Chocoladepudding met slagroom
Chocoladepudding is heel makkelijk om zelf te maken, heerlijk met een flinke dot slagroom. Deze old school chocoladepuddinkjes doen me heel erg denken aan de chocoladepudding die je koopt in van die plastic bekertjes. Ik kreeg ze altijd bij mijn opa en oma vroeger.
Bereidingstijd10 minuten min
Wachttijd4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 10 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: chocolade, chocoladepudding, dessert, nostalgie, old school, slagroom, toetje, zoet
Servings: 5 puddinkjes
Chocoladepudding
- 200 g kristalsuiker
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 4 el maizena
- 1 liter volle melk
- 30 g boter
- 2 tl vanille-extract
- snufje zout
Topping
- 75 ml slagroom
- 1 el suiker
Doe alle ingrediënten voor de chocoladepudding in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en roer goed door met een garde tot een klontvrij mengsel.
Kook het puddingbeslag een minuut of 10 tot het een beetje indikt.
Verdeel de pudding over de glazen en laat de chocoladepudding minimaal 4 uur helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast.
Klop vlak voor het serveren de slagroom met de poedersuiker lobbig.
Verdeel de slagroom over de chocoladepuddinkjes en serveer ze direct.