To do in Bangkok: BaiPai Cooking School

Het is alweer een halfjaar geleden dat ik tijdens een perstrip naar Thailand mocht deelnemen aan een kookworkshop van de BaiPai Cooking School. Ik ben dol op kookworkshops op bestemming, je leert namelijk op geen enkele andere manier koken zoals de locals dan van de locals zelf. Of je nu dol bent op Thais eten, van koken houdt of gewoon enorm nieuwsgierig bent naar de Thaise gerechten, iedereen zou eens een workshop moeten volgen bij de BaiPai Cooking School.

Baipai Cooking School

Baipai Cooking School

Baipai Cooking School

In een luxere buitenwijk van Bangkok vinden we de BaiPai Cooking School, opgericht in 2002 om toeristen maar ook inwoners van Bangkok zelf de kneepjes van het Thais koken te leren. Na een bezoekje aan het drukke stadscentrum voelt binnenlopen in de kookschool als binnenkomen een oase van rust. Loungebanken, kabbelend water en vooral veel groen domineert de tuin rondom de kookschool. Sit back and relax met een kopje verse thee en kom even bij van al die hectiek van het altijd drukke Bangkok.

Bij BaiPai hebben ze hun best gedaan om de sfeer zo huiselijk mogelijk te houden. Open ruimtelijke keukens met diverse werkstations zodat iedere deelnemer zijn/haar eigen werkplek heeft. Wie wel eens in Thailand is geweest weet dat de kwaliteit van gebouwen en voorzieningen wel eens te wensen kan overlaten, maar alles binnen deze kookschool is op en top professioneel ingericht. Spiegels boven het gasfornuis en de werkplek zorgen ervoor dat je alles nauwlettend in de gaten kunt houden en alle instructeurs spreken goed Engels waardoor het ook nog eens te verstaan is. Fijn!

Baipai Cooking School

Baipai Cooking School

Het fijne aan de BaiPai Cooking School is dat voor alles wordt gezorgd. Zo bieden ze zonder meerprijs de mogelijkheid om je op te halen van je hotel en uiteraard zijn alle benodigde ingrediënten in de kookschool aanwezig. Je hebt tijdens het koken de beschikking over alle producten die je nodig hebt en het fijne vond ik dat er rekening is gehouden met de spullen die we thuis hebben. Zo gebruikten wij tijdens de workshop een wok, frituur en vijzel. Geen onbekende producten waardoor je de recepten thuis ook nog prima kunt maken. Sowieso krijg je na iedere workshop receptkaarten mee waarop de gerechten die je hebt gemaakt nogmaals staan uitgeschreven. Je hoeft dus niet alles te onthouden!

De kooklessen in de BaiPai Cooking School worden van maandag tot en met zaterdag twee keer per dag gegeven. Er is een Morning Course die duurt van 09.30 – 13.30 uur en een Afternoon Course van 13.30 – 17.30 uur. In iedere les wordt er een vast menu gedemonstreerd en klaargemaakt. De workshops bij BaiPai zijn wel echt hands on. Je kijkt dus niet alleen toe hoe de gerechten worden gemaakt, terwijl uitleg wordt gegeven kopieer jij de handelingen zodat je uiteindelijk zelf een lekkere curry of soep maakt.

Op de website van de BaiPai Cooking School staat een rooster met daarop de dagen, sets en gerechten die je gaat bereiden. Een aantal mogelijke lessen die je kunt boeken zijn:

Set M2 (deze heb ik gedaan!)

 • Bezoek aan de lokale markt om ingrediënten te kopen en kennis op te doen over Thaise ingrediënten
 • Golden Bags gevuld met varkensgehakt
 • Hot and Sour soep met gamba’s
 • Groene kipcurry

Set D3

 • Waterkastanjes in kokosmelk
 • Roergebakken kip met cashewnoten
 • Pittig gegrilde rundvleessalade
 • Pad Thai

Set D1

 • Sticky rice met mango en kokosmelk
 • Kip in pandanbladeren
 • Papaya-salade
 • Rode curry met varkensvlees en bamboescheuten

Baipai Cooking School

Baipai Cooking School

Het is het makkelijkst om de workshops met een groep te boeken die verblijft in hetzelfde hotel. Je wordt dan met een groepje opgehaald en teruggebracht. De kosten per persoon bedragen bij een groepsboeking 2,000 THB, omgerekend zo’n € 55,00. Lukt het je niet om een groep bij elkaar te krijgen dan kun je aansluiten bij een andere groep. Je wordt dan alsnog opgehaald en teruggebracht naar je hotel maar de kosten bedragen dan 2,200 THB per persoon, zo’n € 60,00. Voor Thaise begrippen zijn dit natuurlijk flinke bedragen, maar je krijgt er dan wel een halve dagbesteding, een transfer, lekker eten en hele fijne recepten voor terug. Ik kan het iedereen aanraden.

Meer informatie over de BaiPai Cooking School en alle lessen vind je op hun website.

Join the Conversation

 1. Dat ziet er heel goed uit en super leuk om te doen lijkt me.

  Xx

 2. Margot says:

  Het lijkt me erg leuk een keer zoiets te doen!

 3. Marissa says:

  Wat leuk! Ik heb zelf een korte kookworkshop gehad in Bali. Alleen het gerecht wat we gingen maken was met vis en ik eet geen vis. Dus dat was wel jammer! Ik denk dat ik nog wel een keer zo’n workshop wil gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close