Hotspot Apeldoorn: Villa Chocola

Volgens mij is dit bijna het laatste chocoladeartikel op OhMyFoodness. Voorlopig dan. Vandaag is het weer tijd voor een hotspot en deze keer zocht ik het dicht bij huis. Onlangs was ik namelijk op bezoek bij Villa Chocola in Apeldoorn, een prachtige (en heerlijke!) chocoladewinkel die onlangs haar tweede winkel in Enschede heeft geopend. Heb ik je al lekker gemaakt met het kerstartikel van Hotel Chocolat? Wacht dan maar tot je deze lekkernijen ziet. Let op: dit artikel bevat voornamelijk foto’s om een goede indruk te krijgen van de winkel!

villachocola1

villachocola2

Villa Chocola heeft nu iets meer dan een jaar geleden de deuren geopend van haar eerste winkel in Apeldoorn. Eigenaar Riko had als doel chocolade toegankelijk te maken in winkelvorm. Luxere chocolade met een écht lekkere smaak kunnen kopen in een winkel vol met chocolade en niet gewoon een doosje vullen bij de plaatselijke snoepwinkel.

Chocolade moet een beleving zijn, je moet er van genieten. Natuurlijk is het makkelijk om een reep in de supermarkt te scoren voor iets meer dan een euro, maar geniet je er dan ook echt van? Riko miste een winkel waar je binnen kon lopen, de tijd kan nemen om chocolade te proeven én uit te zoeken en om echt te kiezen voor iets wat jij graag wil. Smaak op maat dus eigenlijk. Uit deze gedachte Villa Chocola ontstaan: een súper leuke, gezellige en toegankelijke chocoladewinkel die je echt niet mag missen.

villachocola3

villachocola4

Sowieso voelt het voor een culi liefhebber als hemel op aarde wanneer je een chocoladewinkel binnenloopt en bij Villa Chocola wordt dit gevoel nog even extra versterkt. Direct word je door het winkelpersoneel benaderd of je wellicht een chocolaatje wil proeven (natuurlijk!) en verder word je met rust gelaten tot je vraagt om hulp. Heerlijk zelf kunnen snuffelen tussen alle producten zonder lastig gevallen te worden met verhalen over waar de chocolade wel niet vandaan komt. Daar hou ik wel van!

villachocola5

villachocola6Amen!

En met snuffelen tussen de producten ben je echt wel even bezig. Villa Chocola biedt een scala aan chocoladeproducten voor fijne prijzen. Nu het bijna 5 december is, ligt de winkel vol met Sinterklaas lekkernijen, variërend van kleine snacks vanaf € 1,50 tot aan rijkelijk versierde chocoladeletters die je eigenlijk niet kunt laten liggen. Voor iedereen is wel wat wils en daarom kun je bij Villa Chocola ook prima terecht voor de allerkleinsten onder ons, maar ook voor de grote chocoladeliefhebbers.

villachocola7

villachocola8

villachocola9

De generatie van nu lijkt chocolade steeds meer te waarderen en niet enkel meer te zien als ordinair snoepgoed en daar speelt Villa Chocola goed op in. Vrij luxe ogende chocolade verpakt in luxe dozen met een speelse en eigentijdse touch door de knallende magenta (knalroze) kleur. De vrolijke kleuren maakt de winkel net wat toegankelijker om binnen te lopen, zonder dat je hoeft te denken dat je enorm veel geld kwijt gaat zijn.

villachocola10

villachocola11

Voor cadeaus of relatiegeschenken ben je bij Villa Chocola overigens ook aan het goede adres. De langwerpige dozen die je hier boven ziet kun je voor € 10,- laten vullen met de meest heerlijke bonbons die ik heb geproefd. En neem van mij aan dat deze bonbons toch écht lekkerder zijn dan de zeevruchten bonbons uit de supermarkt.

Voor verschillende gelegenheden ben je bij Villa Chocola aan het goede adres. Bedankjes, beterschapswensen, felicitaties of gewoon zomaar, bij Villa Chocola slaag je zéker.

Ondanks dat Villa Chocolade enorm veel voorverpakte chocolade verkoopt, is het grootste pronkstuk in de winkel toch wel de bonbon bar. Tientallen bonbons liggen gestapeld voor je uitgestald en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Verse bonbons, heerlijk geurend met verschillende vullingen, jeetje wat is het lastig om hier niet alles van mee te willen nemen. Gelukkig geven ze je de gelegenheid om even te proeven zodat je vanzelf jouw favorieten er tussenuit kunt plukken. Om te proberen is er een kleine box van 40 gram voor € 2,00 en vanaf daar gaat het hard: 250 gram, 500 gram of zelfs een kilo chocolade, het is allemaal mogelijk.

villachocola13

Het doel van Villa Chocola is om mensen blij te maken met behulp van chocolade, het liefst in de overtreffende trap. Vandaar dat ze zoveel aandacht besteden aan vormgeving en uitstraling, zowel van de chocolade zelfs als van de verpakkingen. En neem van mij aan, zodra je één stap in de winkel zet verschijnt er een lach op je gezicht en naar mate je er langer bent óf even een hapje van één van de prachtige en overheerlijke bonbons neemt, wil je niets anders meer. Als het niet lekker is, verkopen we het niet, aldus Villa Chocola.

Toegankelijke, lekkere, verse en mooie chocola. Of het nu in cadeauvorm is voor iemand anders of als cadeautje voor jezelf, Villa Chocola is een échte aanrader.

Villa Chocola Apeldoorn
Oranjerie 310
7311 WP Apeldoorn

Villa Chocola Enschede
De Klanderij 17
7511 HS Enschede

Uiteraard heb ik ook een aantal producten mogen testen van Villa Chocola. Omdat het artikel anders wel héél lang zou worden, volgt de productreview later!

Join the Conversation

 1. Milou says:

  Oh, dit is te lekker. Gelukkig zit die winkel ver uit mijn buurt, haha!

 2. Merle says:

  Leuk & lekker! Misschien moet ik maar eens naar die in Enschede gaan, al is het niet goed voor mijn portemonnee… :)

 3. Ingeborg says:

  LEKKER! Alleen kom ik jammer genoeg nooit in Enschede..

 4. Megan says:

  Echt een geweldige winkel, ik ben er één keer met mijn vriendinnen geweest en dat was toen zo leuk, dat ik ze nu standaard elke kerst of verjaardag een kleinigheidje van villa chocola geef haha (:

 5. Sanne van den Berg says:

  Hier. Moet. Ik. Heen.
  Even een reisje naar Apeldoorn plannen, haha!

 6. Patrick says:

  helaas woon ik te dichtbij :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close