Ga terug
+ servings
Bladerdeeg plaattaart met tomaten
Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten plaattaart met ricotta

Er is iets aan een plaattaart waardoor ik het altijd een soort comfort food vind. Wellicht omdat het me doet denken aan pizza. Je kunt er in ieder geval eindeloos mee variëren en deze plaattaart met verschillende tomaten en ricotta is een top recept voor een mooie lentedag.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: bijgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: hartige taart, makkelijke maaltijd, plaattaart, ricotta, tomatentaart
Servings: 1 plaattaart

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 vel koelvers bladerdeeg
  • 300 g tomaten (verschillende soorten) - in plakken
  • 1 rode ui - in dunne halve ringen
  • 250 g ricotta
  • 50 g pesto
  • verse basilicum naar smaak
  • peper en zout
  • 1 losgeklopt ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en snijd rondom 1 cm van de rand het bladerdeeg een beetje in met een mesje. Let op: snijd niet de rand van het deeg af, maar maak een inkeping.
  • Verdeel over het binnenste deel van het bladerdeeg de tomaten en rode ui.
  • Verspreid wat lepels van de ricotta her en der over de taar. Strooi wat peper en zout over de taart.
  • Smeer de rand van de plaattaart in met losgeklopt ei en bak de plaattaart 35-40 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant is.
  • Verdeel de pesto en verse basilicum over de plaattaart en serveer 'm direct.