Bijzondere dingen doen: mijn bucketlist

Wat is de wereld toch mooi. Ondanks alle negativiteit in het nieuws, besef ik me maar al te goed dat de wereld heel veel plekjes heeft waarvan ik denk: Wauw. Mijn bucketlist wordt zo langzaamaan dan ook van buitenproportionele omvang en daarom heb ik besloten mijn travelbucketlist op te delen in lijstjes. Lijstjes als: welke bestemmingen wil ik nog bezoeken, wat wil ik nog graag op de foto zetten maar ook: welke bijzondere dingen wil ik nog doen. En mijn “bijzondere-dingen-doen-bucketlist” deel ik vandaag met je. Deze activiteiten moet ik ooit in mijn leven nog een keer doen.

Bijzondere dingen doen bucketlistkakslauttanen.fi

1. Slapen in een iglo

Sinds Wendy en Gerben van Reismeisje.nl foto’s deelden van het slapen in een Iglo in Finland ben ik verkocht: ik wil dit ook. Natuurlijk gaat het hier niet om een echte iglo van ijs met alleen maar ijs van binnen maar om een prachtige ‘dome’ met een dak van glas waardoor je, als je mazzel hebt, het Noorderlicht kunt zien. Er zijn diverse accommodaties op de wereld waar je tegenwoordig in iglo’s kunt slapen, maar het Kakslauttanen Arctic Resort in Fins Lapland staat het allerhoogst op mijn bucketlist. Ik zal binnenkort in een apart artikel nog wat verder uitweiden over dit bucketlist-item. Maar zie de bovenstaande foto nou… Zegt genoeg toch?

2. Reizen in een Airbus A380

Ok, misschien is dit item niet zo bijzonder als de rest van de items op mijn bucketlist maar sinds ik van het bestaan van de Airbus A380 af weet wil ik al met dit vliegtuig reizen. En dat terwijl ik een graftakkenhekel heb aan vliegen! De Airbus A380 is een passagiersvliegtuig dat bestaat uit twee verdiepingen en biedt plaats aan maximaal 853 passagiers. Beide verdiepingen van het vliegtuig hebben twee gangpaden en het vloeroppervlakte van de A380 is 49% groter dan van de concurrent Boeing 747. Dit betekent als passagier dat je meer beenruimte hebt en bredere gangpaden om je door te bewegen. En dat is op lange vluchten natuurlijk heel fijn! Wat me vooral aanspreekt aan de A380 is het feit dat er veel meer comfort wordt aangeboden, ook in de economyclass. Veel toestellen hebben een bar waar je een drankje kunt drinken, bredere stoelen waardoor je lekkerder kunt zitten en hier en daar in het vliegtuig zijn banken gebouwd waardoor je ook gewoon even met iemand kunt praten zonder op je stoel te moeten blijven zitten. Fijn toch!

Bijzondere dingen doen bucketlistcango.co.za

3. Helpen met de verzorging van tijgerwelpjes in Afrika

Van jongs af aan ben ik al dol op tijgers. Vroeger had ik mijn kamer vol hangen met posters van dit roofdier en nog steeds vind ik dat er geen mooier beest op de wereld rondloopt dan een tijger. Op mijn bucketlist staat dan ook het verzorgen van tijgerwelpjes in Afrika. De Cango Wildlife Ranch in Zuid-Afrika is het thuis van 47 soorten dieren en reptielen en is de oudste en grootste cheeta-farm ter wereld. Het hoofddoel van deze farm is het publiek duidelijk maken hoe bedreigd de diersoorten zijn die ze er verzorgen. Op de farm worden Natural Encounters georganiseerd waarbij je niet alleen kennis maakt met de dieren, maar ook mag helpen met de verzorging en voeding. En dit kan dus ook met tijgerwelpjes, mits deze er zijn natuurlijk. Ondanks dat dit nu natuurlijk een mega toeristische trekpleister is, is het toch geweldig?

Bijzondere dingen doen bucketlistwinter.sauerland.com

4. Deelnemen aan een Husky trekking

Ik ben een gróót hondenliefhebber, het is dan ook niet zonder reden dat we op ons 24e al een Berner Sennen in huis hebben rondhuppelen. Naast dit ras honden zijn zowel Tim als ik beide dol op Husky’s, maar omdat deze honden zoveel beweging nodig hebben, is dit ras nog niet voor ons weggelegd. Op mijn bucketlist staat dan ook het doen van een trekking met Husky’s. In verschillende landen op de wereld kun je met deze honden op pad, door de sneeuw uiteraard. Je kunt je laten voorttrekken op een slee, maar mooier vind ik een wandeling met deze honden. Snowboots aan, dik ingepakt en met de honden lopen. Het lijkt me fantastisch. Sowieso vind ik sneeuwlandschappen betoverend mooi, maar met een roedel Husky’s erbij is het plaatje voor mij helemaal compleet. Gelukkig hoef ik hier niet heel ver voor te reizen, in Sauerland worden door Husky-Events het hele jaar door hikes georganiseerd.

Bijzondere dingen doen bucketlistgrandcanyonhelicopter.nl

5. Helikoptervlucht boven de Grand Canyon maken

Het laatste puntje op mijn nog vrij beperkte bucketlist is een ietwat afgezaagd item, maar als groot Amerika liefhebber moet natuurlijk de helikoptervlucht boven de Grand Canyon erop staan. Ik heb nog nooit in een helikopter gezeten (gaat waarschijnlijk ook niet met liefde in verband met hekel aan vliegen) maar het lijkt me zo mooi om boven de Grand Canyon te vliegen. Sowieso zie je vaak van bovenaf pas hoe groot(s) iets is en zeker met de Grand Canyon lijkt me dit het geval. Bovendien worden de helikoptervluchten vanuit Las Vegas georganiseerd en laat ik daar nou ook graag nog (weer) een keer heen willen. Twee vliegen in één klap, kan niet beter toch! Op de Nederlandse website Grand Canyon Helicopter zijn vaak aanbiedingen te vinden voor deze tours.

Voor nu is dit mijn bucketlist met bijzondere dingen doen, maar ik durf te wedden dat deze in rap tempo wordt aangevuld, er zijn tegenwoordig zoveel bijzondere dingen te doen op de wereld!

Ik ben benieuwd: wat staat er op jouw bijzondere-dingen-doen-bucketlist?

Join the Conversation

 1. Laura says:

  Ze zijn in Amerika bezig met het bouwen van de allerhoogste achtbaan ooit: 152 meter. Daar móet ik straks in!

 2. Ineke says:

  Bijzonder die iglo’s, lijkt me inderdaad bijzonder om daarin te slapen.

  Van die mega trekpleisters met die dieren ben ik toch altijd huiverig. Ik zeg niet dat het hier zo is maar op veel van dit soort plaatsen laten ze jonge dieren geboren worden om mensen te trekken en die jonkies vinden echt niet allemaal een plekje, als je begrijpt wat ik bedoel. Zelfs in de opvang voor tijgers en leeuwen hier in Nederland (geen dierentuin) waren een aantal jaar geleden ook ‘per ongeluk’ twee jonge tijgers geboren. Ik heb niet veel vertrouwen meer in dit soort zaken. We worden gemanipuleerd waar we bij staan, ook als het om dit soort zaken gaat.

 3. Margot says:

  Wat een heerlijk lijstje! Op mijn lijst staat onder andere carnaval vieren in Venetië, het Noorderlicht zien, de Siberië Express en in een woestijn onder de sterren slapen.

 4. laralaurentia says:

  Punt 5 heb ik gedaan. Het was echt geweldig! Ik zou het zo snel niet weten wat voor speciaals ik nog zou willen doen. Ah misschien deze: graf van de broer van mijn opa bezoeken bij de Maori’s in New Zeeland.

 5. Bianca says:

  Een, drie en vier staan er bij mij ook op!

 6. Sabrina says:

  Deze dingen lijken me allemaal echt geweldig!!

 7. sanne says:

  Erg mooie activiteiten om te doen!
  Nummer 1 en 5 zou ik ook zeker eens willen doen.

 8. Birgit says:

  Op 1 staat bij mij Schotland bezoeken! Ik weet niet wat het is, maar iets aan het land trekt me zo ontzettend aan. Wanneer onze honden niet meer leven gaan manlief en ik eindelijk eens op vakantie, dus dan zal onze eerste bestemming Schotland zijn.
  Op 2 staat het Noorderlicht zien. Waar dat is maakt me niet uit, maar ooit zal ik dat meemaken.
  Op 3 staat parachutespringen. Hopelijk gaat dat dit jaar gebeuren.
  Punt 4 heb ik deze week pas toegevoegd, nadat ik erachterkwam dat dit dus mogelijk is: een dagje meehelpen in de Zeehondencreche Pieterburen. Dat lijkt me onwijs leuk en dankbaar werk om te mogen doen.

 9. Gabriella says:

  Ik was vorige week in Fins Lapland, niet in een glazen iglo, maar in een Finse Cottage met sauna, heerlijk! Ik kan Fins Lapland zeker aanraden. Ook al wil je graag trekking doen met husky’s, een sledetocht maken is ook echt een aanrader! De husky’s vinden het enorm leuk om de slede te trekken en hebben enorm veel kracht!

  Ook geweldig om te zien hoe goed de dieren daar verzorgd worden, omdat het gebied nog helemaal niet toeristisch is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close