Video: Bladerdeegtaart met kaas en tomaat

Afgelopen maandag heb ik jullie laten zien hoe je zelf bladerdeeg kunt maken en natuurlijk hoort daar nog een lekker recept bij. Deze keer koos ik voor een hartige taart en maakte ik Bladerdeegtaart met kaas en tomaat. Súper simpel om te doen maar als avondeten onwijs lekker wanneer je er een salade bij serveert. Uiteraard kun je deze taart ook in kleinere stukken snijden en serveren bij de borrel. Varieer overigens naar hartenlust met de toppings of voeg er dingen aan toe die jij lekker vindt.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 taart / 4 personen)

 • 1 recept voor bladerdeeg / 1 vel vers bladerdeeg
 • 2 grote tomaten
 • 2 bollen mozzarella (of 1 ‘maxi’)
 • Italiaanse kruiden
 • peper en zout
 • olijfolie

1. Rol het vel bladerdeeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Snijd rondom een randje van het deeg af zodat je een mooi opstaand randje krijgt.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Snijd de mozzarella en tomaten in plakken en verdeel deze om en om over het midden van het bladerdeeg.

4. Bestrooi de taart met peper, zout en de Italiaanse kruiden en besprenkel hem met de olijfolie.

5. Bak de bladerdeegtaart in het midden van de oven in 20 – 25 minuten gaar.

Bladerdeegtaart met kaas en tomaat

Join the Conversation

 1. Heerlijk zo’n plaattaart met zelfgemaakte bladerdeeg en allemaal lekkere ingrediënten. Nog nooit zelf bladerdeeg gemaakt maar ga ik zeker eens proberen :D Lijkt me super lekker!

 2. Ellen says:

  Wauw, bladerdeeg zelf maken! Ik vrees dat die stap ga overslaan, maar de taart ziet er heerlijk uit!

 3. Margot says:

  Het ziet er ontzettend lekker uit!

 4. Heb ik ook wel eens zelf gemaakt erg lekker en makkelijk om te maken! Nog even een tip voor jou, heel leuk die filmpjes zo kunnen we jou wat beter leren kennen etc, maar nu lijkt het wel alsof je net uit je bed bent gerold. Een leuke outfit, laagje make-up op zorgt wel voor een meer verzorgde uitstraling :).

  1. Sabine Author says:

   Thanks, maar als je de video had gezien die ik hiervoor heb opgenomen/de site had gelezen weet je dat ik op het moment van filmen op twee krukken hing omdat ik twee dagen eerder een ongeluk had gehad. En dat ik dus eigenlijk op de bank had moeten liggen in plaats van voor de camera staan.

   1. Ah sorry dat is mijn onwetendheid geweest. Heel veel sterkte ermee en ik neem al mijn woorden terug! Excuses, XX

   2. Sabine Author says:

    Geeft niets! Dankjewel x

 5. Naomi says:

  NomNom, Lekker!

  x

 6. Corinne says:

  Oh dit ziet er ook alweer zo lekker uit. En zo heerlijk makkelijk. Daar hou ik van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close