13x de lekkerste kerstdesserts

Ongelofelijk he, dat het al bijna weer Kerst is? Tijd om de lekkerste kerstdesserts met je te gaan delen!

Als jij degene bent die dit jaar voor het eten moet zorgen, heb je hoogstwaarschijnlijk het menu al nagenoeg rond. Het bedenken van een toetje is echter hetgeen dat de meeste mensen lastig vinden.

Vaak heb je te maken met kindjes aan tafel, mensen die niet per se van ijs houden of vind je het gewoon lastig om een leuk en passend toetje te bedenken. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren op OMF al héél veel dessertinspiratie gedeeld en speciaal voor de twijfelaars zet ik vandaag heel lastminute nog wat lekkere kerstdesserts op een rij. Hier moet je toch iets uit kunnen kiezen!

Snelle kerstdesserts maken

Ik vind het zelf altijd erg leuk om flink uit te pakken met het toetje, maar ergens kan ik het me ook voorstellen als je wel klaar bent met al dat kokkerellen. Snelle kerstdesserts maken is dan de oplossing en gelukkig hebben we een aantal kersttoetjes op OMF staan die je in no-time hebt gemaakt of hebt geprept.

champagne cheesecakepotjes

1. Champagnecheesecake potjes

Een haast klassiek recept op OMF te noemen, deze champagnecheesecake potjes. Het fijne aan dit toetje is dat je het al helemaal van te voren klaar kunt maken en kunt wegzetten in de koelkast. Op de dag van het kerstdiner hoef je de glaasjes alleen nog maar uit de koelkast te trekken.

citroenijsjes in prosecco

2. Citroen sorbetijsjes in Prosecco

Uitgebreid gedineerd en ben je wel toe aan een makkelijk en vooral niet al te vullend toetje? De citroen-sorbetijsjes maak je al (ruim) van te voren klaar. Zo hoef je ze na het kerstdiner alleen nog in een glaasje Prosecco te leggen. Een feestelijke afsluiter van een hopelijk lekker en gezellig diner!

IJstaart met koffie en karamel

3. IJstaart met koffie en karamel

Wil je nou een klein beetje cheaten, dan kun je voor deze ijstaart met koffie en karamel natuurlijk prima kant en klaar cake en ijs gebruiken hè. Toch de moeite gedaan om alle laagjes op te bouwen, maar dan zonder er uren voor in de keuken te staan.

En op die manier kun je met dit recept ook nog eens super snel variëren. Gebruik chocolade cake bijvoorbeeld en verschillende soorten ijs. Super lekker.

Kersttoetjes met schuim

We looooove meringue, oftewel schuim. Er gaat geen kerstdiner voorbij hier in huis, zonder dat ik wel iets met meringue maak. Op OMF vind je dan ook heel wat kersttoetjes met schuim en dit zijn onze favorieten.

eton mess met frambozen

4. Etos mess met frambozen

Eton Mess ia natuurlijk het schoolvoorbeeld van een perfect toetje met schuim. Deze variant wordt geserveerd in glaasjes en voorzien van heerlijke verse frambozen. Uiteraard kun je die laatste ook heel goed vervangen door ander fruit.

frambozen meringues

5. Frambozen meringue’s

Om nog even op de frambozen tour te blijven: hoe leuk zijn deze frambozen meringues? Zien er super feestelijk uit dankzij de zelfgemaakte frambozensaus toch? Beide elementen, de meringue en de saus, kun je al van te voren klaarmaken. Zo hoef je vlak voor het serveren alleen de saus nog over de schuimtoefjes te scheppen.

schuimtaart

6. Hemelse slagroomschuimtaart

Eet je nou met meer mensen, dan is zo’n slagroomschuimtaart wel echt een showstopper dessert. Weinig spannends overigens, maar bij iedereen die hem heeft gegeten een regelrechte hit. Hmm, misschien gaat deze wel op mijn eigen kerstmenu dit jaar!

eton mess met een twist

7. Eton Mess met een twist

Of nouja, een twist… Misschien zou ik dit eigenlijk een deconstructed eton mess moeten noemen, vind je niet? Normaal gesproken is Eton Mess echt een rommeltje in een glas, maar deze variant is iets netter opgebouwd. Met vers fruit, kleine schuimpjes en toefjes room.

Kerst dessert in glaasje

We hebben natuurlijk net al de champagne cheesecake potjes gezien en de Eton mess met frambozen, maar we hebben nog véél meer kerst desserts in een glaasje voor je! Handig om te maken, handig om te serveren… Ik snap wel dat op zulke kersttoetjes veel wordt gezocht!

witte chocolademousse met karamelpopcorn

8. Witte chocolademousse met karamelpopcorn

Echt al jaren een populair recept, deze witte chocolademousse met karamelpopcorn. En ik snap het, het bevat ook alle kenmerken van een leuk kerstdessert. Chocolademousse, een knappertje, een feestelijk uiterlijk… Want zeg nou zelf, die popcorn is toch net van goud?

pecandip

9. Pecan Caramel Creamcheese dip

Ook een soort mini cheesecakejes in een glaasje, maar dan met de smaken van pecannoten en karamel. Een stukje steviger als kerstdessert dus, maar alsnog een erg lekker nagerecht.

trifle met citroenroom

10. Trifle met citroenroom, meringue en aardbeien

Met trifles kun je de plank gewoon niet misslaan, die zijn simpelweg altijd goed. Ook voor jezelf is het een ideaal foolproof kerstdessert, het hoeft er namelijk helemaal niet zo netjes uit te zien. Bouw laagje voor laagje op en het ziet er al snel gezellig uit.

chocoladetiramisu met aardbeien

11. Chocoladetiramisu met aardbeien

Een leuke twist op het klassieke tiramisu-toetje. Deze chocoladetiramisu is super lekker en heb ik gecombineerd met aardbeien. In plaats van aardbeien zou je ook heel goed kersen kunnen gebruiken Dat past perfect bij Kerst.

winterse vlaflip

12. Winterse vlaflip met stoofpeertjes

Vlaflip is een echt old school toetje. Enkele jaren geleden maakte mijn vader het een keertje zelf, zo lekker! Ik maakte ene variant met stoofpeertjes, want dat past wat mij betreft perfect bij deze tijd van het jaar. En hoe gezellig zien die verschillende laagjes eruit?!

tiramisutaart

13. Tiramisutaart

Tot slot nog een showstopper dessert, mocht je wat meer willen uitpakken na het kerstdiner. Deze tiramisutaart valt bij iedereen in de smaak en serveert ook nog eens hartstikke leuk. Extra fijn voor jou: je kunt ‘m al volledig van te voren maken en in de koelkast bewaren!

Heb je nog niet genoeg aan al deze inspiratie om het kerstdiner mee af te sluiten? Dan haal je wellicht ook nog wat tips uit ons lijstje met de 16 heerlijke nagerechten voor Kerst!

Voor een overzicht van al onze Kerst recepten kun je hier terecht.

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Deze recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

kerstdesserts

 

Join the Conversation

  1. Chantal says:

    Zo lekker allemaal! Hier gaat het tirimasu worden (van de week waren echter overal de lange vingers op in de supermarkt, volgens mij hebben meer mensen dat idee haha) dus zo nog maar eens op zoek daarna!

    1. Sabine Author says:

      Hahaha, dan gaan er heel veel mensen tiramisu eten deze kerst gok ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close