Fastfood Friday: Old school chocoladepudding met slagroom

Ken je ze nog? Van die plastic bekertjes met een soort aluminiumfolie dekseltje? De plastic bekertjes zijn gevuld met chocoladepudding en afgetopt met een beetje slagroom. Deze old school chocoladepuddinkjes zijn voor mij echt nostalgie want ik kreeg ze altijd als ik bij mijn opa en oma at. Mijn opa was er namelijk dol op en voor zover ik weet at hij ook echt niets anders als toetje. Bovendien aten ze het ook nog eens iedere dag. Mijn opa en oma aten tussen de middag warm en sloten de maaltijd af met zo’n puddinkje. Mooi hè, zulke herinneringen. Dergelijke puddinkjes koop ik zelf nooit maar mocht jij nou zin hebben in een nostalgisch momentje, ik laat je vandaag zien hoe je ze zélf maakt. En neem van mij aan: de smaak komt écht overeen met die puddinkjes in plastic beker.

Old school chocoladepuddinkjes met slagroom

Old school chocoladepuddinkjes met slagroom

No ratings yet

Chocoladepudding met slagroom

Chocoladepudding is heel makkelijk om zelf te maken, heerlijk met een flinke dot slagroom. Deze old school chocoladepuddinkjes doen me heel erg denken aan de chocoladepudding die je koopt in van die plastic bekertjes. Ik kreeg ze altijd bij mijn opa en oma vroeger.
Porties5 puddinkjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Waar te bewaren in de koelkast (zonder slagroom!)
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • elektrische (hand)mixer
  • 5 glazen/potjes/schaaltjes

Ingrediënten

Chocoladepudding

  • 200 g kristalsuiker
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 4 el maizena
  • 1 liter volle melk
  • 30 g boter
  • 2 tl vanille-extract
  • snufje zout

Topping

  • 75 ml slagroom
  • 1 el suiker

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de chocoladepudding in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en roer goed door met een garde tot een klontvrij mengsel.
  • Kook het puddingbeslag een minuut of 10 tot het een beetje indikt.
  • Verdeel de pudding over de glazen en laat de chocoladepudding minimaal 4 uur helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Klop vlak voor het serveren de slagroom met de poedersuiker lobbig.
  • Verdeel de slagroom over de chocoladepuddinkjes en serveer ze direct.
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: chocolade, chocoladepudding, dessert, nostalgie, old school, slagroom, toetje, zoet

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Old school chocoladepuddinkjes met slagroom

Join the Conversation

  1. Eline says:

    Wat heerlijk ziet dit eruit!

  2. Sabine says:

    Oh ja deze aten wij ook altijd bij mijn opa en oma. En ook die met vanille en aardbei. Good old memories, ook al zou ik nu die toetjes niet meer eten. Leuk dat je ze zelf nagemaakt hebt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close