TRAVEL GUIDE | JORDANIË – TO STAY

Een reis plannen naar Jordanië is een hele onderneming. Maar wel een leuke onderneming. Je moet van tevoren je reisschema al een beetje rond hebben voordat je de hotels kunt gaan boeken. Dat betekent inlezen, plannen, nog eens inlezen en je plannen weer wijzigen naar een ongeveer definitieve versie (via booking.com kun je vaak makkelijk overnachtingen annuleren, handig). Sommigen kiezen ervoor om op de bonnefooi te gaan en dan gewoon te zien hoe het uitkomt maar dat past meestal niet echt bij ons. Wij wilden in dit geval allebei graag weten waar we aan toe waren en ook alles zien binnen de tijd die we ervoor hadden. Een geheel zelf samengestelde reis dus, eentje die ons goed paste. Dat betekende voor ons onder andere; simpel beginnen qua hotel, luxe eindigen. Sterker nog, onze hotels werden iedere nacht een beetje luxer en dat vonden we heel erg fijn. Afsluiten met een luxe hotel kunnen we dan ook zeker aanraden!

Ik loop hieronder onze reis door en geef daarbij aan wat ik van de hotels vond. Over het algemeen allemaal prima hoor, maar op sommige locaties kwam ik er ter plekke achter dat een ander hotel misschien praktischer was geweest. Die tips geef ik je mee.

JORDANIE ST 2
Uitzicht vanaf het dakterras van het Amman Pasha Hotel

Amman – Amman Pasha Hotel

Wanneer je op de hoofdstad Amman vliegt, is het handig om een hotel in de stad te boeken. Vanuit hier kan je reis namelijk beginnen. Amman zelf is niet héél erg mooi dus 1 nacht zal volstaan. Komt het met je reisschema beter uit om er twee nachten van te maken dan is dat ook zeker een optie. Vanuit Amman kun je genoeg ondernemen namelijk.

Goed, het hotel. Een simpel maar schoon en goedkoop hotel. Mét ontbijt, een simpel dakterras en ook een plek waar alcohol geschonken wordt. Iets wat in Jordanië, en zeker tijdens de ramadan, niet vanzelfsprekend is.

Tobias en ik vinden een hotel als dit echt prima. Zeker als je er weinig tijd doorbrengt omdat je continu op pad bent. Lelijk is het wel, rommelig ook. Echt een ‘backpackers-hotel’. Voordeel vonden we de locatie, het dakterras en de keuken die meer dan prima is want in dit hotel is ook avondeten mogelijk. Soms wel handig als je niet nog wilt zoeken naar een leuk restaurant na een volle dag reizen.

Een overnachting in dit hotel kost gemiddeld: €45,-

Petra – Rocky Mountain Hotel

Tijdens het zoeken naar een hotel voor in Petra kwam ik dit hotel tegen en ik ben best wel een beetje op het dakterras afgegaan. Je kunt er namelijk ontbijten met een prach-tig uitzicht. In alle rust. Heel tof. Verder is ook dit een simpel en goedkoop hotel wat verder oké was omdat we de hele dag op pad zouden zijn. Echter vonden we de ligging achteraf gezien totaal niet zo prettig. Het lag namelijk wat hoger (ja, dat uitzicht moet ergens vandaan komen), maar daardoor moesten we altijd de auto pakken als we wat wilden gaan eten want dat kon namelijk alleen in het wat lager gelegen centrum. Liever wandelen we gewoon ergens naartoe. Ook de ingang van Petra lag nog wel een stukje van het hotel af dus ook daar pakten we de auto naartoe. Al met al geen grote issues, maar mocht je een reis naar Jordanië boeken dan kan ik je aanraden om in Petra een hotel te boeken wat dichtbij de ingang zit. Én, een luxer hotel dan het Rocky Mountain omdat als je net als wij twee dagen in Petra verblijft en niet twee dagen gaat wandelen in Petra, wat te doen wilt hebben. Nu vermaken wij ons heel snel met bijvoorbeeld een boek maar een zwembad bij het hotel was wel lekker geweest.
Overigens werd ons verteld dat we konden dineren in het hotel maar dit bleek beide avonden niet mogelijk omdat er niet genoeg aanmeldingen waren. Tja, vonden we niet zo handig.

Een overnachting in dit hotel kost gemiddeld: €45,-

Petra – Mövenpick Hotel

Direct naast de ingang van Petra zit het luxe Mövenpick hotel. We zijn er even binnengelopen en het is één en al luxe wat je ziet dus je zal er de nodige euro’s ervoor betalen maar het hotel heeft wel een leuke bar, een restaurant en een fijn zwembad. Mocht je het budget ervoor hebben dan zou ik dit hotel boeken.

Een overnachting in dit hotel kost gemiddeld: €200,-

JORDANIE FI 28

Wadi Rum – Memories Aicha Luxury Champ

Vanuit Petra reden we richting het zuiden naar de Wadi Rum woestijn. Als je deze bijzondere plek gaat bezoeken dan kun je voor verschillende ‘kampen’ kiezen. In de woestijn staan veel bergen en rotswanden en in de inhammen daarvan staan verschillende kampen. Ze staan ver van elkaar af dus je zult nog steeds wel het gevoel hebben dat je in the middle of nowwhere zit, maar qua luxe verschillen ze nogal van elkaar. Zo bestaat er bijvoorbeeld een kamp met tenten waar je voor €12,- euro per nacht al kunt overnachten. Maar dan slaap je ook wel in het simpelste van het simpelste. Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat er ook hele toffe koepeltenten zijn met een groot (plastic) raam waardoor je ’s nachts de sterrenhemel heel goed zou moeten kunnen zien en ’s morgens een magische zonsopkomst zou hebben. Daar betaal je wat voor, maar dan heb je ook wat. Dacht ik…

Eenmaal gearriveerd in het kamp kregen we te maken met een grote teleurstelling. De ‘prachtige’ tent was bloed- en bloedheet. Het was er binnen warmer dan buiten! Terwijl het ruim 35 graden was. De airco kon niet tegen de hitte op in de plastic tent. Daarbij was het mega-raam troebel van zicht en zag ik niet voor me dat dit de pracht en praal zou opleveren wat online beloofd was. Toen ik dit aangaf bij de receptie (na zo ongeveer weggedreven te zijn uit die tent), kreeg ik direct te horen dat er voor een upgrade gezorgd zou worden want ze hadden helaas moeten concluderen dat die prachtige, dure tenten een mislukking waren. Precies om de redenen die ik net benoem zijn die tenten geen succes. De andere tent bleek wel een groot succes, een sprookje om in te slapen. Dat het een upgrade was klopt niet helemaal want ik had tijdens het boeken al naar deze kamer gekeken, maar besloot toch voor de duurdere koepeltent te gaan vanwege de magische belofte. Hoe dan ook, een oplossing komt er want de koepeltenten gaan verdwijnen en toen wij er waren werd er al volop gebouwd aan nieuwe tenten met een andere constructie die daardoor wel het beloofde magische effect zouden hebben.

Al met al een mooie locatie die zeker de moeite waard is om te boeken als je 1 nacht in de woestijn gaat overnachten. Overigens kan ik aanraden niet langer dan 1 nacht in de Wadi Rum te blijven, want op een jeeptocht na is er verder niet veel te beleven.

Een overnachting in dit kamp kost gemiddeld: €250,-

Sowayma – Dead Sea Spa Hotel

Om de dode zee te bezoeken kun je niet zomaar je auto parkeren en richting de dode zee lopen. Dit gaat via een bepaalde ingang en daar betaal je entree voor. Bij sommige hotels heb je direct toegang tot de dode zee dus als je toch een hotel in deze regio boekt vanwege een bezoek aan de dode zee, boek er dan eentje die jou die toegang ook geeft. Het Dead Sea Spa Hotel is dus zo’n hotel en het heeft ook nog eens vijf zwembaden. Dus als je genoeg hebt van het drijven, dan kun je daar nog een duik in nemen. Vonden wij wel lekker en omdat er wordt aangeraden om niet langer dan een half uur in het zoute water te blijven, is het sowieso niet echt een optie om lang bij de dode zee te blijven hangen.

De kamers in het hotel zijn erg goed, het restaurant is ook oké en er zit zelfs een bar. Een prima hotel om 1 nacht te verblijven. Wel deed het ons aan een resort denken dus langer hadden we er ook niet willen blijven.

Een overnachting in dit hotel kost gemiddeld: €95,-

JORDANIE ST 5

Amman – Amman Rotana Hotel

Wanneer je vanaf het vliegveld Amman binnen komt rijden, zal je al snel opvallen dat er vooral veel laagbouw is. Weinig echte mega flatgebouwen of wolkenkrabbers. Één gebouw torent wel boven de rest uit, en valt op door het schuine dak. Het Amman Rotana hotel. Ik herkende het gelijk van de foto’s en doordat er zo weinig andere gebouwen van die hoogte zijn, heb je vanaf de bovenste verdiepingen in het Rotana hotel een prach-tig uitzicht. Precies ook de reden waarom ik het geboekt heb. En de luxe. We wilden graag lekker ontspannen afsluiten en daar hoort voor ons absoluut een fijne kamer bij. Het hotel is prachtig, heeft meerdere restaurants, een groot ontbijtrestaurant, een lounge (als je extra betaalt heb je hier toegang tot) en alles is tot in de puntjes geregeld. Écht een dikke aanrader dit hotel.

Een overnachting in dit hotel kost gemiddeld: €250,-

– – –

INHOUDSOPGAVE TRAVEL GUIDE

1. Inleiding
2. Jordanië – To know
3. Jordanië – To stay

4. Jordanië – To do
5. Jordanië – To eat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close