CITY GUIDE | BRUSSEL – TO STAY

Als ik een hotel zoek voor een citytrip dan zoek ik er altijd eentje uit die dichtbij het centrum ligt, of eentje in (de buurt van) een toffe wijk waar een hoop te beleven is. Dat is per stad natuurlijk verschillend dus ik ga altijd even op onderzoek uit op internet wat nou de leuke wijken zijn. In Brussel heb ik in twee verschillende delen van de stad geslapen waardoor ik heb ervaren dat je van alle kanten prima richting het centrum loopt. Het is maar net welke wijk of wel hotel je voorkeur heeft.

Twee hotels probeerde ik uit en het zijn allebei dikke aanraders.

def 6
def 17
def 8

Bed&Breakfast DRUUM

De eerste nacht sliep ik in deze B&B en als ik ooit nog een keer naar Brussel ga, dan boek er weer een kamer. Zó tof. De wijk waarin het is gelegen is rustig maar leuk en opkomend, de B&B is heel stijlvol en vooral uniek doordat alle 6 de kamers door verschillende kunstenaars zijn ingericht. Elke kamer heeft dus zijn eigen stijl en sfeer. Ik sliep in de ‘museumkamer’ en dit was een hele ervaring door de (enorme) grootte en hoogte van de kamer. Je slaapt in het midden waardoor je ook daadwerkelijk het gevoel hebt in een museum te zijn. Op de muren om je heen namelijk alleen maar kunst.

Je boekt een kamer bij B&B Druum vanaf ongeveer €100,-

Meer info over het hotel: druum.be

def2 24

def2 12

def2 17
def3 2
def2 99
def2 106

Zoom Hotel

Dit hotel koos ik uit op basis van het thema: Fotografie. Werkelijk alles in dit hotel heeft een link naar fotografie en aan ieder detail is gedacht. Zo zijn de kamers donker (donkere kamer?), hangt er op iedere kamer een foto van een andere fotograaf, en kom je werkelijk overal foto’s en objectieven tegen. Niet alleen is het een leuk en warm hotel, maar ook een goede uitvalsbasis. Het is gelegen aan de beroemde Louizalaan (grote warenhuizen en luxe designwinkels) maar ligt dan wel weer iets verder van het centrum af, zo’n 2 kilometer.

Je boekt een kamer bij Zoom Hotel vanaf ongeveer €70,-

Meer info over het hotel: zoomhotel.be

Andere hotels

Naast deze twee toffe hotels zijn er meer plekken in Brussel die mijn interesse hebben gewekt. B&B Druum zou ik dan wel zo nog een keer boeken, maar de volgende hotels lijken me ook erg leuk om eens te overnachten. Klik op de naam van het hotel om  er meer informatie over te vinden.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close