Tomaten plaattaart met ricotta
Er is iets aan een plaattaart waardoor ik het altijd een soort comfort food vind. Wellicht omdat het me doet denken aan pizza. Je kunt er in ieder geval eindeloos mee variëren en deze plaattaart met verschillende tomaten en ricotta is een top recept voor een mooie lentedag.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: bijgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: hartige taart, makkelijke maaltijd, plaattaart, ricotta, tomatentaart
Servings: 1 plaattaart
- 1 vel koelvers bladerdeeg
- 300 g tomaten (verschillende soorten) - in plakken
- 1 rode ui - in dunne halve ringen
- 250 g ricotta
- 50 g pesto
- verse basilicum naar smaak
- peper en zout
- 1 losgeklopt ei
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en snijd rondom 1 cm van de rand het bladerdeeg een beetje in met een mesje. Let op: snijd niet de rand van het deeg af, maar maak een inkeping.
Verdeel over het binnenste deel van het bladerdeeg de tomaten en rode ui.
Verspreid wat lepels van de ricotta her en der over de taar. Strooi wat peper en zout over de taart.
Smeer de rand van de plaattaart in met losgeklopt ei en bak de plaattaart 35-40 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant is.
Verdeel de pesto en verse basilicum over de plaattaart en serveer 'm direct.