CITY GUIDE | BRUSSEL – TO DO

Iedereen heeft andere wensen en vult een citytrip natuurlijk helemaal naar eigen behoeften in. Waar de een veel wandelt en zoveel mogelijk historie wil zien, ervaart de ander een stad veel meer door lokaal te gaan eten en drinken. Ik ben duidelijk van het laatste soort en kies een bestemming bijna uit om de eetgelegenheden.

Dingen of plekken die ik wil zien schrijf ik vaak op maar in de stad zelf bepaal ik pas per dag wat ik ga doen. Teveel van tevoren plannen heeft namelijk een averechtse werking vind ik. Mijn eerste citytrip (Parijs) was zó volgepland dat ik vergat de stad écht te zien. En mijn leukste citytrip herinnering is van die keer dat we in N.Y.C. aan een gezellige bar zaten en in gesprek raakten met een Amerikaan. Ik bedoel maar ;-)

Vossenplein
Vossenplein2
Vossenplein3

Vlooienmarkt

Ik ben gek op markten en het liefst bezoek ik ze regelmatig. Doe ik eigenlijk nooit. Dus als ik een stedentrip boek dan probeer ik er meestal eentje in te plannen. Vaak zit een leuke markt op een toffe en creatieve plek van een stad. Zo heb ik het al eens in Berlijn mogen ervaren en ook in Brussel kwam ik op een goede plek uit: het Vossenplein. Hier vind je een vlooienmarkt die écht hele mooie vintage spullen te bieden heeft. Dus geen markt waarvan je denkt; hier heeft iedereen z’n zolder gewoon even leeggetrokken. Nee, eentje waar mooi glaswerk zich afwisselt met antiek bestek, houten speelgoed en unieke meubels. Dikke aanrader.

Vossenplein4

Overigens zijn de straten om de Vossenmarkt heen minstens zo tof om doorheen te lopen. Voor mij was het verrassend hoeveel leuke zaken er zitten, de koffiebarretjes worden afgewisseld met meubelzaken, antiekwinkels en kleine concept stores.

Kunstberg2

Kunstberg

Kunstliefhebber of niet, de Kunstberg is een bezoekje waard. Deze plek heeft zijn naam te danken aan de berg waarop het kunstkwartier gelegen is. Met een prachtig uitzicht over de stad hop je van het ene mooie plekje naar het volgende. En vind je het leuk om een filmhuisfilm of een tentoonstelling mee te pakken, dan is dit de plek waar je moet zijn.

Kunstberg

Wil je nog even écht een goed en gratis uitzicht meepakken, stap dan in de lift van het MIM (muziek instrumenten museum) naar het restaurant, gelegen op de bovenste verdieping.

Monk

Café’s

Voor mij gaat een stedentrip al-tijd samen met biertjes (of wijntjes) drinken. Of dat nou ook in bierenland België is of ergens anders, overal duik ik ergens een leuk café in. Voor mij is het dan ook een sport geworden om naast de lekkerste restaurants, ook de gezelligste café’s van tevoren op te zoeken. Zo ook in Brussel en Café Monk, Café Walvis, Kumiko en BarBeton zijn een aantal leuke plekken om neer te strijken.

Vismarkt

Vis eet je in Brussel uitaard op de Vismarkt. Van luxueus visrestaurant tot snelle hap bij De Noordzee, alles is mogelijk. In de zijstraat van de vismarkt (Sint-Katelijnestraat) zitten nog een aantal toffe food-winkels die je kunt bezoeken mocht je nog wat lekkers mee naar huis willen nemen: ‘Dierendonck’, ‘Kaaswinkel Catherine’ en ‘Comptoir de Tom’.

Elisabeth
Dandoy

En verder…

Mag je natuurlijk de chocolatiers rondom de Grote Markt niet overslaan. Het is wellicht een van de meest toeristische plekken in Brussel, maar er zitten zoveel lekkere winkeltjes, dat je niet met lege handen naar huis kunt gaan. Haal chocolade, meringue’s en meer zoet bij Elisabeth en koekjes bij Dandoy.

Manneke Pis zwaai je vanaf deze locatie ook even gedag, hij staat namelijk in een zijstraatje van de Grote Markt te piesen.

Foodmet

NOT to do

Foodmet. “Een markthal vol smaak!” Werkelijk waar. Ik was hier op een zondag en naast dat het een uur duurde voordat we er waren (fil, midden in een stad is niet te doen) duurde het ook nog eens een eeuwigheid om onze auto te parkeren. Goed, ga dan niet met de auto zul je zeggen, maar dan nog is het niet de moeite waard om er naartoe te gaan. Ik ben snel even uit de auto gestapt om te gaan kijken (want tja, anders was al die moeite voor niets), en concludeerde dat dit níet was waar ik op gehoopt had. Foodmet is eigenlijk gewoon een overdekte markt waar je je wekelijkse boodschappen kunt doen en hier en daar kun je snelkookpannen of parasols kopen. Ook staat er een verdwaalde kermisattractie die eigenlijk het plaatje wel compleet maakt. Kortom, niet nodig om deze plek op te zoeken.

En dan zijn er nog een heleboel dingen die vast ook de moeite waard zijn om te bezoeken, maar dit zijn namens ons de highlights. Heb je aanvullingen, dan horen we het graag!

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close