowieso op moet letten is dat het niet altijd is toegestaan om hele kleine kinderen te vervoeren in een camper. Dat zou ik echt even uitzoeken. Mocht je voor een camper gaan, dan zou ik de KOA-campings aanraden om te overnachten. Wij hebben daar een keer een nachtje in een ingerichte tent geslapen, super leuk! Zo hadden we toch een beetje camping-gevoel. Ons schema was San Francisco 2 nachten – Yosemite 2 nachten – Sequoia 1 nacht (een hutje binnen het park, ook echt gaaf) – Lake Isabella 1 nacht (ingerichte tent) – Death Valley 1 nacht (zou ik met een baby overslaan) – Las Vegas 2 nachten – Zion 2 nachten – leuk om daar te fietsen (aanhanger) – Op één dag via Bryce daar gepicknickt en naar Page gereden (2 nachten) – Op één dag Antelope Canyon, Horseshoebend naar Grand Canyon gereden (2 nachten) – Via een stukje Route 66 (Seligman) naar Lake Havasu gereden (1 nachtje) – Palm Springs (3 nachten, lekker bij het zwembad) – San Diego (Sea World), 3 nachten – Los Angeles 3 nachten – Hollister – San Francisco. Afstanden zo uitgekiend dat we max 3,5-4 u effectief te rijden hadden per dag. Onze beste investeringen: een koelbox en een broodrooster! Als je meer wilt weten dan kun je me altijd mailen! Wij, en onze kinderen, hebben een fantastische reis gehad!

 10. Net als honderden anderen mega enthousiast over roadtrippen in Amerika!
  Mocht je Los Angeles over willen slaan is dit een ideale route. Yellowstone is zo’n dikke aanrader en alle kilometers méér dan waard!!

  Salt Lake City – Yellowstone (minstens 3 dagen!) – Grand Teton – Moab (Canyonlands, Dead Horse & Arches) – Monument Valley – Grand Canyon – Page (Antelope Canyon, Horseshoe Bend & Lake Powell) – Bryce – Zion <3 – Las Vegas – Death Valley – Yosemite – San Francisco

  Maar maakt eigenlijk niet uit welke route je precies doet, genieten wordt t sowieso mocht je gaan ;). Wij hebben bovenstaande route met veel plezier gedaan en zou het zo weer doen!

 11. jonna@burgertrutjes says:

  Lucky me, over vier weken vertrekken wij voor een roadtrip van Las Vegas naar Dallas. 4.5 week gaan we touren en op avontuur. Zo veel zin in!

 12. Marion says:

  Op het Nederlandse forum allesamerika.com vind je heel veel blogs over deze reis, heel veel tips en kun je terecht met al je vragen. Ik denk overigens na het schrijven van dit stuk dat er vast wel een reisorganisatie of een camperverhuurbedrijf je gaat benaderen voor een gesponsorde vakantie. Het is een prachtige reis en alleen al de voorpret is geweldig!

 13. MoJuffie says:

  Kleine Vic in de camper kan prima, als je zorgt voor een veilig autostoeltje. Heb ik later gedaan toen mijn kind 4 was en veilig in een gewoon bed kon slapen.

  Maar… toen mijn Oscar anderhalf was hebben wij lekker flexibel een auto gehuurd in de USA. Bij aankomst bij Walmart een campingbedje en autostoeltje gekocht. Niet gehuurd, wel zo fris ;-) Enkele jaren zo gedaan. Bedje en stoeltje of mee terug genomen (konden toen extra bagagestuk gratis inchecken) of aan charity gegeven.
  In motels verbleven en kamers waren eigenlijk altijd ruim zat voor het campingbedje. Oscar sliep hierdoor ook overal goed, want hij had steeds dezelfde slaapspulletjes hierdoor.
  En campingbedje diende af en toe ook als box; vond ik heel handig Dutjes tussendoor deed Oscar vaak trouwens onderweg als we kilometers maakten of bijvoorbeeld in z’n buggy. Geen camper of bed voor nodig

  Ben benieuwd waar jullie uiteindelijk voor kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close