CITY GUIDE | KRAKAU – Polen

icoon reistijd

Sept ’17

icoon km vliegtuig

1072 km

icoon reisduur

4 uur

icoon weer

20°C

KRAKAU map

Mocht je al flink wat steden in Europa bezocht hebben en op zoek zijn naar een nieuwe maar ook verrassende bestemming, dan kan ik je vertellen dat Krakau een hele goede optie is.

Persoonlijk wist ik totaal niet wat ik van deze stad moest verwachten en ik wist al helemaal niet of ik dit zelf geboekt zou hebben, maar deze toffe Poolse stad is echt het bezoeken waard.

Het centrum heeft een klassieke stijl en dat is te zien is aan de bouwstijl, de straatjes en de inrichting van veel restaurants. Koetsen met paarden ervoor zijn niet te missen en de Wawel kathedraal is 1 van de bezienswaardigheden van de stad.

Loop of fiets je het centrum uit dan zit je al snel in een wat rauwer gebied van Krakau wat me een beetje aan Berlijn doet denken. Misschien kunnen we Krakau ook wel het nieuwe Berlijn noemen; de stad is creatief, street-art kom je er regelmatig tegen, de industriële wijk Tytano mag je absoluut niet missen (zeker niet als food liefhebber) en wat betreft foodtrucks; deze zijn in het centrum op drie plekken te vinden dus Krakau blijft op dit gebied zeker niet achter.

Sterker nog, ik spotte hier de Chimney Cake en dat is toch echt iets wat je tot nu toe alleen nog maar in Polen kunt krijgen.

En dan nog een leuke bijkomstigheid; Krakau is goedkoop. De vliegtickets, het verblijf en het leven zijn er heel goed te doen.

icoon praktisch

TO KNOW

Krakau is wellicht niet de meest bekende stad voor je dus we hebben wat informatie verzameld waar je toch even aan moet denken als je naar het Oosten van Europa vliegt.Lees meer…

icoon to stay

TO STAY

Gezien de veelzijdigheid van de stad zijn er veel verschillende mogelijkheden om in Krakau te verblijven. Welke plekken wij aanraden lees je hier.Lees meer…

icoon to see

TO DO

Er is ontzettend veel te doen in Krakau en het blijft niet bij een fietstocht of een vlooienmarkt. Ben je in Krakau, dan pak je sowieso een stukje geschiedenis mee. Interessant en verrijkend voor je citytrip.Lees meer…

icoon to eat

TO EAT

Foodtrucks, veel toffe restaurants en bars bij elkaar in de wijk Tytano maar ook het traditionele Poolse eten mag je absoluut niet overslaan. Zó lekker! Wij tippen wat en waar je moet eten.Lees meer…

– – –

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close