Fastfood Friday: Tater Tots

Tater Tots is een typisch Amerikaanse snack/bijgerecht op basis van aardappel. Er ontstaat dikwijls verwarring wat deze aardappeldingetjes nu zijn. Liggen ze in de buurt van Hashbrowns of lijken ze toch meer op de voor ons zo bekende aardappelkroketjes? Ik zou zeggen dat het er een beetje tussenin ligt. Zoals Hashbrowns worden ook Tater Tots gemaakt van geraspte aardappel, maar wat betreft de vorm lijken ze weer wat meer op aardappelkroketjes. In ieder geval vond ik het een zeer geschikt gerechtje voor Fastfood Friday en daarom laat ik je vandaag zien hoe je ze zelf kunt maken.

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

 • ± 500 gram aardappelen
 • 1 ei
 • 3 – 4 eetlepels bloem
 • peper en zout
 • Parmezaanse kaas naar smaak

1. Was de aardappelen grondig en verwijder eventueel de schil (dit hoeft niet per se). Kook de aardappelen vervolgens in een pan met water beetgaar. Giet de aardappelen af en laat ze vervolgens volledig afkoelen.

2. Rasp de aardappelen met de meest grove kant van de rasp. Doe de aardappelrasp in een kom en voeg hier het ei, de bloem en Parmezaanse kaas naar smaak aan toe. Breng de mix op smaak met peper en zout.

3. Was je handen en vorm kleine kroketjes van het aardappelmengsel.

4. Verwarm de frituurpan (of olie in een pan) voor op 190°C en frituur de Tater Tots in ongeveer 4 – 5 minuten goudbruin en gaar.

Lekker! De Tater Tots zijn van de buitenkant lekker krokant maar van binnen enorm zacht. Let erop dat als je Parmezaan gebruikt, je hier aardig wat van moet toevoegen wil je het proeven. Denk hierbij ongeveer aan 50 gram kaas. Uiteraard kun je nog veel meer variëren met het recept. Voeg bijvoorbeeld knoflook en diverse kruiden aan de mix toe of maak de Tater Tots van zoete aardappel.

Tater Tots

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

tator tots

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Oh wat lekker!

 2. Susanne says:

  Grappig, hier had ik nog nooit van gehoord! Klinkt wel heel lekker!

 3. Hester says:

  Haha, het ziet er eigenlijk uit als een normale aardappel die nog in de schil zit en gewoon vies is. Ik had hier nog nooit van gehoord maar het lijkt me lekker!

 4. Mandy says:

  Kun je hier eigenlijk ook gewoon een soort rosti rondjes van maken? Want opzich is het alleen een andere vorm toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close