Supersnelle Flammkuchen

Ik heb het idee dat de hele Flammkuchen-hype een beetje voorbij is. Op zich is dat een goed teken want je ziet deze snack steeds meer voor vast op menukaarten van restaurants staan en daar kan ik alleen maar blij om worden. Ik ben namelijk dól op Flammkuchen. In mijn Reishonger kookboek dat volgend jaar uitkomt deel ik een echt recept voor Flammkuchen, traditioneel en ook echt lekker (spoiler alert!), maar vandaag maak ik een supersnelle variant. Eentje die letterlijk binnen een kwartier op tafel staat en die minstens net zo lekker is als the real deal. Ik kwam het idee voor deze Flammkuchen tegen via Pinterest en kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik hier nog niet eerder op ben gekomen. Ik heb al meerdere malen pizza’s gemaakt met een bodem van tortillawraps, waarom dan in vredesnaam geen Flammkuchen? Het duurde even voordat het kwartje viel jongens, maar nu wil ik deze tip ook even met jullie delen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Supersnelle Flammkuchen

Ik vind zelf de traditionele Flammkuchen met ui en spekjes het allerlekkerst maar natuurlijk kun je eindeloos variëren met toppings. Pauline heeft in haar tweede kookboek bijvoorbeeld drie hele lekkere recepten staan voor Flammkuchen. Nu kan ik me voorstellen dat je zelf niet direct inspiratie paraat hebt staan dus lang leve foodbloggers! Mocht je niet zo dol zijn op spek en/of ui, probeer dan de volgende combinaties eens:

 • Zalm, dille en geitenkaas
 • Variatie aan bietjes met geitenkaas en rozemarijn
 • Mozzarella, spinazie en tomaat
 • Witlof met pijnboompitjes (en geitenkaas?)
 • Rauwe ham en rucola
 • Nutella, banaan en hazelnoten voor een zoete variant

Supersnelle Flammkuchen

3.20 van 5 stemmen

Supersnelle Flammkuchen

Porties6 stuks

Ingrediënten

 • 6 tortillawraps
 • 200 gram crème fraiche
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1 ui in halve ringen
 • 125 gram spekreepjes
 • zwarte peper

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat en/of roosters met een vel bakpapier.
 • Smeer de bovenkant van de tortillawraps in met crème fraîche en verdeel hier zwarte peper naar smaak overheen.
 • Strooi de geraspte kaas over de tortillawraps en verdeel de uiringen en spekreepjes over de kaas.
 • Bak de Flammkuchen in het midden van de oven in 10 - 15 minuten gaar tot de kaas gesmolten is en de wraps lekker knapperig zijn geworden.

Join the Conversation

 1. Oh deze ga ik eens proberen! In mijn familie wordt dit al jarenlang gegeten, ik kan me niet anders herinneren dan dat het regelmatig op tafel verscheen bij opa en oma (mijn oma was echter een Duitse).

  Ik eet altijd een vegetarische variant: met stukjes champignon ipv spekjes (even opgebakken met wat knoflook, peper en zout). Heerlijk!

  1. Sabine Author says:

   Oh heerlijk, ik ben dol op champignons dus dat ga ik ook zeker een keer doen!

 2. Dit is zo verschrikkelijk lekker, zelfs zo vroeg in de ochtend krijg ik hier gewoon zin in..

 3. Margot says:

  Wat een goed idee, dat ga ik onthouden!

 4. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Wat slim! Soms zijn de beste ideeën zo simpel dat we er zelf niet op komen, haha. Echte flammkuchen blijven natuurlijk wel het lekkerst, ben benieuwd naar je recept!

 5. Daniëlle says:

  Makkelijk, maar zo lekker! Leuke variaties heb je ook bedacht.

 6. Gratiella says:

  Net gegeten en het was heerlijk!!! Ik ga het zeker vaker maken! Iemand enig idee hoeveel calorieën er in zitten? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close