Onze vakantie-/reisplannen voor 2018

Sinds Vic er is reis ik een stuk minder de wereld over dan voorheen en heel eerlijk? Dat is meer dan ok! Ik heb mijn portie over de wereld reizen wel gehad en heb unieke kansen gekregen én gegrepen. Nog steeds zit ik vol reishonger en moet ik eens in de zoveel maanden het land uit om die honger weer even te stillen, maar ik hoef niet zo nodig meer een week op persreis. Kleine Vic ontwikkelt zich zó snel en het moederschap combineren met zelfstandig ondernemen is vaker een uitdaging dan dat het me makkelijk af gaat. Reizen waarbij ik Vic mee kan nemen grijp ik met beide handen aan, helaas doen deze kansen zich niet zo vaak voor, maar alleen moeten gaan is bijna niet meer te doen. Niet alleen moet ik dan voor opvang voor Vic zorgen, Tim werkt natuurlijk gewoon fulltime, ook betekent dit dat ik van tevoren nóg harder moet werken om alles voor OMF klaar te hebben staan en dit zou simpelweg betekenen dat ik nachten moet doorwerken. Dat zie ik niet zo zitten. Met best wel veel pijn in mijn hart heb ik dan ook uitnodigingen naar onder andere Australië, Maleisië en Zanzibar moeten afslaan. Gelukkig hoef ik niet heel 2018 in Nederland te blijven. Ik heb er natuurlijk al een tripje naar Lissabon opzitten samen met vriendinnetje Nanda, maar ook gaan wij als gezin nog een paar keer op vakantie dit jaar en dat is me nog veel meer waard dan persreizen. Vandaag neem ik je vluchtig mee in onze vakantie-/reisplannen voor dit jaar.

Italie - Toscane

Italie - Toscane

Italië – Toscane

Dit jaar gaan we voor het eerst echt als gezinnetje op vakantie. Vorig jaar zijn we wel een weekje naar België geweest maar dit was toch niet helemaal wat we ervan hadden verwacht. Althans, niet wat ik ervan had verwacht. Het weer was niet al te best, het vakantiepark was zo – zo en, verwend nest dat ik ben, zie een weekje België gewoon niet echt als een volwaardige vakantie. Dit jaar pakken we het dus beter aan en gaan we twee weekjes naar Toscane! We gaan met de auto, wat direct voor het eerst is dat we zolang gaan roadtrippen met Vic. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan. De rit zal in zijn totaliteit 14 uur duren maar we maken een tussenstop in Zwitserland, in Como.

Via Vacansoleil hebben we zelf een camping geboekt met veel zwembaden, aan het strand en in een hele leuke omgeving. Vic is dol op zwemmen en met het mooie weer zit het tegen die tijd vast goed dus ik denk dat hij zijn geluk niet op kan. Tim en ik verbleven doorgaans in een bungalowtent maar met de hoge temperaturen in Italië hebben we deze keer voor een sta-caravan gekozen met airconditioning. Vic kan op een eigen kamertje slapen en wij hoeven ons niet druk te makken dat het te warm voor hem gaat zijn. Het gemak van je eigen plekje gecombineerd met het campingleven, perfectie! Ik kijk zo uit naar het vakantie vieren als gezin, het lekkere eten en het mooie weer. Zaaaalig.

Frankrijk - Bretagne

Frankrijk - Bretagne

Frankrijk – Bretagne

Vacansoleil nodigde onze uit om later in het jaar nogmaals op vakantie te gaan. Door de verhuizing en onze eigen vakantie waren Tim zijn verlofdagen zo goed als op en dus ga ik samen met Vic en mijn schoonzusje! Omdat we ‘slechts’ een week gaan wilden we niet al te ver rijden en daarom hebben we gekozen voor een camping met een méga in- en outdoor zwemparadijs in het Franse Bretagne. Ook hier verblijven we in een sta-caravan met airco en kan Vic op zijn eigen kamertje slapen. Ik hoop dat het weer in Frankrijk tegen die tijd nog goed is, maar dankzij het indoor zwemparadijs gaan we ons sowieso wel vermaken.

Het zal vast even gek zijn om Tim achter te laten en zelf met kind op vakantie te gaan, maar ik kijk er wel heel erg naar uit. En ik weet zeker dat Tim het ook wel lekker gaat vinden om weer eens een weekje door te slapen en compleet zijn eigen plan te kunnen trekken na het werk, haha.

Italië - Rome

Italië - Rome

Italië – Rome

In de herfst gaan Tim en ik voor het eerst sinds Vic er is samen een paar dagen weg. We zijn al wel eens samen een nachtje weggeweest maar nu gaan we vier dagen naar Rome. Rome staat al járen op mijn bucketlist; ik ben er zelf tijdens mijn studie al eens geweest maar Tim nog nooit en dat terwijl hij zoveel interesse heeft in de Romeinse oudheid. Veel mensen vroegen aan mij of ik het wel aandurf, met zijn tweeën gaan vliegen en Vic achterlaten en eerlijk: ik probeer er niet zoveel bij stil te staan. Ik vind namelijk echt dat je als ouder ook je eigen ding moet blijven doen en vooral niet moet vergeten dat je ook man-vrouw bent en niet alleen papa-mama. Mijn schoonzusje past die dagen in ons huis op Vic en hoewel hij ons en wij hem ongetwijfeld gaan missen, kijk ik wel heel erg uit naar dit tripje. Doorslapen, ’s avonds laat eten, eindeloos door de stad struinen zonder rekening te houden met een kindje… Heerlijk! Via Booking.com vond ik een appartement om de hoek van het Colloseum, toplocatie dus.

Dit zijn de reisjes die nu vaststaan voor de komende maanden. We zijn nog aan het kijken of we eventueel kunnen gaan wintersporten maar hoogstwaarschijnlijk wordt dit dan pas begin 2019. We zijn natuurlijk verhuisd dit jaar en dus hebben we besloten wat dichter bij huis te blijven deze zomer. Wat helemaal ok is want ik hou van kamperen! Verder ben ik natuurlijk nog bezig met het maken van een kookboek welke na de zomer moet worden gelanceerd en ook dat slokt meer dan genoeg tijd op. Een minder reislustig jaar dan voorgaande jaren maar met vier buitenlandtrips alsnog mega luxe.

Waar gaan jullie allemaal heen dit jaar?

Join the Conversation

 1. Fenneke says:

  Toscane en Rome zijn zo mooi! En het eten is natuurlijk heerlijk. Ik kom net terug van Lissabon (thanks voor de tips op je blog trouwens). En over 3 weken nog naar Londen voor een paar dagen en de zomer brengen we door op Zakynthos.

  1. Nicole says:

   Goede vooruitzichten! Naar welke camping in Italië gaan jullie? Wij zijn nog zoekende… En foto’s zien er top uit. Geniet van de vakanties!

 2. Rinske says:

  Toen wij (inmiddels alweer 7 jaar geleden) met onze toen precies één jaar oude zoontje met de auto naar het Gardameer in Italië gingen, merkten we dat hij het heel erg leuk vond om naar kinderliedjes te luisteren in de auto……die we natuurlijk niet gedownload hadden. Dus na drie uur achter elkaar “in de manenschijn” gezongen te hebben zetten we nu bij iedere autovakantie steevaste en hele rits kindermuziek op onze spotifyplaylist. Tipje ;-) Fijne vakantie vast!

  1. Sabine Author says:

   Haha, dat is een goede tip! Gelukkig kan ik Spotify gebruiken onderweg, kinderliedjes zát.

 3. Bianca says:

  Oeh welke camping is dat in betragne???

  1. Sabine Author says:

   Les Mouettes :)

 4. Daniëlle says:

  Wat een leuke plannen! Heerlijk om naar uit te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close